ומה בשבילכם, סקי או סנובורד?
מהירות לעומת פוזה, נוחות מול קלות למידה, והכי חשוב: ההנאה. 5 נקודות שיעזרו ליוצאים לחופשת סקי להחליט מה לוקחים השנה - קרש או מגלשיים
היריבות בין מחנה הסקי ומחנה הסנובורד ידועה ועתיקת יומין עוד יותר מזו שבין מעריצי עופרה חזה לאלו של ירדנה ארזי. למעשה, עד לפני שנים לא רבות נחשבו גולשי הסנובורד ל"ילדים הרעים" של המדרונות הלבנים, למי שנהנים רק מהסכנה והריגוש מבלי להתחשב בשום דבר ובאף אחד, ולא לספורטאים רציניים כמו גולשי הסקי.
עוד על חופשות סקי :
מאז נמס כבר שלג רב מההרים ושטף איתו, בין השאר, את הסטריאוטיפ הלא מחמיא של גולשי הסנובורד. כיום לא רק שגלישת סנובורד לגיטימית ונפוצה לא פחות מסקי, היא גם מוכרת כענף אולימפי לכל דבר ועניין.
אולי אתם בדרככם אל חופשת הסקי הראשונה וטרם החלטתם אם לבחור במגלשיים או בקרש, ואולי אתם גולשים ותיקים על אחד מהשניים ותוהים איך זה בצד השני. כך או כך, כדי שתוכלו לעשות בחירה מושכלת לקראת השלג, ערכנו עבורכם השוואה בין שני ענפי הספורט הנפלאים הללו. וזכרו, לא מדובר בחתונה קתולית: אפשר לנסות ואפשר לשנות, הכי חשוב שתהנו. כי בדיוק בשביל זה אתם נוסעים.
עקומת למידה
כל ההתחלות קשות, אבל יש קשות יותר ופחות. הימים הראשונים בלימודי סקי קלים יותר, לדוגמה, מהימים הראשונים בלימודי סנובורד. עצם העובדה שהרגליים לא מחוברות לקרש אחד אלא נפרדות, כמו במציאות, היא אחת הסיבות לכך, ועל הבוחרים בקרש להתכונן לנפילות מרובות יחסית בימים הראשונים. מצד שני, ההתקדמות בגלישה החל משלב מסויים תהיה מהירה יותר בסנובורד. אחרי שישבנכם ישלם את המחיר בכמה סימנים כחולים, תראו שאתם מצליחים לחבר פניות הרבה לפני שחבריכם יירדו מסלול כשמגלשיהם מקבילים.
מהירות ואדרנלין
אם אתם מחפשים מהירות, מהירות ועוד קצת מהירות, גלישת סקי היא הבחירה המתבקשת. קטונו מלהבין את הפיזיקה שבבסיס העניין, אבל התוצאות מדברות בעד עצמן: שיאי המהירות של גולשי סקי טובים יותר באופן עקבי מאלו של גולשי סנובורד באותם תנאים. במילים אחרות: מגלשיים הם שיאפשרו לכם להגיע מהר יותר בסוף היום לבר האפרה סקי שבתחתית המסלול. מבחינת אדרנלין, לעומת זאת, הדברים פחות ברורים והם תלויים בטעם אישי. הריגוש שבהתמודדות עם ההר וחיתוך השלג קיימים גם בסקי וגם בסנובורד, כך שאדרנלין לא יחסר למי שמחפש אותו.
נוחות
בעת הליכה ברחבי העיירה אין "קולים" יותר מגולשי הסנובורד. למה? פשוט משום שנוח להם. הם פוסעים להם בנינוחות בנעליים רכות יחסית עם הסנובורד מתחת ליד, ומחניקים גיחוך מרחם בעודם חולפים על פני גולשי סקי הנאבקים לאזן את המגלשיים על כתף אחת, לא להפיל את המקלות מהשנייה, וכל זה כשהם מדדים כפינגווינים במגפיים נוקשים.
ההליכה לרכבלים ובחזרה יכולה להיפתר בקלות באמצעות מלון Ski-In/Ski-Out, אבל על ההר מתהפכות היוצרות ודווקא גולשי הסנובורד נאלצים להיאבק. הרכבלים נבנו במקור לגולשי סקי, ומטעמי בטיחות מחויבים גולשי סנובורד לנתק את הרגל האחורית לפני העלייה, מה שהופך את הירידה מהרכבל למאתגרת יותר.
פוזה ואופנה
בעולם בו האופנה הפכה לחלק חשוב ובלתי נפרד מכל ענף ספורט כמעט, גולשי סנובורד הם הדוגמנים הבלתי מעורערים של המסלולים הלבנים. אל תיתנו למראה ה"הרגע-קמתי-מהשינה-וזרקתי-על-עצמי-משהו" הנונשלנטי להטעות אתכם - מדובר באופנה יקרה שבה כל פריט, כולל ציוד הגלישה עצמו, נבחר ומותאם בקפידה.
אופנת הסקי, שסבלה שנים מתדמית מיושנת ולא מגניבה בעליל, למדה וקיבלה השראה מאחותה הצעירה (צבעוניות, גזרות רחבות ונוחות וכו').היום גם גולשי סקי צעירים ישמחו לגלות בחנויות ביגוד ספורטיבי ופונקציונלי שאפשר להיראות איתו גם באפרה סקי ולא רק על ההר. אופנה, כידוע, באה לידי ביטוי גם בשפה. גם פה ניכרת עליונות של גולשי הסנובורד, שאימצו והוסיפו על סלנג הסקייטרים וגולשי הגלים, בעוד שאת גולשי הסקי תשמעו בעיקר מדברים במונחים טכניים מסורבלים.
הנאה בפאודר
הוויכוח על מי נהנה יותר באופן כללי, וספציפית בשלג הרך והלא מהודק שמחוץ למסלולים המסומנים, מעולם לא הוכרע. וכנראה שזה לא ישתנה בקרוב. התפתחויות תכופות בעולם ציוד הגלישה, הן של סקי והן של סנובורד, הביאו ליצירת מגלשיים וסנובורדים ייעודיים לכל סגנון גלישה אפשרי:
פריסטייל (קפיצות וריילים בסנופארק), פרירייד (גלישה בשלג עמוק), גלישה אלפינית תחרותית וכל מה שביניהם. אבל אם לא לוקחים בחשבון ציוד ייעודי דוגמת מגלשיים ארוכים ורחבים יותר אלא נסמכים על הציוד הסטנדרטי בחנויות ההשכרה, הרי שלגולשי סנובורד קל יותר בפאודר תודות ליכולת ציפה עדיפה. זה כמו לגלוש על ענן או קצפת. באמת.
הכותבת הינה מנהלת תוכן בחברת SkiDeal