התגעגעתם? מסעדת "טוטו" נפתחת מחדש
ניוקי הערמונים, טורטליני זנב השור וכמובן הפיצות של ירון שלו – כולן חוזרות ברביעי הקרוב (10.12) למסעדת "טוטו" בגרסאות קלילות ומשופרות. המסעדה שנפתחת לאחר תקופת שינויים ושיפוצים של למעלה מחודש כשהדגש של שלו יהיה כעת על חומרי גלם מקומיים באיכות עילית. "הרבה ירקות, בשר ודגים וכמה שפחות חמאה. אנחנו כבר פתוחים להזמנות", נמסר מהמסעדה
אחרי חודש של שיפוצים, השף ירון שלו פותח מחדש את מסעדת "טוטו". המסעדה תקבל לקוחות החל מיום רביעי בערב (10.12), כשהזמנות למסעדה ניתן לבצע החל מבוקר יום ראשון (7.12). "טוטו" נסגרה לחודש ימים אחרי עזיבתו המתוקשרת של השף מושיק רוט, שנכנס במקום שלו ועזב לאחר פחות מחצי שנה את תפקידו במקום.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
עוף מעורר וגם קרם קרמל: מבשלים עם אספרסו
פירה פריזאי: מתכון וקווים לדמותה של המחית האהובה
קלאסיקה צרפתית: קוק או וין - תבשיל עוף ביין
שותפיו מכרו את חלקם לקבוצת משקיעים חדשה שהחזירה למסעדה את שלו. המקום שופץ מאז כשבמסגרת השינויים, נערכה מתיחת פנים במטבח ובחלל הישיבה הפנימי. בנוסף, נוספה מרפסת עץ בחזית המסעדה (דק) שתהווה חלל חדש עבור מעשנים.
מה יוגש במקום? 70-80 אחוזים מהתפריט שהוגש בתקופתו שלו יוחזר למסעדה, כולל מנות הניוקי ערמונים, טורטליני זנב שור וכמובן הפיצות המפורסמות. "הטוב נשאר אבל עבר מתיחה. המנות הרבה יותר אווריריות וקלילות כעת, כשאת מקומה של החמאה מחליף במקרים רבים שמן זית ובכל מקרה יש צמצום במרכיבים מכבידים. כמו כן יש דגש רב יותר ושימוש בירקות, דגים וגבינות לצד הבשר. חזרנו לקלאסיקה של 'טוטו' ושדרגנו את המנות האהובות – הפיצות למשל, ייצאו החל מרביעי מתנור חדש ומיוחד מאיטליה", נמסר מהמסעדה.
הדגש בתפריט החדש יושם על חומרי גלם מקומיים ומובחרים; הגבינות הן של "משק עפאים", שמן הזית מקורו בבית הבד שבקיבוץ מגל, הבשר מגיעים מקצביית "מיט מרקט" שבניהול השף ירון קסטנבאום, והלחמים - של אורן חג'ג' ("אדון שיפון", שאחראי על הלחמים הכהים) וכן של בעלי המסעדה הקודמים – "בר לחם" התל אביבי. את תפריט היין יחזור לנהל הסומלייה המוערך אבירם כץ.
ומה לגבי המחירים? הפתעה. הם צפויים לרדת באופן משמעותי מהרמות שהיו בזמנו של רוט – "מי שיגיע לכאן, גם בערב לבר, יוכל לשבת פה על כוס יין ופיצה בסכום שווה לכל נפש", נמסר מהמסעדה. תפריט הצהריים המלא יעלה 110 שקלים.
"אנחנו רוצים להיות כמה שיותר נדיבים עם הלקוחות שלנו ולהראות שיש תמורה לכסף שלהם, גם בחצי מחיר ממה שהיה לפני חודש וחצי – הפתיחים, כמו למשל סלט שעועית לבנה עם שמן זית שהתבשל כל הלילה וכמובן קונפי השום והזיתים, יינתנו בחינם לצד לחם עם הישיבה במסעדה. תמיד היה שפע ויד רחבה פה וזה חוזר ובגדול", הוסבר.
שלו עומד בראש קבוצת משקיעים חדשה שכוללת "חברים קרובים שרצו לראות אותו חוזר" ומבקשים לשמור על עילום שם לדברי המסעדה. את המהלך מלווה מיתוג מחדש - את הלוגו הכתום מחליף כעת שם המסעדה כפי שנכתב בכתב ידו של השף שלו בזהב. המקום ייפתח תחילה לארוחות ערב בשעה 18:00 במשך עשרה ימים ואחר כך ייפתח בשעה 12:00 לארוחות צהריים. השף שלו סירב להגיב לכתבה.