שתף קטע נבחר

 

קרבות אגו יפגעו בשיקום נערים עבריינים?

מיל"ה, הפרויקט המשותף של המשטרה והמשרד לביטחון פנים, נחשב מיזם מוצלח, אלא שטקסים שקיים המפכ"ל דנינו מבלי להזמין אנשים ממשרדו של אהרונוביץ' עלולים להביא לסגירתו. המשרד לביטחון פנים: שימשיכו להוביל לבד – וגם לממן את זה לבד. המשטרה: אנחנו משתפים פעולה

סכסוך שפרץ בין המשטרה למשרד לביטחון פנים על רקע קרדיט לפרויקט שיקום נערים עבריינים עלול להעמיד בסכנה את הפרויקט. במוקד: זעם על המפכ"ל רב-ניצב יוחנן דנינו שערך שורת טקסי סיום של הפרויקט, טקסים אליהם לא הוזמנו אנשים מהמשרד לביטחון פנים, זאת על אף העובדה שאותו משרד מתקצב את הפרויקט. כעת מאיימים במשרדו של אהרונוביץ' להפסיק את התקצוב.

 

פרויקט מיל"ה (משטרת ישראל למען הנוער) הינו פרוייקט משותף למשרד לביטחון פנים ולמשטרת ישראל במסגרת התוכנית הכוללת של עיר ללא אלימות. התוכנית מיועדת לבני נוער שמעדו וביצעו עבירות פליליות, ומטרתה להוציא את הילד או הנער מהעולם הפלילי ולשלב אותו בחזרה בחברה הנורמטיבית.

 (צילום: דוברות משטרת ישראל) (צילום: דוברות משטרת ישראל)
(צילום: דוברות משטרת ישראל)

 (צילום: דוברות משטרת ישראל) (צילום: דוברות משטרת ישראל)
(צילום: דוברות משטרת ישראל)

 (צילום: דוברות משטרת ישראל) (צילום: דוברות משטרת ישראל)
(צילום: דוברות משטרת ישראל)

 (צילום: דוברות משטרת ישראל) (צילום: דוברות משטרת ישראל)
(צילום: דוברות משטרת ישראל)
 

בתוכנית פועלים גם עובדי רווחה, פסיכולוגים ואנשי מקצוע נוספים. בנוסף, שותפים בו שירות המבחן לנוער והשירות למתבגרים במשרד הרווחה, אגף קידום נוער במשרד החינוך הרשות למלחמה בסמים ואלכוהול, מצי"לה (צהרי יום להעשרה) ו"עיר ללא אלימות" במשרד לביטחון פנים.

 

בשבועות האחרונים מסייר המפכ"ל דנינו בתחנות המשטרה ובערים שבהם הסתיים פרויקט מיל"ה ומעניק באופן אישי את תעודות הסיום לילדים. אנשי המקצוע של המשרד לביטחון פנים, בהם המנכ"ל ומנהל "עיר ללא אלימות", לא קיבלו הזמנה לאותם טקסים שבם מוענקות התעודות.

 

במשרד לביטחון פנים זעמו על כך והביעו תרעומת. "חבל מאוד שככה מתנהגים", אמרו גורמים בכירים במשרד. "אין בעיה שהמשטרה מציגה את הפרויקט כאילו הוא שלה בלבד ולא בשותפות איתנו, שימשיכו להוביל אותו לבד, על כל המשתמע מכך מבחינה תקציבית. אם ירצו את עזרתנו נשמח לעזור".

 

משמעות הדברים, נכון לעכשיו, היא שאם הצדדים לא ילבנו את הדברים פרויקט מיל"ה עלול להיות בסכנה סגירה בשנה הבאה, אלא אם כן המשטרה תחליט לממן אותו מתקציבה השוטף, ולא מתקציב מיוחד שהיא מקבלת מהמשרד לביטחון פנים לצורך כך. המשרד מתקצב את הפרויקט ב-250 אלף שקל ב-55 רשויות.

 

מהמשטרה נמסר בתגובה: "הטענות שהועלו אינן מוכרות ואין להן בסיס. מיל"ה (מובילים יחד למען הנוער) הוא פרויקט הדגל של משטרת ישראל, בשיתוף עם המשרד לביטחון הפנים, שמטרתו לטפח ולקדם את הנוער בישראל ולפעול להשבת נוער עובר חוק למסלול חיים נורמטיבי. פרויקט מיל"ה מבוסס על התובנה שהשקעה בנוער מהווה יעד אסטרטגי מהמעלה הראשונה. לצד המאבק בפשיעה, תרבות האלכוהול וסמי הפיצוציות הוחלט לאתר בני נוער, להם עבירה אחת או נמצאים בסיכון, ובמקום לתייג אותם אנו משלבים אותם בקבוצות מצומצמות ובמשך כחצי שנה מבצעים פעילות חוויתית משותפת בהובלת שוטרים ובסיומה נמחק התיק לנער.בדברי המפכ"ל על תוכנית המפנה, במסגרת האירועים השונים, מוזכר שיתוף הפעולה הפורה עם המשרד לביטחון הפנים ותרומתם לקידום הפרויקט. נכון להיום השתתפו במסגרת פרויקט מיל"ה יותר מ- 5,400 בני נוער. מדובר בפרויקט מוצלח מאין כמוהו בעל ערך רב למשתתפים, אך יותר לחברה. במקום לתייג נער או נערה הם מקבלים הזדמנות נוספת ואפשרות גיוס לצה"ל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות משטרת ישראל
דנינו מעניק תעודה - ומעורר זעם
צילום: דוברות משטרת ישראל
מומלצים