משחק הסיבוב - סיכום הפרק הראשון של ליגת העל
מה היה לנו יותר - שערים של ערן זהבי או של הפועל ת"א? חגיגות של מכבי חיפה או של המושאלים שלה? אורי קופר משחק עם מספרי הסיבוב הראשון, מרכיב נבחרת ומחלק תארים למאכזבים ולמצטיינים. וגם: צפו בקליפ השערים המיוחד
סיכום הסיבוב הראשון בליגת העל הוא בדרך כלל דבר פשוט, וכמו רוב הדברים הפשוטים הוא גם לא מעט פעמים משעמם. המאמן של הקבוצה המפתיעה נבחר למאמן הסיבוב, הקבוצה הגדולה שלא פתחה טוב את העונה היא האכזבה - אין יותר מדי הפתעות.
הסיבוב הראשון של העונה הנוכחית אינו שונה בהרבה, ואולי אף קיצוני יותר. למישהו באמת יש ספק מי שחקן הסיבוב? זהירות, ספוילר - ברור שערן זהבי (לא באמת ספוילר, אה?!). אבל העובדה שלא מעט בחירות ידועות מראש לא אומרת שהסיבוב לא ראוי לסיכום כדרכם של כל הסיבובים. אז כדי לעשות את זה קצת יותר מעניין הנה סיכום הסיבוב הראשון בדרך מעט מהנה יותר.
הבחירות המלאות, כולל נבחרת הסיבוב הראשון והשחקנים המצטיינים, המאכזבים והמפתיעים, יגיעו בהמשך, אבל קודם בואו נשחק "מי יותר גדול"? ננסה לבדוק, בעזרת כמה נתונים, מה היה לנו בינתיים ומי עשה יותר ממי. דרך התשובות נספר את סיפורו של הסיבוב הראשון.
כמות השערים של ערן זהבי או זו של הפועל ת"א?
סיפור הקבוצות התל אביביות טמון בתשובה הזו. זהבי הבקיע בינתיים 15 שערים ואילו כל הפועל יחד שלחה רק 14 כדורים לרשת היריבות. זהבי, שחקן הסיבוב ללא מתחרים (אולי גם מול אף שחקן, באף סיבוב, אף פעם) הוא מכבי ת"א. לפחות שער אחד בכל משחק, כולל בדרבי המפוצץ. 15 שערים ב-11 משחקים, שני באירופה בממוצע שערים למשחק אחרי כריסטיאנו רונאלדו.
בצד השני הפועל אפילו לא הצליחה להבקיע כמות שערים כמו השחקן הכי שנוא על אוהדיה. ידענו שזו תהיה עונה לא פשוטה עבור האדומים, אבל גם מנבאי השחורות הגדולים לא חשבו שהקבוצה של אייל ברקוביץ' ואסי דומב תהיה אחרי סיבוב אחד במרחק שלוש נקודות מהמקום ממנו יורדים ליגה.
כמות השערים שכבשו השחקנים של מכבי חיפה או של השחקנים שמושאלים ממכבי חיפה?
מוחמד גאדיר 7, שחר הירש 6, שובל גוזלן 3, איסמאיל ריאן 1, דור חוגי 1, רז שטיין 1. בסך הכל יוצא 19. מכבי חיפה הנוכחית מנצחת, בקושי, וגם זה רק בזכות המחזור האחרון שהעלה אותה ל-21 שערים. אין כאן כוונה לרמוז שכל השחקנים האלה היו מצליחים במכבי חיפה כרגע, הרבה יותר פשוט להתבלט בקבוצה עם פחות לחץ וציפיות, אבל כן יש כאן אמירה מסוימת על הסגל של חיפה, אכזבת הסיבוב הראשון. השנים חולפות וככל שהזמן עובר נדמה יותר ששלד השחקנים של הקבוצה פחות מתאים להיות שלד של קבוצת צמרת. ולא, להתעורר כשהפער גדול מדי זה לא נחשב.
הופעות בהרכב של הצמד מאור מליקסון את שלומי ארבייטמן או של ג'ון אוגו פלוס אובידיו חובאן?
פה אין תחרות. גם בגלל פציעות של מליקסון וארבייטמן, אבל יותר חשוב בזכות היכולת המצוינת של שני הזרים של אלישע לוי, שמנצחים פה 17:25. מליקסון וארבייטמן חזרו לליגה בקול תרועה. הראשון היה אחד הליגיונרים הבכירים, השני עזב את ישראל כמלך השערים. אם לומר את האמת, שניהם לא מדהימים בינתיים, במיוחד לא מליקסון, ומה שמשאיר את באר שבע בתחרות על הצלחת הם הזרים. לבאר שבע יש את הרכב חמשת הזרים הטוב ביותר בליגה, לפחות בינתיים. אוגו וחובאן, השניים שהצטרפו, מחזיקים את מרכז הקישור ומשדרגים בגדול את החלק שהיה הבעייתי ביותר בקבוצה בעונה שעברה.
