בחו"ל מהנדסת, בארץ טבחית; יריד השמה
מאות עולים חדשים ותושבים חוזרים השתתפו בירידי הכשרה מקצועית שקיים משרד העלייה. בין המשתתפים פגשנו את אולגה, עולה חדשה מבלארוס, שעבדה בישראל בטבחות ומכירות, ומקווה למצוא קורס מקצועי. אילו הכשרות המתינו לעולים ואיך מתבצע הסיוע? צפו בכתבה
משרד העלייה והקליטה קיים היום (ג') ירידי הכשרה מקצועית בתל אביב, בחיפה ובירושלים, לעולים חדשים ותושבים חוזרים מחוסרי עבודה או כאלה העובדים בעבודה בלתי מקצועית. מי פקד את הירידים הללו ועד כמה הם באמת מסייעים למציאת עבודה בשכר הולם בשוק העבודה? צפו בביקור שערכנו ביריד שנערך בהיכל התרבות בתל אביב.
לכתבות נוספות בערוץ הקריירה
- בזכות קניון חדש: עוד 1,000 משרות בצפון
- מחפשים עובדים? מיתוסים שכדאי לנפץ
- מתכננים קריירה? התחילו לעבוד כבר בתואר
- איך תהפכי ממזכירה למנהלת? תתפטרי
- עבודה בהיי-טק? כך תיכנסי למועדון הגברי
ביריד פגשנו באולגה, מהנדסת בנייה בהכשרתה, שעלתה לפני 4 שנים מבלארוס, זמן קצר לאחר שסיימה את לימודיה. היא סיפרה ל-ynet כי עד היום נאלצה לעבוד בעבודות כמו טבחות או מכירות, מכיוון שלא מצאה עבודה במקצועה בשל חוסר ניסיון. ביריד היום היא נרשמה לקורס, שהיא מקווה כי יעזור לה להגשים זאת. "אני רוצה לעבוד בתחום שלמדתי", סיפרה. "בלי ניסיון לא רוצים. צריך ניסיון ושפה, יש מלא מילים שאני לא יודעת".
בירידים הוצעו לעולים ולתושבים החוזרים, מסלולי לימוד למקצועות נדרשים בשוק העבודה. בין השאר השתתפו בהם מכללות וגופים נוספים, שהציעו מסלולי הכשרה בתחומי הנדסה וטכנולוגיה, חינוך וספורט, רפואה אלטרנטיבית, קוסמטיקה, מלונאות, גרפיקה, תיירות ועוד.
כדי להשתתף בקורסים, יש לקבל וואוצ'ר מאגף התעסוקה במשרד. כדי לעמוד בתנאי הזכאות יש להיות עולים חדשים שנמצאים עד 10 שנים בארץ (למעט יוצאי אתיופיה - עד 15 שנה בארץ), או תושבים חוזרים - שהגיעו לישראל במהלך השנתיים האחרונות. כמו כן, עליהם להיות מחוסרי עבודה או מקצוע, ושלא קיבלו עד כה סיוע הכשרתי בתעסוקה.
הקורסים נמשכים בין מספר חודשים לשנה כאשר תנאי הקבלה נקבעים בהתאם לדרישות המקצועיות שמציב הגוף הרלוונטי. לצד זאת, בירידים השתתפו חברות חיצוניות שעובדות מול המשרד ומסייעות בהשמה. במשרד העלייה ציינו כי הירידים נועדו לסייע לעולים ולתושבים החוזים להשתלב בשוק התעסוקה בישראל, במטרה לאפשר קליטה מוצלחת.