שתף קטע נבחר

 

המכונה והעורבים שמחכים לריאל מדריד

אלופת אירופה תסתער על שיא הניצחונות הרצופים כשתפגוש במונדיאל הקבוצות במרוקו את קרוס אסול ממקסיקו וכנראה את סן לורנסו מארגנטינה בגמר. מיהו ה"טנק" שינסה להפציץ את קסיאס, מי ה"שמן" שהבלאנקוס לא מפחידים אותו, מי ישמור על רונאלדו וכמה עלה לישראלים להגיע לשם?

 

ריאל מדריד מסתערת על תואר נוסף. אלופת אירופה תחל הערב (ג', 21:30) את דרכה בטורניר גביע העולם לקבוצות שנערך במרוקו ונחשבת למועמדת ברורה להוסיף למאזנה את התואר העולמי.

 

 

אחרי הניצחונות האחרונים על לודוגורץ ואלמריה הגיעו הבלאנקוס למאזן של 20 ניצחונות רצופים בכל המסגרות והתקרבו להשוואת השיא העולמי (24) השייך לקוריטיבה הברזילאית מ-2011.

 

רגילים לחגוג. כריסטיאנו רונאלדו וגארת' בייל (צילום: AFP) (צילום: AFP)
רגילים לחגוג. כריסטיאנו רונאלדו וגארת' בייל(צילום: AFP)

וולטר קנמאן מסן לורנסו עם גביע הליברטדורס (צילום: getty images) (צילום: getty images)
וולטר קנמאן מסן לורנסו עם גביע הליברטדורס(צילום: getty images)
 

צפו באוהדים ישראלים של סן לורנסו במרוקו

צפו באוהדים ישראלים של סן לורנסו במרוקו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אם לא יקרו הפתעות מיוחדות, צפויה הקבוצה של קרלו אנצ'לוטי להניף את הגביע העולמי לקבוצות בסיום הגמר במרקש (20) בדצמבר, בו היא אמורה לפגוש על פי כל התחזיות את סן לורנסו הארגנטינאית. לפני כן יתמודדו הבלאנקוס היום בחצי הגמר במרקש (המשחק הועבר מרבאט בגלל תנאי המגרש) נגד קרוס אסול המקסיקנית.

 

האם יתכן מצב בו ריאל לא תזכה? פעמיים בהיסטוריה זה קרה לה, כאשר המפעל כלל מפגש בודד בין האלופות של אירופה ודרום אמריקה. היא אמנם זכתה שלוש פעמים בגביע הביניבשתי (1960, 1998 ו-2002), אבל גם הפסידה פעמיים בגמר – 4:0 לפניארול האורוגוואית ב-1966 ו-2:1 לבוקה ג'וניורס ב-2000.

 

לואיס פיגו בהפסד של ריאל לבוקה ג'וניורס ב-2000 (צילום: getty images) (צילום: getty images)
לואיס פיגו בהפסד של ריאל לבוקה ג'וניורס ב-2000(צילום: getty images)

 

איקר קסיאס עמד בשער באותו הפסד לקבוצה הארגנטינאית לפני 14 שנה בטוקיו, חואן רומן ריקלמה ומרטין פאלרמו (כבש צמד מול אחד של רוברטו קרלוס) כיכבו אז בבוקה.

 

היריבה הראשונה של ריאל תהיה קרוס אסול, אלופת צפון ומרכז אמריקה, שניצחה 1:3 בהארכה ברבע הגמר את אלופת אסיה, סידני וונדררס האוסטרלית אחרי שפיגרה 1:0.

 

זוכר מה זה להפסיד בגמר. איקר קסיאס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
זוכר מה זה להפסיד בגמר. איקר קסיאס(צילום: AFP)

 

מאמנה של קרוס אסול, לואיס פרננדו טניה, רשם מספר הישגים בקריירה. הוא הוליך את הנבחרת האולימפית של מקסיקו לזכייה במדליית הזהב בלונדון 2012 ואת הנבחרת הבוגרת (כעוזר מאמן) לגביע הזהב ב-2011.

 

למרות שהנשיא גיירמו אלבארס הודיע שטניה ימשיך לאמן את הקבוצה גם ב-2015, דיווחו עיתוני מקסיקו שהוא שוחח עם מאמן הנבחרת לשעבר, ויקטור מנואל ווקטיץ'. סביר להניח שהנשיא מחפש מאמן חדש, מאחר שהקבוצה נכשלה בליגה המקומית, כאשר סיימה את העונה הרגילה באפרטורה 2014 במקום ה-13 ולא עלתה לפלייאוף.

