שתף קטע נבחר

 

הרדיפה בשיא: ההומואים במצרים מתחבאים

הם נזהרים בשימוש בטלפון, מתרחקים מאתרי היכרויות ולא מצליחים להירגע אפילו בבית. רדיפת הקהילה הגאה במצרים הגיעה השנה לממדי שיא, והפעילים טוענים: "המשטר מוחץ אותנו בגלל המאבק שלו באחים המוסלמים"

השעה היא לקראת חצות, כוח משטרה קטן מנווט בסמטאות קהיר. היעד: חמאם מוזנח בחלק הישן של העיר. השוטרים פושטים על הבניין וגוררים החוצה עשרות גברים כמעט ערומים, שמנסים בכל כוחם להסתיר את פניהם. מסביבם מצלמות טלוויזיה, ושדרנית שעומדת לידם מספרת כיצד סייעה למשטרה לחשוף מוקד של פעילות הומוסקסואלית אסורה. כעבור כמה ימים משודר הדיווח: "נחשפה מאורת שחיתות המונית שתרמה להפצת איידס במצרים".

 

רדיפת הומואים במצרים - הכתבות האחרונות:

מעצרים בחמאם מצרי: "אורגיה חד-מינית"

מצרים: 3 שנות מאסר למשתתפי חתונה גאה

רדיפת ההומואים: אין סיבה לגאווה במצרים

 

הפשיטה הזו, שאירעה בשבוע שעבר, היא רק דוגמה ליד הקשה שנוקטות הרשויות במצרים בתגובה לכל דיווח על פעילות הומוסקסואלית, ופעילים מקומיים מכנים את 2014 השנה הגרועה ביותר עבור הקהילה הגאה זה עשור. לדבריהם, חברי הקהילה ירדו עוד יותר למחתרת באחרונה - לא רק מחשש שייעצרו על-ידי הרשויות, אלא גם בתגובה למסע ההסתה שמנהלת נגדם התקשורת המצרית.

תושב קהיר בשנות ה-30 לחייו. "אנחנו טרף קל, החוליה החלשה ביותר" (צילום: AP) (צילום: AP)
תושב קהיר בשנות ה-30 לחייו. "אנחנו טרף קל, החוליה החלשה ביותר"(צילום: AP)

 

תיעוד חתונה גאה שבעקבותיו נכלאו שמונה גברים    ( )

תיעוד חתונה גאה שבעקבותיו נכלאו שמונה גברים    ( )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"בכל פעם שיש תקרית כזו, בקהילה נאלצים להתחבא בזמן שהמשטרה יוצאת לצוד", סיפרה צעירה לסבית לסוכנות הידיעות AP. לדבריה, כשראתה את הצילומים מבית המרחץ בתוכנית התחקירים רודפת השערוריות, "הייתי פשוט הרוסה". היא ביקשה להישאר אנונימית, אך הודתה כי "אם הראיון הזה היה נערך לפני שנה, לא הייתי מסתירה את זהותי. אני אוהבת את מי שאני".

 

לדברי הפעילים, באמצעות הרדיפה של הקהילה הגאה מנסה ממשלתו של הנשיא עבד אל-פתאח א-סיסי לחזק את תדמיתה כמגנת המוסר והעקרונות הדתיים, אל מול תנועת האחים המוסלמים היריבה ואיסלאמיסטים אחרים. כך, בזמן שכוחות המשטר עסוקים במעקב ובמעצר של אנשי התנועה וגורמי אופוזיציה שונים, כלי התקשורת שנאמנים לשלטון שולחים מסרים לציבור, שלפיהם "גורמים מבחוץ" - כמו מרגלים, הומוסקסואלים ואפילו עובדי השטן - לא מאיימים עליהם בשום צורה.

לסבית מצרית: "לפני שנה, לא הייתי מסתירה את זהותי" (צילום: AP) (צילום: AP)
לסבית מצרית: "לפני שנה, לא הייתי מסתירה את זהותי"(צילום: AP)
  

שמונת המשתתפים בחתונה גאה שנידונו ל-3 שנות מאסר (צילום: AP) (צילום: AP)
שמונת המשתתפים בחתונה גאה שנידונו ל-3 שנות מאסר(צילום: AP)

עם התגברות הרדיפה, החלו בקהילה הגאה לנקוט אמצעי זהירות מיוחדים: הם נמנעים מהמקומות שבהם התכנסו בעבר, ומעדיפים להתרחק מאתרי היכרויות ואפליקציות דומות, מחשש שייקלעו למארב של המשטרה. "אנחנו טרף קל, החוליה החלשה ביותר", התוודה גבר הומו בשנות ה-30 לחייו. "המשטר במלחמה עם האיסלאמיסטים, ומבחינתו אנחנו דבר קטן שהוא יכול למחוץ במסגרת מלחמת התעמולה שלו".

 

הוא סיפר בראיון כי הפסיק ללכת למפגשים חברתיים והוא נזהר כשהוא מדבר בטלפון או משתמש באפליקציות כמו גריינדר. "אני מפחד אפילו כשאני נמצא בבית עם בן הזוג שלי", גילה. החשש שלו מוצדק: רק השנה נעצרו כ-150 גברים והואשמו בהיותם הומואים - המספר הגבוה ביותר

זה יותר מעשור. בכל חודש השנה בוצעו מעצרים, חלקם אף בפשיטות על בתים פרטיים.

 

"יש דפוס מתמשך של חדירה לחיים הפרטיים", ציין סקוט לונג, חוקר אמריקני של זכויות גאים. "נציגי המשטר עוצרים אנשים בביתם, שוברים דלתות ומחפשים ראיות ל'סטייה' כלשהי - אילו תחתונים אתה לובש, אם יש לך קונדומים במגירות. זה שולח מסר חזק לגבי היקף היכולות של המדינה".

 

הוא הצטרף לטענה כי החמרת הרדיפה נובעת מניסיון הרשויות להילחם באחים המוסלמים ובתומכיהם. "זה הכול תצוגת כוח צינית ואופורטוניסטית", הוא הדגיש. "בימי מורסי, האיסלאמיסטים שהיו בשלטון לא נדרשו להוכיח את העקרונות המוסריים שלהם, אך לממשלת א-סיסי יש צורך ברור להראות שהוא מגן על תומהּ של מצרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
משתתפים בחתונה גאה שנכלאו
צילום: AFP
מומלצים