שתף קטע נבחר

 

התקיפה בסוריה: אלו נתיבי ההברחה של חיזבאללה

לציר ההברחה המוכר מסוריה ללבנון נוסף כנראה נתיב נוסף: אזור א-דימאס, אחד מיעדי התקיפה, הוא שטח צבאי סגור שבשליטת אחיו של בשאר אסד. "המחסנים שם מנוהלים על ידי אנשי חיזבאללה"

כיצד תכננו פעילי חיזבאללה להעביר את הנשק והטילים שהותקפו השבוע בסוריה? ככל הנראה לנתיבי ההברחה המסורתיים בין סוריה ללבנון נוספו נתיבים חדשים, שהתקיפה מאפשרת לבחון כעת. כך מדווח הבוקר (יום ג') העיתון א-שרק אל-אווסט היוצא לאור בלונדון. עוד דווח הלילה כי מספר אנשי חיזבאללה שנהרגו בתקיפה עלה לשלושה.

 

גורמי אופוזיציה סוריים טענו כי יעד התקיפה, אזור א-דימאס, נחשב לאזור צבאי סגור הנתון לפיקוח של דיביזיה 4. בראשה עומד אחיו של נשיא סוריה, מאהר אל-אסד. השטח מרוחק כ-40 ק"מ מקווי ההברחה המסורתיים בין סוריה ללבנון, ציר א-זבדאני - מערבית לדמשק עד לשטח לבנון.

 (צילום: google maps) (צילום: google maps)
(צילום: google maps)
 

כפי שמספרים פעילי אופוזיציה, קווי ההברחה בבקעת הלבנון מהווים ציר מסורתי להעברת אמצעי לחימה. אלו עוברים באזורים צבאיים בדרום רכס אל-קלמון, צפונית מערבית לדמשק, באזור א-זבדאני עד לכפרים ולאזורי הגבול בין לבנון לסוריה. מדובר לרוב בכפרים ועיירות שבהם דומיננטיות לחיזבאללה, ובהם גם מחנות אימונים של ארגון הטרור. באזורים הללו  נלחמו אנשי חיזבאללה נגד המורדים בחודש אוקטובר, ובהם גם ישראל, על פי הדיווחים הזרים, הפציצה לראשונה בשנה שעברה מתקן צבאי של ארגון הטרור.

 

בשטח המקביל לאזור סרגאייא וא-זבדאני בצד הסורי, מתחזקים אנשי החזית העממית לשחרור פלסטין מתקנים נוספים בצד הלבנוני של הגבול. החזית העממית, המפקדה הכללית של אחמד ג'יבריל, נאמנה לאנשיו של אסד.

 

בעיתון ציינו כי אחרי שהאופוזיציה הסורית השתלטה על חלקים לא מבוטלים מאזור הגבול בין סוריה ללבנון, הפכו חלקם למוקדי לחימה מתמשכים, מה שמהווה מכשול לוגיסטי להברחות נשק.

 

ביום שאחרי התקיפה: שדה התעופה בדמשק פתוח

ביום שאחרי התקיפה: שדה התעופה בדמשק פתוח

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

תקיפה בסוריה ()
תקיפה בסוריה
 

אך גורמים בכירים בצבא סוריה החופשי סיפרו על הקלות שבה מנהלים את ההברחות מאל-קלמון לבקעת הלבנון, כיוון שאזור אל-קלמון מהווה חממה מרכזית למצבורי הנשק האסטרטגי הסורי, בהם טילים לטווח בינוני ומערכות הגנה אווירית. אותם גורמים טענו כי על ההרים הגבוהים מגנים חיילים מחטיבה 155 ודיביזיה 3, וכן מטות של דיביזיה 4 בצבא סוריה.

 

רכס ההרים הפך אסטרטגי בניסיון לבלום תקיפות אוויריות ישראליות על הבירה. בעבר היוו עמדות הגנה אווירית בבקעת הלבנון, עוד לפני הנסיגה של הכוחות הסוריים באפריל 2005, קו ראשון בהגנה על הבירה. כעת זכה רכס הרי אל-קלמון בתואר.

 

המרחק מישראל 

הגורמים טענו כי אך טבעי שקווי ההברחה של הנשק לחיזבאללה יעברו בדרך זו, כיוון שהם רחוקים מעינה הפקוחה של ישראל, למעט פיקוח אווירי ולוויינים. הם מקלים על העברת תחמושת מהמחסנים הצבאיים לחיזבאללה. גורמים בשורות המורדים הוציאו מכלל אפשרות כי האזור הדרומי של רצועת הגבול בין סוריה ללבנון, במקביל לחרמון, שימש להברחות של אמצעי לחימה, שכן אינו מתאים מטעמים גיאוגרפיים ונוספות לכך סיבות ביטחוניות - הוא קרוב מדי למוצבים הישראליים בגבול רמת הגולן.

 

באשר לאזור א-דימאס שהיה אחד מיעדי התקיפה, טוענים גורמים בצבא סוריה החופשי כי יש בו שדה תעופה שמשמש לאימונים צבאיים, וכן מתקנים צבאיים ומבנים מוגנים. מנהל מרכז המעקב הסורי אחר זכויות האדם, ראמי עבד א-רחמן, אמר לעיתון כי "אזור א-דימאס כולל מצבורי לחימה וביניהם אחד לפחות שכולל רקטות". לטענתו מדובר במחסנים "ישנים'' שרובם הפכו למחסני נשק של חיזבאללה. הוא טען כי הסברה היא שעל חלקם מופקדים אנשי חיזבאללה בעצמם, אף שאזור זה נתון לאחריותה של דיביזיה 4.

 

א-רחמן הוסיף כי המידע מצביע על כך שחיזבאללה מרכז במחסנים אלה את הרקטות לפני העברתן לשטח לבנון. לדבריו, בתקיפה שפגעה באזור הצבאי בשדה התעופה הבינלאומי בדמשק היעד היה מחסנים של הצבא בשדה התעופה, אשר הכילו אספקה וציוד אך לא נשק אסטרטגי.

 

בעיתון הסעודי אל-ווטן טענו כי לדברי האופוזיציה הסורית, התקיפות הישראליות נועדו לפגוע בטילי בקרקע אוויר S-300 מתוצרת רוסית, שדמשק ניסתה להבריח לחיזבאללה בלבנון. גורמים שצוטטו בעיתון טענו כי מחסני הנשק נהרסו כליל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים