21 נהרגו בטייפון: "פחות גרוע משנה שעברה"
ערים הוצפו, בתים נהרסו וקווי חשמל קרסו: טייפון "האגופיט" בפיליפינים נחלש והורד לדרגה של סופה טרופית, והרשויות מרוצות מהנזק הקל בהשוואה לזה של טייפון "הייאן" בשנה שעברה. "מנענו טרגדיה עם הכנה טובה"
עוד חדשות בעולם :
הזמינה מונית באפליקציה ונאנסה ע"י הנהג
מהמטבח למחסום. חוויות שליח פיצה בבגדד
חיי העבודה של אסירי המלחמה באוקראינה
"האגופיט" אמנם נחלש והורד לדרגה של סופה טרופית, אולם הבירה מנילה על 12 מיליון תושביה עדיין משותקת בגלל תנאי מזג האוויר הקשים והנזק הרב שנגרם למבנים ולתשתיות בעיר. "יש לנו דיווחים מאומתים על 21 הרוגים במחוז איסטרן סמאר, 16 מהם בעיר בורונגאן", אמר גוונדולין פאנג, מזכיר הצלב האדום בפיליפינים.
למרות העלייה במספר ההרוגים, בפיליפינים הביעו שביעות רצון מהעובדה שטייפון "האגופיט" לא גרם נזק ברכוש ובנפש באותם ממדים שגרם טייפון "הייאן" בשנה שעברה גם כן במרכז המדינה, אז דווח על 7,000 הרוגים ונעדרים.
פינו 1.2 מיליון מאזורים מועדים להצפות
הרשויות בפיליפינים למדו לקח מאסון הטבע שאירע בשנה שעברה. הם יצאו במבצע פינוי מסיבי הרבה לפני בוא הסופה העזה ובמהלכו פינו ערים וכפרים שלמים באזור החוף שמועדים להצפות. "ראינו שעם הכנה ועמידה בכוננות מנענו טרגדיה ונזק, הרחקנו את אנשי ארצנו מטווח פגיעה", אמר שר הפנים מנואל רוקסאס בישיבת חירום שנערכה באי סמאר ושודרה בטלוויזיה. סוכנות האו"ם הגדירה את מבצע הפינוי של 1.2 מיליון בני אדם אחד הגדולים שנעשו בעולם.
הרשות המטאורולוגית של הפיליפינים מסרה שטייפון "האגופיט" נחלש לאחר שהיכה ביבשה שלוש פעמים, אולם הרוחות באזור עדיין עזות בעוצמה של 105 עד 135 קילומטרים לשעה. הסופה עושה את דרכה לעבר מחוז בטנגאס, כ-90 קילומטרים דרומית למנילה, ותגיע לאחר מכן למפרץ מנילה במרחק של 50 קילומטרים מערבית לעיר הבירה.
העיר הוצפה: "אי אפשר להשיג אוכל"
למרות אנחת הרווחה בפיליפינים מהנזק הקל יחסית שנגרם מטייפון "האגופיט", הרשויות עדיין יצטרכו לצאת במבצע גדול לפינוי ההריסות ולאספקת מזון, שתייה וציוד נוסף לאנשים שנותרו ללא בתים או ללא חשמל לאחר שהסופה הרסה בתים והפילה קווי חשמל.
דליה מונלאון, ראשת העיר ג'יפפאד במחוז איסטרן סמאר שבה חיים 7,000 תושבים, אמרה שהשיטפונות המקומיים עדיין מונעים מאנשים להגיע לבתיהם. "הבעיה שלנו היא חשמל, הבעיה שלנו היא מזון משום שסירות לא יכולות לצאת מהמקום", אמרה מונלאון. "העיר הוצפה אתמול כך שאיננו יכולים לצאת ולהשיג אוכל".
שר החקלאות פרוססו אלקאלה אמר כי מדיווחים ראשוניים עולה כי נגרם נזק בשווי 22 מיליון דולר ליבולים ולתשתיות חקלאיות. לדבריו, היבול העיקרי שנפגע הוא יבול האורז. נזק קל נגרם ליבול התירס.
ראשת העיר דולורס, אמיליאנה וייאקריו, סיפרה שכ-100 אחוזים משדות האורז בעיר הוצפו בשיטפונות. "החקלאים שלנו צריכים לחזור לנקודת ההתחלה ולשתול שוב. נזדקק לשתילים חדשים", היא אמרה.
יותר מ-7,000 נהרגו או עדיין מוגדרים נעדרים בעקבות טייפון "הייאן" שפקד את הפיליפינים בנובמבר 2013. הסופה, החזקה ביותר שהגיעה ליבשה בהיסטוריה המודרנית, הרסה בין היתר את ענפי החקלאות והדיג באזור החופים של המדינה - שנחשב לאזור העני בפיליפינים.