שתף קטע נבחר
 

מדד המחירים לצרכן ירד בנובמבר ב-0.2%

הוזלות נרשמו במיוחד בסעיף הירקות והפירות הטריים - 3.3%, והתחבורה - 1.2%. עליות מחירים נרשמו במיוחד בהלבשה וההנעלה - 2.3% והדיור - 0.2%. מחירי הדירות גבוהים כעת בשיעור שנתי ב-6.5% ממחירן הממוצע בתקופה המקבילה אשתקד

מדד המחירים לצרכן לחודש נובמבר, שפרסמה היום (ב') הלמ"ס, ירד כצפוי ב-0.2%. כתוצאה מירידה זו, האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור, ממשיכה להיות שלילית בשיעור של 0.1%-, והיא נמצאת מתחת לגבול התחתון של היעד השנתי של הממשלה (3%-1%).

 

לכתבות נוספות בנושא מדד המחירים לצרכן

 

ירידות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: הירקות והפירות הטריים (ב-3.3%), התחבורה (ב-1.2%), הריהוט (ב-0.7%) והתרבות ובידור (ב-0.7%). לירידת המדד תרמו בעיקר סעיפי התצרוכת הבאים: דלק ושמנים לכלי רכב (3.6%), הבראה ונופש בארץ ובחו"ל (1.2%), פירות טריים (5.8%), ירקות טריים (1.8%), עופות (1.5%) וביטוח כלי רכב (2%). 

 

עליות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: ההלבשה וההנעלה (ב-2.3%), שונות (ב-0.6%) והדיור (ב-0.2%). כמו כן נרשמו עליות מחירים של 2.8% במחירי ההלבשה, 0.3% בסעיף שירותי דיור בבעלות הדיירים, 0.5% במחירי המכוניות ו-2.3% במחירי מוצרי רחצה וקוסמטיקה.

 

מחירי הדירות עלו ב-1.4% באוגוסט-ספטמבר

מדד מחירי הדיור, שהוא הסעיף בעל המשקל הגדול ביותר בסל מדד המחירים לצרכן, עלה כאמור בנובמבר ב-0.2%. מדד שירותי דיור בבעלות הדיירים, המודד למעשה את השינויים בחוזי שכירות חדשים שנחתמו בחודשיים האחרונים, עלה כאמור בחודש נובמבר ב-0.3%, ואילו מדד שכר הדירה הכללי עלה בשיעור מתון מעט יותר של 0.2%.

 

מחירי הדירות בפועל, שאינם כלולים בחישוב מדד המחירים, שינו שוב כיוון, הפעם כלפי מעלה, ועלו בחודשים אוגוסט-ספטמבר בשיעור חד יחסית של 1.4%. בשיעור שנתי גבוהים כעת מחירי הדירות ב-6.5% ממחירן הממוצע בתקופה המקבילה בשנה שעברה, לעומת עליית מחירים שנתית של 4.6% שעליה דיווחה הלמ"ס בחודש שעבר.

 

הערכה: הריבית לא תעלה

קצב האינפלציה ב-4 החודשים האחרונים משקף ירידת מחירים ממוצעת גדולה יותר בשיעור שנתי של 0.6%. האינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הבאים, שאותה מחשב בנק ישראל על פי התחזיות של האנליסטים השונים במשק, ירדה בחודש החולף לנקודת שפל של יותר מחמש וחצי שנים ומסתכמת כעת ב-0.7% בלבד.

 

מדד חודש נובמבר והתבססות האינפלציה בפועל מתחת לגבול התחתון של היעד השנתי שקבעה הממשלה לא צפויים ככל הנראה להשפיע על החלטת הריבית לחודש ינואר.

 

ההערכה היא שחברי הוועדה המוניטרית של בנק ישראל יחליטו בסוף החודש להשאיר את הריבית לחודש הבא פעם נוספת ללא שינוי ברמה של 0.25%. הסיבה העיקרית לכך היא העובדה שאינדיקטורים כלכליים שונים שהתפרסמו אחרי מבצע צוק איתן מצביעים על סימנים להתאוששות בפעילות המשק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
קניות שופינג סופרמרקט ריק סופר מכולת חנות ריקה ערבות הדדית
צילום: shutterstock
מומלצים