 

לואיס פרננדו טניה ושחקני קרוס אסול באימון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
לואיס פרננדו טניה ושחקני קרוס אסול באימון(צילום: EPA)

 

קרוס אסול לא נכשלה רק בליגה, היא גם לא תוכל יותר להגן על תוארה אחרי שהודחה העונה בשלב הבתים בליגת האלופות של הקונקק"ף על ידי אלחואלנסה מקוסטה ריקה. כלי התקשורת במדינה העבירו ביקורת על הנסיגה ומצב הרוח ירוד בהתאם. טניה הודיע שהוא לוקח אחריות ונראה שרק הצלחה בגביע העולם (מפעל בו משתתפת הקבוצה לראשונה) יכולה לשפר במעט את מעמדו.

 

בזירת המועדונים זכה טניה באליפות מקסיקו עם קרוס אסול (1997) ומורליה (2000), לפני שרשם את ההישג הבולט באפריל האחרון. "לה מקינה" (המכונה) זכתה בליגת האלופות של הקונקק"ף בפעם השישית בתולדותיה לאחר שגברה בגמר בשערי חוץ בסיכום שני משחקים על קבוצה מקסיקנית אחרת, טולוקה (0:0 ו-1:1).

 

מריאנו פאבונה חוגג את הניצחון ברבע הגמר (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מריאנו פאבונה חוגג את הניצחון ברבע הגמר(צילום: EPA)

 

האיש הבולט בהתקפה של קרוס אסול הוא הארגנטינאי מריאנו פאבונה (32), אקס אסטודיאנטס (זכה עמה באפרטורה 2006 בהדרכת דייגו סימאונה), לאנוס, בטיס וריבר פלייט. פאבונה המכונה הטנק (“אל טאנקה") כבש חמישה שערים בקמפיין הזכייה בליגת האלופות של צפון אמריקה, כולל השער היקר בגמר וגם הבקיע ב-1:3 על האוסטרלים ברבע הגמר.

 

השוער חסוס קורונה (33) הופיע ב-34 משחקים במדי נבחרת מקסיקו ונחשב למתחרה העיקרי של השוער הראשון של מקסיקו, גיירמו אוצ'ואה.

 

חרארדו טוראדו והשועה חסוס קורונה במשחק מול סידני וונדררס (צילום: EPA) (צילום: EPA)
חרארדו טוראדו והשועה חסוס קורונה במשחק מול סידני וונדררס(צילום: EPA)

 

הדמות הבולטת בהגנה היא פרנסיסקו (“מאסה”) רודריגס, אקס פ.ס.ו איינדהובן ושטוטגרט ששיחק ב-98 משחקים במדי נבחרת מקסיקו, כולל בשלושת המונדיאלים האחרונים. הקשרים חרארדו טוראדו (כבש צמד בפנדלים ברבע הגמר) ופאבלו באריירה (ירד ליגה עם ווסטהאם של אברם גרנט ב-2011) זכורים מהופעותיהם במדי הנבחרת המקסיקנית במונדיאל בדרום אפריקה 2010. לצידם משחק הארגנטינאי מאורו "אל גאטו" (החתול) פורמיקה.

  

האפיפיור והקהל יתמכו בסן לורנסו

היריבה של ריאל מדריד בגמר צפויה להיות מחזיקת גביע הליברטדורס, סן לורנסו. את העורבים (“לוס קוארבוס”) מאמן אדגרדו באוסה, שזכה עם הקבוצה השנה בתואר היבשתי בפעם השניה בקריירה כמאמן, אחרי שעשה זאת ב-2008 עם ליגה דפורטיבו דה קיטו האקוודורית (עלתה לגמר העולמי והפסידה למנצ'סטר יונייטד).

 

פאבלו בריינטוס. משחקני המפתח של סן לורנסו (צילום: getty images)
פאבלו בריינטוס. משחקני המפתח של סן לורנסו(צילום: getty images)

 

באוסה (מכונה "אל פאטון" - הברווזון), המקפיד לשמור על פרופיל נמוך, נחשב למאמן הגנתי וטקטי הנוקט בשיטת משחק מבוקרת עם שלושה קשרים אחוריים (בדרך כלל נסטור אורטיגוסה, חואן מרסייר ואנצו קלינסקי), אבל גם לאיש עבודה שיודע לנצח במשחקים מכריעים.

 

למרות שלסן לורנסו לא הלך העונה בליגה הארגנטינאית (סיימה במקום השמיני) זוכה באוסה לקרדיט בעקבות הזכייה בליברטדורס, מפעל בו הצליחה לזכות מבלי לנצח בשום משחק חוץ.

