ארה"ב: נולדו תאומים סיאמיים בעלי לב משותף
האחים התאומים הסיאמיים חולקים איברים רבים בהם לב ומחזור דם. הוריהם החליטו כי בשלב זה לא יופרדו. סיכוי הישרדות תאומים במצב כזה הוא נמוך. בינתיים מצבם מוגדר טוב
חיים חדשים וצמודים: בבית החולים באטלנטה שבארצות הברית נולדו אתמול (ה') זוג תאומים סיאמיים החולקים לב, חזה בטן ורגליים. הרופאים מסרו כי מצבם טוב מאוד.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
קיראו עוד
רמב"ם: לראשונה בישראל הופרדו תאומים סיאמיים
עשור לאחר שהופרדו: כך נראים התאומים הסיאמיים
טקסס: הופרדו תאומים סיאמיים שחלקו מעיים וכבד
הוריהם של התאומים, מייקל ורובין המבי מאלבמה, הורים לתינוקת נוספת בת 22 חודשים, ידעו מבדיקות האולטרסאונד כי ברחם מצויים תאומים סיאמיים. הם אמרו כי מצבם של התינוקות מצויין, וכי לא יופרדו. בוידאו שפרסם האב בדף הפייסבוק שלו, כתב: "אנחנו מאושרים, הם מדהימים, המשיכו להתפלל עבורנו".
התאומים, שנולדו בניתוח קיסרי בשעות הבוקר, לאחר הריון מלא אך נדיר, חולקים לב אחד ומערכת דם משותפת. ההורים החליטו כי בשלב זה הם לא יופרדו.
שיעור התמותה בקרב תאומים סיאמיים החולקים לב, הוא גבוה יחסית, וההפרדה כוללת לרוב את מותו של אחד התאומים.
תאומים סיאמיים נולדים 1 ל-200 אלף לידות
תאומים סיאמיים מתפתחים מביצית מופרית אחת, והם תמיד מאותו המין. רוב התאומים הסיאמיים הן נקבות, ביחס של 3:1. שכיחות התאומים הסיאמיים נדירה, ומוערכת כאחת לכל 200 אלף לידות.
התופעה שכיחה יותר בהודו ואפריקה והיא תמיד באה ב"זוגות": אין כל תיעוד רשמי של שלישיות או רביעיות סיאמיים. בשנים האחרונות בוצעו ברחבי העולם ניתוחים רבים להפרדת תאומים סיאמיים.
מקור הכינוי "תאומי סיאם" בזוג תאומים מחוברים שנולדו למשפחה סינית בסיאם (תאילנד) בשנת 1811. הם נשאו שתי נשים והולידו יחדיו 22 ילדים. בשנת 1874 מת אחד מהם ושעות אחדות לאחר מכן מת גם האחר.