דו-קיום בירושלים: ערבים ויהודים בקליפ לשלום
בשיא תקופת פיגועים נפגשו תלמידים מתיכון הרטמן ומתיכון ערבי, ובמשך יומיים הפיקו יחד שיר מצולם. "אנחנו די דומים", סיפרו, "בפעם הבאה - בבית חנינא"
"התחברנו בינינו ויצרנו דו-שיח דרך המוזיקה. גילינו שכולנו רוצים ופועלים לקראת אותו הדבר - שלום ושינוי". בתקופה מתוחה של פיגועים כמעט אחת לשבוע ופשעי שנאה בין יהודים לערבים, הוכיחו תלמידי תיכון משני המגזרים שאצל הדור הצעיר הדו-קיום אפשרי.
כ-15 תלמידים יהודים מתיכון הרטמן מירושלים ותלמידים ערבים מתיכון The Jerusalem School משכונת בית חנינא בעיר נפגשו לפני כשלושה שבועות במסגרת הפרויקט האמריקני Music in Common, שייסד המוזיקאי טוד מאק לפני כעשור לזכר חברו, העיתונאי היהודי דניאל פרל, שנחטף ונרצח בפקיסטן. מטרת הפרויקט, שהחל לאחרונה בירושלים, היא לשים קץ לשנאה.
התלמידים נפגשו במשך יומיים, וכתבו, הלחינו ושרו שיר פרי עטם, "Forget The Fight". הם גם הפיקו לו קליפ. מיה בודאי, מורה לאזרחות בהרטמן, שליוותה את הפרויקט, מספרת: "השיר הוא תוצר של הסיפורים שהם סיפרו, שקשורים בדורות הקודמים. מה שיפה בעיניי בשיר הוא שקורא מבחוץ לא יכול להבחין מה בשיר הוא סיפורו של הצד היהודי ומה סיפורו של הצד הערבי. הרעיון בשיר הוא שכולנו קיבלנו מסרים דומים מהורינו, אבל הילדים רוצים להיות גשר לחיים טובים יותר, להידברות ולהתגברות על סכסוך ארוך שנים".
עינת שרל פוקס, תלמידת כיתה י"ב בביה"ס הרטמן: "נפגשנו בתקופת פיגועים, אבל לא דיברנו עליהם. לא זו הייתה המטרה. אולי בתחילה היה מתח אבל בסוף היום השני כבר הצלחנו לבנות גשר בינינו ולא הרגשנו הבדלים. זה הסיר את החומות בינינו".
טרייסי שיפלי, מרכזת הפרויקט בירושלים, אומרת שלא קל למצוא בתי ספר יהודיים וערביים שמסכימים לחיבור הזה, אבל חריגים עדיין יש. "היו לי הרבה בתי ספר שלצערי, בגלל המלחמה בקיץ, נשרו ושינו דעתם. היה לי צמד בתי ספר נוסף בעיר, אנקורי ותיכון בשועפט, שהמפגש ביניהם היה אמור להתקיים בבוקר הפיגוע בבית הכנסת, אבל הורי התלמידים הערבים חששו לתת להם לצאת מהבית מחשש שייקלעו למצבים לא נעימים. היום השני של מפגש הרטמן-בית חנינא היה
אמור להתקיים בבית חנינא, אבל בעקבות המצב עבר למוזיאון האיסלאמי ברחביה. יצרנו שיר שאני גאה בו, ויש לנו קבוצת וואטסאפ, שם הבטחנו זה לזה שכשתגיע רגיעה ניפגש גם בבית חנינא".
לנה זידאן, תלמידת י"א מהתיכון בבית חנינא, סיפרה: "לפני המפגש חששתי שזה יהיה משעמם ושלא ניצור שיר ביחד, אבל כשנפגשנו גיליתי שאישית אני אוהבת אותם, הם דומים לנו. דיברנו בינינו דרך המוזיקה. נקשרנו ומצאנו חן זה בעיני זה, וגילינו שכולנו רוצים ופועלים למען אותו הדבר - שלום ושינוי. הם יגיעו גם לבית הספר שלנו, נשב שם ונמשיך לדבר".