אנחנו לא לבד: "מיקרונזיה תמיד תתמוך בכם"
הבידוד המדיני של ישראל בעולם הולך וגובר, אבל לפחות מיקרונזיה איתנו. נשיא האי עם 105 אלף תושבים מבטיח בביקורו בארץ: "לא נהיה חלק ממקהלת הצביעות שתוקפת את ישראל". גם נשיא פיג'י הגיע לביקור
"אנחנו לצדכם, רואים את הצביעות שיש בזירה הבינלאומית בעניין שלכם ולא נהיה חלק מהצביעות הזו שמשתלחת במדינת ישראל. תמיד תמכנו בכם ותמיד נתמוך. לא נהיה חלק מהמקהלה הצבועה שתוקפת את ישראל". אחרי המכות שסופגת ישראל בעולם וההכרה ההולכת וגוברת במדינה פלסטינית מבטיח נשיא מיקרונזיה עמנואל מורי מבטיח בביקורו בארץ שמדינתו תמשיך לתמוך בישראל. מיקרונזיה, אחת המדינות הקטנות בעולם עם 105 אלף תושבים בלבד, היא בין הידידותיות ביותר לישראל בגלובוס ומקפידה להצביע בעדה בהצבעות באו"ם.
מורי הגיע לביקור עבודה בישראל יחד עם רעייתו ומשלחת של בכירים מארצו. זהו ביקורו השני של מורי בישראל ובמהלכו הוא נפגש עם הנשיא ראובן ריבלין, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החוץ אביגדור ליברמן. מורי סייר ברחבי הארץ ובין השאר ביקר ביישוב נתיב העשרה, קיבוץ זיקים ובסיס חיל הים, ים המלח, מצדה, בכנסיית גת שמנים ובמורדות הר הזיתים. ביומו האחרון של הביקור הוא יגיע לחברת מקורות, יסייר במקומות הקדושים לנצרות (סובב כנרת), כפר נחום וטבחה, ויפקוד את בית הכנסת של יוסף קארו בצפת.
נשיא מיקרונזיה דן בפגישותיו עם ראשי המדינה בהתפתחות היחסים בין המדינות וביקש שישראל תחזור ותסייע לארצו בפיתוח החקלאות. ישראל הבטיחה למיקרונזיה שתבחן שליחת מומחי חקלאות בשנה הבאה, אחרי שבשנים האחרונות הועברו למיקרונזיה ציוד רפואי וסיוע בתחום הדיאליזה והנפרולוגיה. ישראל מסייעת לכל איי הפסיפיק, כולל מיקרונזיה, בהתמודדות עם מחלת הסוכרת ושולחת אינסולין וציוד לחולים. מיקרונזיה גם מעוניינת מאוד בתיירים מישראל ובין שתי המדינות יש הסכם פטור הדדי מויזות.
ראש הממשלה נתניהו הודה לנשיא מיקרונזיה על תמיכתה העקבית בישראל בהצבעות החשובות באו"ם, ונשיא מיקרונזיה הבטיח שארצו תמשיך להצביע בעד ישראל. שר החוץ של מיקרונזיה לורין רוברט שמתלווה לביקור, גילה שעל ארצו מופעלים לחצים כבדים מצד מדינות ערב להפסיק להצביע בעד ישראל. "אנחנו לא נכנע ללחץ הזה", הדגיש שר החוץ.
תמיכה גם מפיג'י
נשיא מיקרונזיה הוא לא המנהיג היחיד מהפסיפיק שנמצא בימים אלה בישראל. אתמול הגיע לארץ גם ראש ממשלת פיג'י, פרנק ביינמיראמה, שנבחר בבחירות דמוקרטיות ראשונות בפיג'י שנערכו לאחר שמונה שנים בהן היה באי שלטון צבאי. הביקור נפתח ברמת הגולן שם
ביקר נשיא פיג'י את חיילי האו"ם ממדינתו שמוצבים בגבול עם סוריה. כמה חיילים מפיג'י אף נחטפו על ידי ארגון הטרור ג'בהאת א-נוסרה ושוחררו לפני כמה שבועות.
ראש ממשלת פיג'י נפגש בירושלים עם שר החוץ ליברמן, שאיתו שוחח כבר שלושה ימים אחרי כניסתו לתפקיד של ליברמן, בעקבות הניסיון הערבי ליזום הצבעה לרעת ישראל בסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבב"א). פיג'י בחרה להצטרף למדינות שמתנגדות להצבעה ולבסוף היא נדחתה. למרות השתייכותה לגוש המדינות הבלתי מזדהות, בהצבעות הקריטיות פיג'י (900 אלף תושבים) תמכה בישראל או לפחות נמנעה.
במשרד החוץ מדגישים כי היחסים בין ישראל לפיג'י הינם הוכחה נוספת לחשיבות של בניית קואליציות רבות, ושכל קול חשוב ומשפיע בהצבעות בינלאומיות. בשנה החולפת שיגר משרד החוץ לפיג'י שתי משלחות של רופאים-מנתחים וכן ציוד רפואי, תוך שיתוף פעולה עם גורמים מובילים באזור הפסיפיק.