בישולים של שחקני נתניה שלא קוראים להם ערן לוי או בישולים לשערי היריבה של שחקני נתניה שלא קוראים להם ערן לוי?
הפלא ופלא - שוויון. מכבי נתניה, על שלל צרותיה, היא אחד הסיפורים העגומים של הסיבוב הראשון, יש שיגידו העגום ביותר. בלי משכורות, בלי ערבויות, בלי שחקנים מתאימים. גם על הדשא זה נראה שכונתי באותה מידה. בעוד כל השחקנים בנתניה מינוס ערן לוי רשמו בינתיים ארבעה בישולים (קאיודה 2, בן שושן 1, רומאריו 1) החלק האחורי של הקבוצה סיפק ארבעה בישולים ישירים (עידו לוי, גביש, סרגי ורומאריו) - כן, ישר לרגליים של הכובש - לשחקנים הלא נכונים בצד הלא נכון. פארסה.
כמות ספיגה של קריית שמונה מול זו של מכבי ת"א בסיבוב הראשון בעונה שעברה?
זוכרים את תחילת העונה שעברה? מכבי ת"א לא ספגה אפילו שער אחד בששת המשחקים הראשונים של העונה ואחד הנושאים המדוברים, במקום שיאים של זהבי, היה אפשרות לשבירת שיאים הגנתיים של הקבוצה. והנה, באה קריית שמונה של העונה, ועושה בדיוק אותו דבר. כן, גם פה שוויון - 9 שערי ספיגה בלבד בסיבוב הראשון.
הגנה, אומר הפתגם, מנצחת משחקים, ויש שיגדילו ויוסיפו שהיא גם לוקחת אליפויות. אז בעוד במכבי השיח השתנה לבעייתיות בהגנת הקבוצה, קריית שמונה היא אלופת הסיבוב הראשון בזכות אותה חוליה. גיא חיימוב שוער נבחרת, עודד אלקיים זומן לנבחרת, שיר צדק בטח יזומן בקרוב מחדש לנבחרת. בקטע הזה באמת יש איזו הקבלה לעונת האליפות הצפונית ההיא.
אחוז ההצלחה ראובן עטר בהפועל חיפה לעומת אחוז ההצלחה של ראובן עטר במכבי חיפה?
ראובן עטר עזב את הצד הירוק של חיפה כשהקבוצה במקום הלפני אחרון בטבלה. ועדיין, תמיד, או כמעט תמיד אפשר לרדת נמוך יותר, כי הפועל חיפה נמצאת במקום האחרון ואחרי סיבוב אחד היא המועמדת המובילה לירידה. במכבי חיפה היו לעטר 26 אחוזי הצלחה ובהפועל חיפה המספר עומד על 28 אחוזים, מעט יותר גבוה. כל זה ישתנה אם (או שאולי יש לומר "כאשר") עטר יפסיד למכבי ת"א במחזור הקרוב, אז אחוזי ההצלחה שלו בשתי בקבוצות יהיו זהים. ראובן, תעזוב את העיר, היא לא עושה לך טוב.
כמות השערים בממוצע למשחק העונה מול העונה שעברה?
יש פה אחלה ליגה השנה, באמת, וחגיגות שערים מוסיפות לכיף. 2.82 שערים בממוצע למשחק לעומת 2.52 בעונה שעברה - לא הבדל קטן. מדובר בממוצע השערים הגבוה ביותר בליגה מזה 12 שנים. תוסיפו תחרות משולשת על המקום הראשון בטבלה, כמות עצומה של קבוצות שיכולות לרדת ליגה ואם תרצו אפשר גם לטבל בהצלחת הנבחרת בזמן הסיבוב הזה. התוצאה: עניין, קהל, תענוג.
הסגן של זהבי
ועכשיו לנבחרי הסיבוב בקטגוריות השונות.
שחקן הסיבוב: באמת עוד לא המשכתם לשורה הבאה? פיו פיו לכם. הפינאליסט: מאור בוזגלו, סגן מלך השערים וסגן מלך הבישולים.
הישראלי המאכזב: סארי פלאח. מי שהוגדר כאחד משחקני העתיד של הכדורגל הישראלי מוצא את עצמו מאבד כדורים קריטיים והופך לחלק מרכזי בברדק המקצועי של הפועל ת"א. בניגוד לשחקנים אחרים בקבוצה, לפלאח כן אמור להיות משהו שמתאים לקבוצה בכירה, אבל המשהו הזה לא קיים העונה. הפינאליסט: עדן בן בסט, גם אם לא באשמתו המלאה כי הוא לא מקבלת מספיק דקות משחק, אבל עדיין מדובר בהחתמה הכי נוצצת של הקיץ שהופיעה רק ארבע פעמים בהרכב.
