שתף קטע נבחר

 

לראשונה: יום הוקרה לפצועי צה"ל ונפגעי האיבה

לפני כשנתיים יזמו בתנועת בני עקיבא רעיון שבו המדינה תוקיר את הפצועים. היום בבית הלוחם בתל אביב צוין היום לראשונה בתאריך העברי שבו הצביע האו"ם על הקמת ישראל. הנשיא ריבלין: "החברה צריכה ללמוד מכם"

בבית הלוחם בתל אביב צוין היום (ג') לראשונה בישראל יום ההוקרה לפצועי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה, שבמסגרתו מדינת ישראל מוקירה את הפצועים, החיילים ואזרחים. האירוע נערך במעמד הנשיא ראובן (רובי) ריבלין.

 

עוד בחדשות:

4 שנים לאסון הכרמל: "השמיים בוכים היום"

הארון נפתח: מומיית בן 14 מלפני 2,500 שנה

 

היוזמה לקיום יום ההוקרה נולדה בתנועת בני עקיבא בספטמבר 2012. פעילים בתנועה הפיצו מסמך ובו הרעיון המסדר, שלפיו מדינת ישראל תוקיר את הפצועים, חיילים ואזרחים ותעניק להם באמצעות אזרחיה, הערכה ותודה ציבורית.

 

הוגי הרעיון ניסחו שורת המלצות ליום זה: קיום טקסים ממלכתיים, לימוד חוויתי של סיפורי הפצועים במוסדות החינוך ואתר אינטרנט שיציג את כלל התכנים.

בר, הנשיא ריבלין ויואב גלנט, יו"ר אגודת הידידים של ארגון נכי צה"ל (צילום: ארגון נכי צה"ל) (צילום: ארגון נכי צה
בר, הנשיא ריבלין ויואב גלנט, יו"ר אגודת הידידים של ארגון נכי צה"ל(צילום: ארגון נכי צה"ל)

יו"ר ארגון נכי צה"ל, חיים בר, אימץ את היוזמה ופעל לאישורה על ידי המדינה. בחודש יולי האחרון אישרה הממשלה את התוכנית והוחלט כי מדי שנה יתקיים יום הוקרה לנפגעי מערכות ישראל ופעולות האיבה. "יום ההוקרה מהווה מסר ברור וחד: מדינת ישראל חזקה ואיתנה בזכות הגיבורים של אתמול, שהם גם הגיבורים של היום, וכך יישארו לעד. אתם לא לבד", אמר בר.

 

היום שנבחר הוא י"ז בכסלו, התאריך העברי שבו נערכה בעצרת האו"ם ההצבעה על הקמת מדינת ישראל. בטקס שהתקיים השתתפו גם יו"ר ארגון נפגעי פעולות האיבה יהושע כהן, יו"ר אגודת הידידים של ארגון נכי צה"ל אלוף (במיל') יואב גלנט ומנכ"ל משרד ראש הממשלה היוצא, הראל לוקר.

 

הנשיא ריבלין אמר בטקס כי החברה הישראלית, צריכה ללמוד מהפצועים לא רק גבורה אלא גם, ואולי בעיקר, מהי התמודדות, איטית ומתמשכת עם מכשולים ואתגרים. "אנחנו יודעים לאלתר, להיות יצירתיים, להפתיע, ולהמציא את עצמנו מחדש, אבל לא תמיד אנחנו יודעים להתמיד בתהליכים ולהתמודד עם אתגרים ארוכי טווח".

 

ריבלין הוסיף כי "לא תמיד אנחנו יודעים איך לצעוד בדרך מתפתלת, שבה הצעד קדימה הוא צעד איטי, מדוד, זהיר, ועקבי. האתגרים העומדים בפנינו היום הם רבים ומגוונים. הם לא פחות חברתיים מכפי שהם ביטחוניים. כדי להתמודד עם האתגרים שנכונו לנו מבית, נצטרך ללמוד מכם מהי מחויבות לתהליך, מהי דבקות במשימה ומהם אורך הרוח והאמונה הנדרשים לאיחוי וריפוי המתחים שבתוכנו".

 

הראל לוקר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה שקידם את החלטת הממשלה להכריז על יום ההוקרה אמר: "לצערנו, כמעט כל ישראלי מחובר למשפחת הפצועים. אני אישית מחובר מאוד. זו משפחה שחוצה את כל קבוצות ומגזרי החברה הישראלית. במציאות שבה אנו חיים, חשוב לזכור ולהוקיר את אותם אנשים, שתחת דגל הציונות, הקריבו את בריאותם, נפשם ומסלול חייהם. אין דבר ראוי יותר מלהקדיש יום בלוח השנה הלאומי להוקיר את גבורתם ואת החוב שלנו כלפיהם".

 

בישראל כיום ישנם 49,552 נכי צה"ל, 94% מהם גברים. כ-17% מהנכים הינם בעלי שיעור נכות של 50% ומעלה. על פי ההערכה, כ-500 חיילים נפצעו במהלך מבצע "צוק איתן" בקיץ החולף וחלקם נמצאים בימים אלה בהליך הכרה כנכי צה"ל. מאז מבצע "חומת מגן" בשנת 2002 נוספו כ-9,000 נכי צה"ל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עוז מועלם
ראובן ריבלין
צילום: עוז מועלם
מומלצים