קים כפה, הוליווד שתקה: "נכנעו לחרא הקטן"
בשער ה"ניו יורק דיילי ניוז" מופיעה תמונת דיקטטור צפון קוריאה, לצד כותרת זו. קלוני סיפר כי ניסה לגייס תמיכה בסוני, אבל לא מצא איש שיעמוד לצדו ויחתום על העצומה: "מדינה מחליטה איזה תוכן נצרוך, ואנו כורעים ברך"
הוליווד נדהמה כאשר צפון קוריאה פתחה במתקפת סייבר על אולפני "סוני" וכפתה עליה בסופו של דבר את אי הפצת הסרט "ראיון סוף" - אבל היא מעדיפה לשתוק. הכוכב הכמעט יחיד שלא שתק הוא ג'ורג' קלוני. בראיון ל"דדליין הוליווד" אמר קלוני כי ניסה לגייס תמיכה בסוני בזמן מתקפת הסייבר, אבל לא מצא איש שיעמוד לצדו. בכותרת הראשית של הצהובון "ניו יורק דיילי ניוז" נכתב כי אובמה וקלוני תוקפים את סוני על שנכנעו ל"חרא הקטן הזה", לצד תמונה של רודן צפון קוריאה קים ג'ונג און.
בראיון אמר קלוני כי ביקש מבכירים בהוליווד לגייס תמיכה בסוני מול ההאקרים וצפון קוריאה. המכתב קרא לתעשייה להביע "תמיכה מלאה ולא להיכנס לדרישות של ההאקרים", וכן להכיר בכך "שלהיכנע לפושעים הללו עכשיו יפתח את הדלת לכל קבוצה שתרצה לאיים על חופש הביטוי והפרטיות. אנחנו מקווים שההאקרים האלה יועמדו לדין, אבל עד שזה יקרה, לא נפחד. נעמוד אחד לצד השני".
לדברי קלוני, המכתב נועד לומר: "לא נהיה בני ערובה". אבל הכוכב הגדול לא הצליח לגייס אפילו חתימה אחת למכתב. "אנחנו מדברים על מדינה שמחליטה איזה תוכן נצרוך", הוסיף קלוני הכועס. "זה משפיע לא רק על סרטים, אלא על כל עסק. מה יקרה אם רשת חדשות לחליט לפרסם סיפור, ומדינה או אדם או תאגיד לא יאהב את זה? אל תחשבו על החלק של הפריצה למחשבים. יש כאן מישהו שמאיים לפוצץ בניינים, ופתאום כולם צריכים לכרוע ברך".
לא רק קלוני יצא נגד החלטת בתי הקולנוע לא להקרין את הסרט, שהמדינה המבודדת בעולם רתחה על תוכנו. "אני חושב שזה מחפיר שבתי הקולנוע הללו לא מקרינים את 'ראיון סוף'. מעכשיו כל איום יביא לביטול סרט?" צייץ השחקן והבמאי ג'אד אפאטו. רוב לאו נשמע דומה: "ההאקרים ניצחו. ניצחון מושלם עבורם".
הלילה כבר אמר נשיא ארצות הברית ברק אובמה כי "סוני טעתה" והבהיר כי לא ייתן "לדיקטטור מסוים" לכפות עלינו צנזורה. מנכ"ל "סוני" מייקל לינטון הגיב על כך ואמר כי האולפן ההוליוודי לא עשה טעות בהחלטה שלא להוציא לאקרנים את. בשיחה עם CNN הגיב לינטון לדבריו של אובמה והדגיש: "אנחנו לא נכנענו. אנחנו התעקשנו, ולא חזרנו בנו. תמיד השתוקקנו שהציבור האמריקני יראה את הסרט". הוא האשים את בתי הקולנוע בביטול הקרנת הסרט.
צפון קוריאה, מנגד, הציעה להקים צוות חקירה משותף עם ארצות הברית בעקבות מתקפת הסייבר נגד האולפנים האמריקנים. גורם במשרד החוץ במדינה אמר כי קביעת ה-FBI שצפון קוריאה עומדת מאחורי המתקפה היא "הכפשה", והוסיף כי "אם ארה"ב תסרב לחקירה המשותפת ותמשיך להאשים את צפון קוריאה - יהיו השלכות חמורות".