מאמן הסיבוב: ברק בכר לא רק לוקח את קריית שמונה למקום הראשון, אלא עושה זאת בצורה אקטיבית, שבדרך כלל לא מאפיינת מאמנים ישראלים. בכר משנה הרכבים ומערכים גם כשהוא מצליח ומתאים את עצמו ליריבה. זה עובד. הפינאליסט: רן בן שמעון, שחזר לקבוצה בלי לחץ ומוביל את מכבי פ"ת, אחת המועמדות לירידה, עד למקום הרביעי.
זר הסיבוב: דויד מנגה הוא הנשק ההתקפי הבולט של המוליכה וזה מספיק כדי לספק לו את התואר. שמונה בישולים, יותר מכל שחקן אחר בליגה, כל הרמה מדויקת להפליא ושער אחד עצום במיוחד במחזור האחרון. הפינאליסט: אובידיו חובאן. הרכש הכי טוב של הפועל באר שבע העונה. גם מחזיק את כל האמצע, גם יודע למסור, גם לסתום חורים בעמדות אחרות. אוצר.
הזר המאכזב: מו אידריסו היה שחקן שנוי במחלוקת עוד לפני שהגיע לכרמל. לצד יכולות גבוהות על הדשא, הוא הציג, מאז ומתמיד, דרך בלתי שגרתית לבעוט בדלי. זה קרה גם פה מהר
מאוד עם כרטיס אדום, ומאוחר יותר, עם רזומה של חמישה משחקים ואפס שערים, נשלח הביתה. הפינאליסט: מיצ'ל, עוד נציג של מכבי חיפה, שהגיע כשחקן הרכב בליגה הספרדית ואיבד את המקום בהרכב לג'אבר עטאא הצעיר.
השחקן הצעיר: בעולם נהוג לבחור בקטגוריה זו רק שחקנים שעדיין לא חגגו יום הולדת 22, כך שבעונה הבאה אופיר מזרחי יהיה ממש על הגבול. אחרי הסיבוב הראשון העונה, מזרחי עדיין בגיל המתאים והחלוץ בן ה-21 של קריית שמונה, שכבש חמישה שערים בינתיים, הוא הזוכה. הפינאליסט: עומר דנינו, בלם בן 19 ממכבי פ"ת, שנכנס להרכב לבתחילת חודש נובמבר והראה ישר שיש על מי לסמוך.
השחקן המשתפר: גם אם מישהו עבר את גיל 21 לא אומר שהוא לא יכול לקבל תואר. זה המצב של בן ביטון, המגן הימני של הפועל באר שבע, שבעונה השנייה שלו בהרכב של קבוצת צמרת מראה שיש לו לא מעט כדורגל. הפינאליסט: שלומי אזולאי מבית"ר ירושלים, הברומטר בקישור בשיטת המשחק של הקבוצה.
נבחרת הסיבוב
שוער: אופיר מרציאנו (מ.ס. אשדוד). לא רק בנבחרת, גם בליגה.
מגן ימני: עודד אלקיים (קריית שמונה). זימון בכורה מוצדק לסגל של אלי גוטמן.
בלם: וויליאם סוארס (באר שבע). עונה שישית בקבוצה ורק הולך ומשתפר.
בלם: קאסיו (קריית שמונה). כמו סוארס, ברזילאי. כמו סוארס, האחראי לסדר בהגנה. כמו סוארס, גם הבקיע שני שערים.
מגן שמאלי: דושאן מאטוביץ' (בית"ר ירושלים). גם כשהוסט לעמדת בלם עשה, כהרגלו, עבודה יעילה ואחראית.
קשר אחורי: אובידיו חובאן (באר שבע). רק הגיע לפה, אבל כבר משחק ומתנהג על המגרש כמו קפטן.
קשר מרכזי: ניקולה מיטרוביץ' (מכבי ת"א). עד לאחרונה היה סמל השיטה שפאקו מנסה להטמיע במכבי.
קשר התקפי: מאור בוזגלו (באר שבע). אחרי שחשבנו שבעונה שעברה הגיע לשיא, קיבלנו את הסיבוב הזה.
קשר התקפי: ערן זהבי (מכבי תל אביב). רמה מעל הליגה, שתי רמות מעל הליגה, שלוש רמות מעל הליגה, כמה רמות שתבחרו מעל הליגה.
חלוץ: חמדי סליחי (הפועל עכו). סגן מלך השערים, נציג התחתית בנבחרת וכוכב שראוי לקבוצה גדולה יותר.
חלוץ: דויד מנגה (קריית שמונה). לבדו כבש ובישל יותר שערים ממה שהקבוצה שלו ספגה.