מנכ"ל היי-טק לשעבר, היום מורה למתמטיקה
לאחר 14 שנה בהם שימש כמנכ"ל חברת ההיי-טק קוואלקום, החליט אייל בר דוד להפוך למורה למתמטיקה. שוחחנו איתו לרגל יום המורה כדי לשמוע מדוע עוזבים שכר הגבוה ותנאים מפליגים לטובת עבודה פחות מתגמלת ונחשבת במשק הישראלי. צפו
אייל בר דוד נהנה במשך 14 שנה משכר גבוה ותנאים מפליגים כמנכ"ל חברת ההיי-טק קוואלקום לשעבר, עד שהחליט לפרוש ולהפוך למורה. לרגל יום המורה המצוין היום (ב'), שוחחנו איתו באולפן ynet כדי לשמוע מה הביא אותו לעזוב את הכל ולעבור לעבודה פחות מתגמלת במשק הישראלי. צפו בראיון:
בר דוד לומד במסגרת פרויקט משותף של קרן טראמפ ומכללת אורנים, אף כי התנאים שלו ירדו בצורה משמעותית, הוא חש לדבריו סיפוק אדיר, שכן מה שהוביל אותו הוא החשיבות שהוא רואה בתחום.
על פי סקר שנערך במכללת לוינסקי, מקצוע ההוראה אינו רק פחות מתגמל בישראל, אלא גם פחות נחשב - רק 3.8% מאמינים שמעמדו של המורה בחברה גבוה, לעומת מקצועות הרפואה וההיי-טק מובילים את הרשימה. ובכל זאת, על פי נתוני המכללה, החל מ-2012 מרבית המורים למתמטיקה מגיעים מהסבות להוראה.
"אחת התופעות החברתיות הכי מעניינות בישראל כיום מתרחשת בקרב ילידי שנות ה-70 וה-80" מסר מנכ"ל קרן טראמפ, אלי הורוביץ, שמפעילה את תוכניות ההסבה ביחד עם משרד החינוך, המכללות והאוניברסיטאות.
"רבים מתוכם שמגיעים לגיל 40 מחפשים משמעות חדשה לחייהם וגם לאזן בין עבודה למשפחה באופן שפוי יותר. מכיוון שכיום יש מחסור הולך ומחריף במורים למתמטיקה ומדעים, אנחנו מציעים להם מסלולי הסבה יוקרתיים, עם מיון תחרותי לטובים ביותר, הכולל הכשרה בתוך בתי ספר".