 

וולטר קנמאן מסן לורנסו במשחק ליגה מול ריבר פלייט (צילום: getty images) (צילום: getty images)
וולטר קנמאן מסן לורנסו במשחק ליגה מול ריבר פלייט(צילום: getty images)

 

'אל ציקלון' רשמו זכייה ראשונה בהיסטוריה בתואר אחרי שניצחו בסיכום שני משחקים (0:1 ו-1:1) את נסיונל מפרגוואי. לאחר מכן הגיעה כאמור נסיגה בליגה הארגנטינאית, לא מעט בגלל עזיבה של שחקנים חשובים כמו החלוץ אנחל קוריאה שעבר לאתלטיקו מדריד תמורת 7.5 מיליון אירו ואיגנסיו פיאטי שעבר למונטריאול אימפקט מה-MLS.

 

השוער סבסטיאן טוריקו היה אחד מגיבורי הזכייה באליפות ארגנטינה ב-2013 בזכות עצירה וירטואוזית מכריעה בדקה ה-90 מול ולז סארספילד. גם בזכייה בליברטדורס הוא הצטיין כשעצר שני פנדלים בדו קרב מול גרמיו. מחליפו הוא השוער הוותיק (37) ליאו פרנקו ששיחק חמש שנים (2004-2009) באתלטיקו מדריד וזכור כמי שהופיע במדי הנבחרת שהפסידה בפנדלים לגרמניה ברבע גמר מונדיאל 2006.

 

לא יתרגש אם המשחק יוכרע בפנדלים. נסטור אורטיגוסה (צילום: getty images) (צילום: getty images)
לא יתרגש אם המשחק יוכרע בפנדלים. נסטור אורטיגוסה(צילום: getty images)

 

הבלם הוותיק (38) ואקס מילאן ופריז סן ז'רמן, מריו ייפס המחלים בימים אלה מפציעה, היה שותף למונדיאל המוצלח של נבחרת קולומביה, במהלכו חצה את מחסום 100 ההופעות במדי הקפטרוס. ייפס ביצע טעויות בחודשים האחרונים וירד לספסל, אבל חזר מאוחר יותר לכושר.

 

בלם אחר, וולטר קנמאן (23), נחשב לאהוב הקהל - שחקן נשמה שבזכות משחק ההקרבה האוהדים משוכנעים שהוא האיש המתאים לשמור על כריסטיאנו רונאלדו. הבעיה היא שההתלהבות המוגזמת שלו לעיתים עלולה לגרום לו לספוג כרטיס צהוב מהיר ואף להיות מורחק. בלם נוסף שמתחרה על מקום בהרכב הוא מאורו סטו, לשעבר בטולוז ופאלרמו.

 

מרשים במשחקו עם הגב לשער, מאורו מאטוס (צילום: getty images) (צילום: getty images)
מרשים במשחקו עם הגב לשער, מאורו מאטוס(צילום: getty images)

 

אליל האוהדים הוא הקשר הקדמי לאנדרו (“פיפי”) רומניולי (33) שזכה עם הקבוצה בחמישה תארים (אליפויות ארגנטינה ב-2001 ו-2013, הליברטדורס האחרון, גביע המרקוסור ב-2001 וגביע הסודאמריקנה ב2002) ולבש בעבר את המדים של ספורטינג ליסבון.

 

רומניולי היה אמור לעבור לבאהיה הברזילאית לאחר הזכיה בגביע הליבדטדורס (סיכם בה לפני חצי הגמר), אבל החליט להישאר על מנת להתמודד מול ריאל מדריד וסן לורנסו נאלצה לשלם 250,000 דולר קנס על מנת להשאירו. לפני חודש הוא שבר את המרפק, אבל אמור לעמוד לרשותו של באוסה.  

 

סן לורנסו חוגגת את הזכיה בגביע הליברטדורס באוגוסט (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
סן לורנסו חוגגת את הזכיה בגביע הליברטדורס באוגוסט(צילום: רויטרס)

 

הקשר המוכשר פאבלו בריינטוס (29, מחלים מפציעה) ביצע את הפריצה הגדולה בקריירה כאשר סן לורנסו מצאה את עצמה על סף זכייה באליפות ארגנטינה ב-2008 (איבדה בסופו של דבר את התואר לבוקה ג'וניורס) ושיחק בחמש השנים האחרונות בקטאניה.

 

אחד מעמודי התווך הוא הקשר האחורי הפרגוואי נסטור אורטיגוסה (30), שהיה שותף לעליה של נבחרתו לרבע גמר מונדיאל 2010 וגמר הקופה אמריקה 2011.

 

מאמן סן לורנסו, אדגרדו באוסה (צילום: getty images) (צילום: getty images)
מאמן סן לורנסו, אדגרדו באוסה(צילום: getty images)

הבמות במרוקו מוכנות לחגיגות של אוהדי סן לורנסו (צילום: פרטי) (צילום: פרטי)
הבמות במרוקו מוכנות לחגיגות של אוהדי סן לורנסו(צילום: פרטי)
 

 

אורטיגוסה מכונה "אל גורדו" (השמן) מאחר שאינו נראה כמו כדורגלן, אבל בכל הנוגע לעמידה בלחץ קשה למצוא שחקנים כמוהו. הוא נולד להורים פרגוואים בשכונת עוני בעיר סן אנטוניו דה פדואדה שבארגנטינה ובילדותו נהג להתערב על כסף בבעיטות פנדלים.

