כך אפשר להאזין לרדיו אייטונס
אוהבים לשמוע מוזיקה באייפון ולא רוצים להתמודד עם תוכנת iTunes? כך אפשר להאזין חופשי למוזיקה לועזית וקצת עברית ישירות מהאייפון באמצעות הרדיו של iTunes. מה הקאץ'? עליכם להיות מחוברים לחנות האמריקנית
שירות הרדיו של iTunes עלה לפני שנה וזמין לגולשים ישראלים באייפון או באייפד. אצל חלק מהגולשים הופיע הרדיו לאחר שהתקינו את העדכון ל-iOS 8.1.2 ושהגדירו את חנות האפליקציות כאילו הם נמצאים בארצות הברית ולא בישראל. באפליקציית המוזיקה יופיע אייקון של רדיו (בעברית או באנגלית) מצד שמאל למטה. אפשר גם לבקש באנגלית שירים או סגנונות מוזיקליים מ-Siri.
כשהרדיו נפתח אפשר לבחור תחנות ולהתחיל להאזין באופן חופשי, כל עוד יש חיבור יציב לרשת סלולרית או ל-Wifi. משם אפשר לבחור תחנות רדיו המחולקות לז'אנרים, שירים ואמנים. לפי האתר של רדיו iTunes ההאזנה תלווה בפרסומות אלא אם נרשמים ל-iTunes Match ב-25 דולר לחודש.
את השיר לא ניתן להריץ קדימה או אחורה, אלא רק לדלג על שיר, וזה מוגבל לשישה דילוגים בשעה בכל תחנת רדיו. כשמגיעים לשיר שאוהבים אפשר לקנות אותו במחיר של 0.99-1.29 דולר כמו שקונים שיר רגיל באייטונס ולשמוע ללא הגבלה.
בתחנות הרדיו יש בעיקר מוזיקה לועזית, אך מצאנו גם שירים בעברית של עידן רייכל, קובי פרץ ואחרים, במבחר דומה לזה שיש בחנות האייטונס.
מחליפים חנות
עדכון: האופציה כרגע זמינה רק לאלו הרשומים בחנות האמריקאית. המשמעות היא שאתם מקבלים יחס מהמכשיר כאילו אתם נמצאים עכשיו בתוך ארצות הברית. וכמו שיש לישראל אפליקציות המיועדות ספציפית עבורה שלא ניתן להורידן מחוץ למדינה, כך יש למדינות אחרות. למרות המגבלה, אפשר להגדיר את המכשיר כאמריקאי.
פתחו את ה-App Store > לחצו על Featured ורדו למטה לקצה המסך. לחצו על האפל ID שלכם ובחלון שיפתח, לחצו על View Apple ID. לחצו על Country / Region > ובמסך שיפתח לחצו על Change Country / Region. בחרו ב-United Stated ולחצו על Next. הסכימו לתנאים (כאילו יש לכם ברירה) ועתה מלאו את השדות. שימו לב שכדי להזין פרטי כרטיס אשראי, על הכרטיס להיות שייך לחשבון שנמצא על אדמת ארה"ב כך שהאופציה הכי נוחה היא לבחור ב-None. מלאו את הכתובת ולחצו על Next ולבסוף על Done. עכשיו הרדיו מופיע.
חנות המוזיקה iTunes של אפל נפתחה ב-2001 בשביל למכור מוזיקה למחשב ובהמשך לאייפודים ולאייפונים. השירות נפתח רשמית בישראל רק לפני שנתיים, ואיפשר לקנות שירים (בלי לעקוף הגבלות), כולל אומנים ישראלים, ב-2.90 שקלים.
אייל גיבלי סייע בהכנת הכתבה