שתף קטע נבחר

 

"האישה המכובדת": מרשימה גם ישראלים

המיני סדרה "האישה המכובדת" לא תאפשר בריחה מהמציאות - עם עלילת מתח וריגול שמתרחשת סביב הסכסוך הערבי-ישראלי - אבל הדיוק, האיזון והמשחק המצוין הופכים אותה למתחרה ראויה לסדרות כמו "הומלנד"

זוזי הצדה קלייר דיינס, יש הוליוודית חדשה במזרח התיכון. "האישה המכובדת", מיני סדרה שעלתה אמש (ד') ב-HOT Xtra VOD בכיכובה של המועמדת לאוסקר מגי ג'ילנהול ("דוני דארקו", "האביר האפל"), מלווה את דמותה של נסה סטיין, אשת עסקים בריטית-ישראלית שמוצאת עצמה מעורבת בעלילת מתח וריגול, המשתרעת על פני תקופות ואתרים שונים.

 

ביקורות טלוויזיה נוספות:

"הטיול הגדול": על טעויות משלמים - בחו"ל

"תא גורדין": המרגלים חזרו טובים מתמיד

המציאות של פולישוק ואלי ישי

 

מגי ג'ילנהול. מופע מהפנט ()
מגי ג'ילנהול. מופע מהפנט

אביה של סטיין, שסחר בנשק עם ישראל בעבר, נרצח לנגד עיניה כשהיתה קטנה, ובבגרותה היא מנהלת את החברה המשפחתית. העלילה מתחילה בשלב שבו חברה זו הופכת למעורבת יותר ויותר בתהליך השלום במזרח התיכון, וסטיין נאלצת לקטוע פרויקט שאפתני במיוחד שנועד לחבר את רצועת עזה לעולם באמצעות כבלי סיבים אופטיים, ולהתמודד עם זכרונות העבר, והסתבכותו הבלתי נמנעת של ההווה. העלילה מוטחת קדימה באלימות כאשר איש עסקים פלסטיני, שותפה של משפחת סטיין, נרצח במה שמוצג כהתאבדות, וילד פלסטיני המקורב לסטיין נחטף באופן מסתורי.

 

בהפקה המכובדת בולטים, חוץ מג'ילנהול המרשימה (שזכתה לאחרונה למועמדות מוצדקת לגלובוס הזהב על תפקידה), גם שחקני משנה מצוינים כמו יגאל נאור הישראלי, סטיבן ריאה ("משחק הדמעות", "ראיון עם הערפד"), לינדזי דאנקן ("מראה שחורה") ורבים וטובים אחרים.

 

יגאל נאור בסדרה ()
יגאל נאור בסדרה
 

התסריט נע בין מיקומים (אנגליה, ארצות הברית והמזרח התיכון) ומספר סיפור שמתרחש אמנם במזרח התיכון, אבל מנקודת מבט שכולה אירופית. ג'ילנהול נותנת מופע מהפנט כדמות החצויה בין המעטה הבריטי הקריר שלמדה לסגל, וטמפרטורה פנימית ים תיכונית למהדרין שמאיימת להתלקח בכל רגע. בכלל, מדובר בסדרה שנוצרה עבור ה-BBC הבריטי ופסטיבל סאנדנס האמריקני, וההשפעה הבריטית ניכרת בהחלט - גם בחלקי העלילה שאינם ממוקמים בממלכה המאוחדת.

 

הסדרה אינה מנסה לשפוט או לקחת צד בסכסוך הבלתי נגמר, אלא להציג את שלל הדמויות המאכלסות את פניו השונים, לטוב ולרע, בעוד שגם נפשות אמריקניות ואירופאיות שונות חוטפות לא מעט ביקורת מוצדקת. בשל זאת, ולמרות אי אילו רגעים איטיים ותחושת "טוב אבל אני כבר יודע את זה" שחוזרת ועולה כצופה ישראלי פה ושם, ייתכן ש"האישה המכובדת" היא אחד הניסיונות הטלוויזיונים המורכבים ביותר שנעשו לתיאור המנגנון השיטתי והשוחק של הסכסוך הישראלי-ערבי.

 

"האישה המכובדת". לא תופסת צד בסכסוך ()
"האישה המכובדת". לא תופסת צד בסכסוך
 

תוך התחמקות מוצלחת (רוב הזמן) מקלישאות והתמקדות במתח יותר מבאקשן, הסיפור שרקח היוצר הוגו בליק מתמקד בשאלות עקרוניות לגבי בגידה ונאמנות - אישית, משפחתית ופוליטית - ונחשף לעינינו במהירות הולכת וגוברת. מצד שני, ישנו מרווח נשימה ברור לאורך הדרך, שיחות ושתיקות המאפשרות לדמויות להיחשף ולהפוך למלאות, אמינות ומשכנעות יותר.

 

שמירה על איזון בין בניית המתח וטפטוף של תשובות לשאלות שהוצגו בפרק הפתיחה, תהפוך את "האישה המכובדת" לממתק חורפי טלוויזיוני אמיתי, מהודק ומדויק, אפילו אם העלילה שלה אינה מאפשרת אסקפיזם עבורנו, הצופים באזור הזה של העולם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים