ארה"ב האשימה את קים במתקפת סייבר, פוטין הזמין אותו למוסקבה
חקירת הבולשת הפדרלית הוכיחה כי צפון קוריאה אחראית לאיומי הטרור שפורסמו בעקבות הסרט שמתאר התנקשות במנהיגה קים ג'ונג און. אולם בעוד ארה"ב מפנה כלפיו אצבע מאשימה, רוסיה מזמינה אותו לביקור רשמי
לארצות הברית ולרוסיה לא חסרות נקודות מחלוקת, ועתה פרשת מתקפת הסייבר של צפון קוריאה על אולפני "סוני" רק ממחישה את המרחק בין שתי המעצמות. זמן קצר לאחר שנודע כי נשיא רוסיה הזמין את קים ג'ונג און לבקר בארצו, הכריזה הבולשת הפדרלית באופן רשמי כי משטרו של הרודן אחראי למתקפת הפצחנים שעוררה סערה והובילה לגניזת הסרט "ראיון סוף".
הודעת ה-FBI היום הייתה התגובה הרשמית הראשונה שהפנתה אצבע מאשימה לעבר המדינה המבודדת והטילה עליה את האחריות לאיומי הטרור שפורסמו לקראת ההקרנה המתוכננת של הסרט ההוליוודי שתיאר התנקשות בחייו של קים. נציגי הבולשת מסרו כי בחקירה נמצאו קווי דמיון בין הקוד ששימש בתקיפה נגד "סוני" לבין מתקפות סייבר קודמות שיוחסו לצפון קוריאה.
הטריילר של "ראיון סוף". שערורייתי?
ההאקרים פרסמו הודעה:
"סוני, סבלתם מספיק. מותר להפיץ את הסרט"
ynet
בהודעה מפתיעה הסכימו הפצחנים ליציאת "ראיון סוף" שבוטלה, ללא סצנת ההתנקשות בקים ג'ונג און. מנגד, רשת CNN מדווחת: מחבלי הרשת מברכים על גניזת הסרט ומזהירים משימוש עתידי בו ובחומריו
עוד לפני ההודעה הרשמית של ה-FBI, מסר גורם אמריקני כי החקירה העלתה גם כי ייתכן שהצפון-קוריאנים נעזרו בגורמים בסין, והשתמשו בשרתים סינים בניסיון להסוות את מקורה של מתקפת הסייבר. בתגובה, נציגי שגרירות סין בוושינגטון מחו על האשמות וקראו לרשויות האמריקניות לחלוק עמם את הראיות שהובילו אותן למסקנה הזו. "אנחנו לא תומכים בפעולות מקוונות לא חוקיות שמבוצעות בשטחנו".
מוקדם יותר אישר דובר הקרמלין כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הזמין את מנהיג צפון קוריאה לביקור במוסקבה לרגל חגיגות 70 שנה לניצחון הסובייטי על הנאצים במלחמת העולם השנייה. הביקור, שעתיד להתקיים במאי, יהיה הפעם הראשונה שקים יוצא מגבולות המדינה במסגרת תפקידו מאז שעלה לשלטון.
שליחו של קים ביקר בחודש שעבר במוסקבה במסגרת מאמצים להדק את היחסים בין שתי המדינות. רוסיה זקוקה לשיתוף הפעולה של פיונגיאנג לצורך הרחבת ייצוא הגז לדרום קוריאה, שכן חברת גזפרום הרוסית צריכה לבנות לשם כך צינור גז שיעבור בשטחה של צפון קוריאה. מנגד, פיונגיאנג מעוניינת בגיבוי של רוסיה, שלה זכות וטו במועצת הביטחון של האו"ם, אל מול הביקורת הבינלאומית על הפרות זכויות אדם בשטחה ועל תוכנית הגרעין שלה.
קים ג'ונג און. הוזמן במאי לרוסיה
צילום: EPA
מומלצים