גיבורת העל: נערה שנאנסה ומחפשת צדק
בחוברת "הכוח של פרייה" נערה הודית שעברה אונס קבוצתי רוכבת על נמר בחזרה למשפחה שנידתה אותה. אלים מעניקים לה כוחות לזעוק את כאבה ברחבי העולם, ולמצוא את הגברים שאנסו אותה כדי שיעמדו לדין
עוד חדשות בעולם :
תיעוד: כך נראית הדרך חזרה לכדור הארץ
מוכים, נחטפים ונרצחים: עיתונאים על הכוונת
היום שאחרי: סידני מבכה על גיבורי בית הקפה
בחוברת הראשונה שפורסמה החודש משפחתה של פרייה מגרשת אותה מהבית כשהיא מספרת להם על האונס. "למה יצאת לבד? בטח התגרית בהם", מטיחים ההורים בבתם. פרייה משוטטת ופוגשת את זוג האלים מהמיתולוגיה ההינדואית, פרוואטי ושיווה. השניים מעניקים לה כוחות על כדי שתשוב לביתה, תעודד אנשים ברחבי העולם לפעול נגד תקיפות מיניות, ותמצא את התוקפים כדי שיעמדו לדין.
הבמאי ההודי-אמריקני ראם דבינני, אחד משני היוצרים, רצה למקד את תשומת הלב של ההודים בקושי שיש למדינה לשפוט את עברייני המין שלה. "דיברתי עם כמה קורבנות אונס קבוצתי והבנתי כמה קשה להן להשיג צדק וכמה החיים שלהן באיום מתמיד אחרי שהן דיווחו על הפשע", סיפר דבינני לרשת BBC. "המשפחות שלהן, הקהילה המקומית, וגם המשטרה הניאו אותן מלדרוש העמדה לדין של התוקפים. הבושה הייתה שלהן במקום של האנסים".
בדצמבר 2012 נאנסה צעירה בת 23 באוטובוס על ידי כמה גברים, שהכו אותה עד מוות. המונים יצאו לרחובות להפגין, גם דבינני. "הייתי באותו זמן בדלהי כשההפגנות התחילו והשתתפתי בכמה מהן. דיברתי עם שוטר שאמר לי משהו שהפתיע אותי: 'אף נערה טובה לא הולכת לבד בחושך'".
"שם הרעיון התחיל. הבנתי שהאונס והאלימות המינית בהודו היא עניין תרבותי, שמגובה בתפיסה פטריארכאלית ומיזוגינית, ובנקודת המבט של האנשים", הוא מסביר. במשך קרוב לשנה נסע דבינני ברחבי הודו ודרום מזרח אסיה כדי לשוחח עם פעילים חברתיים, סוציולוגים, משוררים ופילוסופים על אלימות על בסיס מגדרי.
"אני רוצה שאנשים יגידו לחברים שלהם: 'אנחנו בצד של פרייה', ושזה יעודד מאבק צודק של קורבנות האונס. 'הכוח של פרייה' הוא הזדמנות להציג בצורה סמלית את הנושא הזה, ואין פורמט שמתאים לזה יותר מקומיקס", אמר ראם. כדי לפרסם את החוברת שלו דבינני גייס ציירי פוסטרים מ"בוליווד" ואמני רחוב, שציירו את דמותה של פרייה בשכונת עוני במומבאי. בפרויקט שותף ארגון Aapne Aap, שמסייע לנשים שהותקפו מינית. את הקומיקס ניתן למצוא באנגלית באתרpriyashakti.com.