 

כמי שהרוויח את לחמו בבעיטות מכריעות הוא פיתח יכולת מרשימה וכיום נחשב לבועט הפנדלים הקבוע (כבש מול נסיונל הפרגוואית בגמר), מאחר שהוא משיג 95 אחוז של דיוק בבעיטות מהנקודה. ב-2012 הוא קבע שיא כשדייק ב-19 פנדלים רצופים.

 

נסטור אורטיגוסה במשחק אימון נגד מילאן (צילום: getty images) (צילום: getty images)
נסטור אורטיגוסה במשחק אימון נגד מילאן(צילום: getty images)

 

מלבד הזכייה עם סן לורנסו באליפות ארגנטינה ב-2010 אורטיגוסה זכה בתואר גם עם ארגנטינוס ג'וניורס ב-2010 ודייגו מראדונה ניסה לצרף אותו לסגל כשאימן את ה"אלביסלסטה", לפני שהוא החליט לשחק בפרגוואי.

 

הקשר חואן מרסייר נחשב גם הוא לשחקן נשמה. בחוד משחקים מאורו מאטוס (מרשים ביכולת משחק עם הגב לשער) והאורוגוואי מרטין קאוטרוצ'יו (חזר לאחרונה מפציעה ממושכת). 

 

האפיפיור פרנסיסקוס. אוהד מושבע של סן לורנסו (צילום: AP) (צילום: AP)
האפיפיור פרנסיסקוס. אוהד מושבע של סן לורנסו(צילום: AP)

 

סן לורנסו מקווה גם לעזרה משמיים, מכיוון שהיא הקבוצה האהודה על האפיפיור פרנסיסקוס. היריבה הראשונה שלה בחצי הגמר ביום רביעי במרקש תהיה אלופת אוקיאניה אוקלנד סיטי מניו זילנד, שניצחה 0:1 ברבע הגמר את אלופת אפריקה, ES סטיף מאלג'יריה. הנהלת הקבוצה התלוננה לפיפ"א על העברת המשחק של ריאל מדריד וטענה שתנאי המגרש במראקש עלולים להיות גרועים ביותר אחרי שישוחקו בו שלושה משחקים.

 

למרות שהארגנטינאים מועמדים לנצח בחצי הגמר, הם יודעים שצריך להיזהר מהפתעות כמו אלה שהתרחשו בשנים האחרונות בהן הופתעו הנציגות הדרום אמריקניות במפעל. בשנה שעברה הפסידה אתלטיקו מניירו (בה שיחק רונאלדיניו) 3:1 לראג'ה קזבלנקה בחצי הגמר וב-2010 זה קרה לאינטרנסיונל הברזילאית, שנוצחה 2:0 על ידי מזמבה מהרפובליקה של קונגו.  

 

נאנדו קוטלר (מימין), אוהד סן לורנסו שהגיע למרוקו (צילום: פרטי) (צילום: פרטי)
נאנדו קוטלר (מימין), אוהד סן לורנסו שהגיע למרוקו(צילום: פרטי)

 

הסיפור הגדול של סן לורנסו בטורניר צפוי להיות הקהל. 4,000 אוהדים ארגנטינאים (מרביתם מאירופה) הגיעו למרוקו על מנת לעודד את הקבוצה, 10 מהם

יצאו מישראל במוצאי שבת האחרונה. הם שילמו 1000 דולר עבור טיסה, ויזה, בית מלון וכרטיסים למשחקים. הארגנטינאים מקווים שהעידוד יעזור, מאחר שספרדים רבים לא הגיעו (למרות הקרבה למרוקו) בשל חוסר העניין מצידם במפעל.

 

אחד האוהדים של סן לורנסו שהגיעו למרוקו מישראל, נאנדו קוטלר, סיפר ל-ynet ספורט: "ריאל מדריד לא סופרת אותנו ובצדק, אבל אצלנו יש התלהבות מטורפת, גם מזה שבונים לקבוצה מגרש חדש. אנחנו מקווים לנס ובכל מקווה תהיה חוויה. יש לנו קבוצה מבוגרת, אבל מגובשת. אנחנו הולכים לשגע את כולם והכי מתוק יהיה אם דווקא אנחנו נמנע מריאל את השיא העולמי”.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
כריסטיאנו רונאלדו וסרחיו ראמוס
צילום: EPA
מומלצים