כך שומרים על השמנת: מליווי ניסוח חוק המזון בכנסת - לניהול הרגולציה בתנובה
בזיג-זג מפואר, נכנסה מרב דוד לתפקיד בתנובה בתחילת דצמבר, חודש לאחר שפוטרה מתפקיד העוזרת הכלכלית של יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ אבישי ברוורמן. דוד עסקה בניסוח חוק המזון, שיטיל מגבלות על חברות המזון וצפוי להשפיע באופן משמעותי על תנובה
בחודש אוקטובר נודע כי דוד קיבלה מתנובה הצעת עבודה וכשבועיים לאחר מכן פיטר אותה ברוורמן. במסגרת תפקידה הייתה דוד אחראית בין היתר על ניסוחי החקיקה, ופעלה בצמוד לאנשי רשות ההגבלים העסקיים שהיו מעורבים בקביעת חלק מהמגבלות בחוק. זאת לצד התנהלות עם חברות המזון עצמן, שניסו להשפיע על ועדת הכלכלה לאורך דיוניה בהכנת החוק לקריאות שנייה ושלישית.
תפקידה של דוד כיועצת של ברוורמן מהווה את הניסיון המקצועי היחיד שלה בתחום הרגולציה. קודם לכן עבדה דוד כעיתונאית שסיקרה תחומים חברתיים וסביבתיים. דוד שובצה במקום השני במפלגת ארץ חדשה, שלא עברה את אחוז החסימה בבחירות הקודמות לכנסת. המפלגה חרתה אז על דגלה את המלחמה ביחסי הון־שלטון.
תנובה, חברת המזון הגדולה בישראל, הוגדרה במסגרת החוק "ספק גדול מאוד", כזה שמכירותיו עולות על מיליארד שקל בשנה.
ככזו צפויה החברה להיות אחת המושפעות המרכזיות מהמגבלות בחוק, שנועד להגביר את התחרותיות ולצמצם את השפעת חברות המזון הגדולות על הקמעונאים - וכפועל יוצא על הצרכן הישראלי. במסגרת תפקידה כמנהלת רגולציה בחברה, שחלק מפעילותה הוכרז כמונופול, צפויה דוד להתנהל מול אותם גורמים ברשות ההגבלים שעמם פעלה לניסוח החוק.
מתנובה נמסר ל"כלכליסט" כי "מרב דוד החלה לעבוד לפני שבוע כמנהלת הרגולציה של החברה, לאחר שכיהנה עד לפני כחודשיים כיועצת של יו"ר ועדת הכלכלה. כיועצת כלכלית עסקה דוד ברפורמות ובנושאי חקיקה הנוגעים לענפי משק רבים. בין היתר גם סייעה בחקיקת החוק להגברת התחרותיות בענף המזון, חקיקה שהסתיימה לפני תשעה חודשים. דוד תלווה את תנובה בתקופה של שינויים רבים בענף המזון".