נתניהו וקרי דנים בפניית הפלסטינים לאו"ם. לבני: "צריך ממשלה שרותמת העולם לטובתנו"
ביום רביעי תגיש הרשות הצעה להכיר בה כמדינה ולקבוע לוח זמנים לנסיגה ישראלית. ראש הממשלה מבקש לוודא שהאמריקנים יתנגדו לנוסח. לבני תוקפת: "צריך ממשלה שיודעת לפעול מדינית"
לקראת הפנייה הפלסטינית
למועצת הביטחון של האו"ם ביום רביעי, והגשת ההצעה להכרה במדינה בגבולות 67', נפגש היום (ב') ראש הממשלה בנימין נתניהו
עם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי.
הפגישה מתקיימת ברומא, ולפניה אמר נתניהו כי הוא מצפה מארצות הברית להטיל וטו על המהלך החד-צדדי.
עוד בחדשות:
- המחבל בסידני: איראני שנאשם בתקיפה מינית
- השיטה בר"ג: ג'ובים תמורת סיוע למועמד לראשות העיר
- אוסטריה: בי"ס לימד על מזימות יהודים וייסגר
בינתיים, השרה לשעבר ציפי לבני, שהייתה אחראית על המו"מ עם הפלסטינים בממשלה הקודמת, מבקרת את התנהלותו של נתניהו וטוענת שיחסיו עם הקהילה הבינלאומית יקשו על ישראל לשמור על האינטרסים שלה. בשיחה עם ynet אמרה לבני: "לא רק ישראל תתנגד לנוסח ההצעה של הפלסטינים למועצת הביטחון, גם האמריקנים לא יוכלו לחיות איתו. לכן, הנוסח הפלסטיני לא יקודם, ואם כן - להערכתי יוטל וטו אמריקני.
"אבל עצירת הנוסח הפלסטיני לא תספיק מול גל המתקפות המדיני הצפוי, והמשימה שלפנינו היא לנקוט צעדים מדיניים ומיידיים שימנעו מהפלסטינים לנצל את המצב הזה ולקדם מהלכים בבית הדין הבינלאומי בהאג, או למנוע ניסוחים בינלאומיים אחרים שלא ישמרו על האינטרסים שלנו. מול הגל הזה צריך ממשלה שיודעת לפעול מדינית, יודעת לרתום את העולם למען האינטרסים שלנו ויודעת לשמור על היחסים האסטרטגיים החשובים עם ארה"ב. היום ברור עד כמה חשובים היחסים האסטרטגיים עם האמריקנים".
אתמול החליטה ההנהגה הפלסטינית לפנות ביום רביעי הקרוב למועצת הביטחון ולהגיש את ההצעה הכוללת הכרה במדינה בגבולות 67' והצבת לוח זמנים לנסיגה ישראלית משטחי הגדה המערבית תוך שנתיים. ההצעה תוגש ככל הנראה על ידי ירדן, המכהנת כחברה זמנית במועצת הביטחון.
פנייה להצטרפות לבית הדין הבינלאומי בהאג תיעשה – אם וכאשר – רק על סמך ההחלטות שיתקבלו עם ההצעה שתועבר למועצת הביטחון. אם יוטל וטו בדיון המועצה, תתבצע פנייה לבית הדין, ואם לא - הפנייה תושהה בשלב זה.
בכירים בירושלים רואים במהלך הפלסטיני סוג של פרובוקציה שנועדה להגביר את הלחץ על האמריקנים ולהביכם. האמריקנים ינסו להציע נוסח מרוכך שיהיה מוסכם על כל הצדדים, אולם כפי הנראה הפלסטינים לא יקבלו דבר שיהיה פחות ב"איכותו" מההצעה שלהם לקבוע דד ליין לסיום הכיבוש והכרה במדינה פלסטינית בגבולות 67'.
נתניהו וקרי ברומא, היום
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
ציפי לבני
צילום: מוטי קמחי
מומלצים