שתף קטע נבחר

 

החשד לשחיתות ברמת גן: המשטרה סיכלה הקמת שוק על ידי אנשיו של עמיר מולנר

בחקירה הסמויה חשדה המשטרה שעבריינים מנסים לשלוח זרועות לעירייה. הארגון התקרב לקבלת רישיון להפעלת שוק עירוני במתחם ליד אצטדיון וינטר. במקביל: הושגו תכתובות בין פעילים מאוכזבים שציפו לתמורה מראש העיר. עדכון - ביולי 2018 התיק נסגר

עדכון: ביולי 2018 הודיעה הפרקליטות שתיק החקירה בעניין נסגר מחוסר ראיות מספיקות

 

כבר בתחילת החקירה הסמויה על השחיתות בעיריית רמת גן הבינו חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) שלגורמים עברייניים, בעיקר כאלה המזוהים עם ארגון הפשע של עמיר מולנר, יש קשרים הדוקים עם הרשות העירונית. לכן, כשהתברר לחוקרים שגורמים עברייניים עומדים רגע לפני קבלת אישורים להפעלת שוק עירוני ובזאר, החליטה המשטרה לעשות מעשה ולסכל את המהלך.

 

השחיתות בעירייה - כתבות נוספות:

 

לקראת קבלת האישור הגיע מפקד מרחב דן בעצמו, ניצב-משנה שמעון לביא, ללשכתו של ראש העיר ישראל זינגר, והודיע לו שלא ייתן לשוק שכזה לקום. בעירייה הבינו את המשמעות של האזהרה החריגה, והפרויקט שהיה בתהליכי תכנון בוטל.

 

אתמול (ב') הפך זינגר לחשוד בעבירות של קבלת שוחד, ונאסר עליו להתקרב לבניין העירייה למשך 15 ימים. בנוסף עוכבו לחקירה כ-30 עובדים, והחשדות קשורים בשלושה תחומים: מינויים פוליטיים בשל תמיכה במועמד לראשות העירייה, מסירת עבודות קבלנות לספקים שלא על פי הנהלים, ועבירות בנייה חמורות. דבר הפשיטה על העירייה פורסם אתמול לראשונה ב-ynet.

 

גל מעצרים בעיריית רמת גן    (צילום: ירון ברנר וירון שרון)

גל מעצרים בעיריית רמת גן    (צילום: ירון ברנר וירון שרון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ישראל זינגר ונצ"מ שמעון לביא (למטה משמאל). פגישה חריגה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ישראל זינגר ונצ"מ שמעון לביא (למטה משמאל). פגישה חריגה(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

ממעקבים והאזנות סתר שבוצעו במסגרת תקופה ארוכה של חקירה סמויה עלה כי גורמים עברייניים תכננו לשלוח את זרועותיהם לשלטון המקומי ולמצוא מקור הכנסה לגיטימי. אחת התוכניות הייתה הפעלת שוק עירוני נודד שיתקיים פעם בשבוע באזור מיוחד שיוקצה לו ליד אצטדיון וינטר. מבחינת ארגון פשע, הפעלת שוק שכזה - שכולל שליטה על בעלי הדוכנים וגביית דמי חבר - אמורה להכניס כסף רב.

 

זה החל בבקשה רגילה של אנשי קש שלכאורה אינם קשורים לארגון, אשר פנו לאגף רישוי עסקים על מנת לקבל רישיון. בשלב מתקדם יותר הגיעו למתחם וינטר דמויות המזוהות עם הארגון, יחד עם מודדים ואנשי הנדסה, והחלו בבדיקת השטח.

 

ביאח"ה עלו על התוכניות והחליטו לסכל אותן. מי שהחל לטפל בזה היו אנשי הרישוי של מרחב דן, שהודיעו לגורמי הרישוי בעירייה שאין בכוונתם לחתום על טופס רישיון למקום. אלא בכך לא נעצרה התוכנית, מה שהוביל בסופו של דבר לצעד החריג של מפקד המרחב, שהגיע לפגישה אישית עם ראש העיר.

 

"אוי ואבוי אם התוכנית הזאת הייתה יוצאת לפועל", אומר קצין משטרה בכיר. "זה בדיוק הניסיון של ארגוני פשיעה לחדור לתוך מסדרונות העירייה ולהרוויח מכך כסף. שוק שכזה, מלבד היותו מחולל פשיעה, גם היה מכניס הרבה כסף לאותם גורמים עברייניים".

 





 

בתוך כך מצליחים אנשי יאח"ה החוקרים את פרשת השחיתות להשיג עוד ועוד ראיות לגבי שיטת "סידור" העובדים שתמכו בזינגר בבחירות לעירייה. בין היתר הם השיגו תכתובות מסרונים בין פעילים ופעילות שציפו לקבל את התמורה על תמיכתם. תכתובת שכזאת הגיעה לידי ynet ובה מבקשת פעילה מאוכזבת מבכירה אחרת בעירייה לדאוג לתפקיד שלה. במקרה אחר השיגו החוקרים תכתובת בין פעיל פוליטי מאוכזב אחר שכתב שהפך ללעג ברחוב לאחר שלא קיבל כל תמורה על תמיכתו בזינגר.

 

רקע: החשד לשחיתות בעיריית ר"ג

החקירה העיקרית בפרשה העלתה חשד לכאורה שמקורביו של זינגר הציעו תמורה בדמות עבודות והטבות בשווי מיליוני שקלים למי שיתמוך בו בבחירות המקומיות בשנה שעברה. במשטרה חושדים כי חברת "מפעלי בית עמנואל", העוסקת במתן שירותי העשרה ותרבות לילדים, נוער ומבוגרים, שימשה כקרקע לצורך מימוש ההבטחות.

הבוקר הגיעו השוטרים גם למשרדי החברה ברחוב ביאליק, שלפי החשד שימשו מכבסת כספים ו"מפעל לייצור עבודות" למקורבים.

 

בחקירה עלה כי באמצעות החברה בוצע מינוי של בכירה הקשורה לאירועי התרבות בעיר. כמו כן חושדים החוקרים כי פעילים במערכת הבחירות קיבלו את מקומות העבודה שהובטחו להם במקרה של סיוע למועמד לראשות העיר. הבחירה ב"מפעלי בית עמנואל" נעשתה מכיוון שלעיריית רמת גן עצמה קשה להכניס עובדים שלא לפי התקן.

 

עוד עלה בחקירה כי במסגרת השחיתות לכאורה נעשה שימוש בעשרות אלפי שקלים שהועברו ל"קבלנים" עבור שירותי ייעוץ ושירותים אחרים שנתנו ל"מפעלי בית עמנואל". בפועל מדובר בפעילים במטה הבחירות של זינגר, שלא יכלו להיכנס לעבודה בעירייה. חברת הבת של העירייה העבירה להם כספים תמורת חשבוניות. במקרה אחד לפחות נעשה ניסיון להעביר כסף לאדם ש"ביצע" עבודה ל"מפעלי בית עמנואל" מבלי שימסור חשבונית.

 

עדכון: ביולי 2018 הודיעה הפרקליטות שתיק החקירה בעניין נסגר מחוסר ראיות מספיקות

 

 


פורסם לראשונה 15/12/2014 23:14

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
עמיר מולנר
צילום: עמית שאבי
מומלצים