משרד הביטחון ימכור דירות בפריפריה
מדובר ב-20 דירות בשלב הראשון בערים מצפה רמון, צפת וערד, השייכות למערכת הביטחון וכוללות 3-4 חדרים, אשר יעמדו למכירה לציבור הרחב במסגרת של מכרז פומבי. וגם: היכן אושרו תוכניות להקמת כ-6,500 דירות חדשות ואיך נראים מעונות הסטודנטים החדשים שנבנים בימים אלה בירושלים
משרד הביטחון הודיע היום (א') כי הוא מעמיד למכירה דירות לשימושי צה"ל ומערכת הביטחון ברחבי הארץ, בדגש על יישובי הפריפריה. מדובר בסך הכל ב-20 דירות בנות 3-4 חדרים בערים מצפה רמון, צפת וערד, שיעמדו למכירה לציבור הרחב במסגרת תהליך התייעלות שמוביל משרד הביטחון בניהול מלאי הדירות שברשותו.
צנרת התכנון - עוד כותרות בערוץ הנדל"ן :
- הגשר החדש בת"א: יחבר בין ביצרון לאיילון
- חיפה: תוכנית פיתוח חזית הים יוצאת לדרך
- 1,000 דירות חדשות בגוש דן ובבקעת אונו
הדירות מוצעות למכירה באתר האינטרנט החדש של משרד הביטחון, במסגרת הליך של מכרז פומבי, כאשר כל דירה מוצעת למכירה בנפרד וכל אזרח יוכל להתמודד על רכישתה. בשלב הראשון ייקבעו תאריכים לביקור בנכסים, ולאחר מכן יקבלו המתמודדים כשבוע להיערך להגשת ההצעות. כמו כן, המשתתפים יידרשו להעביר צ'ק בנקאי בשווי 10% וכן לשלם על ההשתתפות במכרז.
לאחר מועד הגשת ההצעות תתכנס ועדת מכרזים, אשר תפתח את ההצעות, כאשר ההצעה הגבוהה ביותר תזכה. במשרד הביטחון הבהירו כי "המשרד שומר לעצמו את הזכות שלא למכור את הדירות, אם ההצעות שהתקבלו נמוכות משווי הנכס". לגבי שאלת מחירי הדירות, המחיר ייקבע בהתאם למחירי השוק בערים שבהן נמכרות הדירות.
בתוך כך, אחרי שבשבוע שעבר אישרו ועדות התכנון להפקדה 5 תוכניות בנייה והתחדשות עירונית ברחבי הארץ, בסוף השבוע הודיעה רשות מקרקעי ישראל על אישור שתי תוכניות נוספות, הפעם למתן תוקף. המשמעות: הרשויות המקומיות אמורות להעניק ליזמים היתרי בנייה. תוכניות נוספות אושרו ברמה המקומית וחלקן כבר יצאו לדרך.
קריית אונו: 513 יחידות דיור חדשות
בקריית אונו, אישרה הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה במחוז תל-אביב למתן תוקף תוכנית של רשות מקרקעי ישראל להקמת שכונת "נאות אריאל שרון" בעיר. התוכנית מאפשרת הקמה של 513 יחידות דיור ושטחי תעסוקה בשכונה חדשה שתיבנה בסמוך לכניסה לעיר, מדרום לאוניברסיטת בר אילן ומערבית לשדרות אהרון קציר (מתחם ד'). כ-20% מהדירות שייבנו בשכונה יהיו קטנות ומיועדות לזוגות צעירים.
כמו כן, כוללת התוכנית, שהיקפה כ-110 דונם, מגרש לתעסוקה שיהווה חיץ בין רצועת כביש מכבית (471) הסמוך לבין מגרשי המגורים בשטח עיקרי של 30,470 מ"ר. עוד היא כוללת שטחים פתוחים לסלילת שבילי הליכה ואופניים וכן שטחים להקמת מוסדות ציבוריים.
בסך הכל תכלול השכונה החדשה 3 מתחמי מגורים בבנייה רוויה - מזרחי, מרכזי ודרומי. במתחם המזרחי ייבנה מבנה בגובה 8 קומות מעל קומת קרקע כפולה ושתי קומות מרתף. במתחם המרכזי ייבנה מבנה בגובה 22 קומות מעל קומת קרקע כפולה ו-3 קומות מרתף. ואילו במתחם הדרומי ייבנו מבנים בגובה 22 ו-27 קומות מעל קומת קרקע כפולה ו-3 קומות מרתף.
מדובר באזור המהווה עתודת קרקע משמעותית לפיתוח העיר קריית אונו על צומת דרכים ראשיות, מול אוניברסיטת בר-אילן, וכן נהנה מנגישות מיטבית. כמו כן, התוכנית מצויה בסמיכות לקו רכבת קלה שאמור לעבור בשדרות אהרון קציר ותקבל גם שירות תחבורה ציבורית. הפרויקט ינוהל על ידי חברת וקסמן גוברין קבע ותכנונו נעשה על ידי משרד יסקי מור סיון אדריכלים ומתכנני ערים.
ירושלים: מגדל מסחרי ומעונות סטודנטים
בירושלים, הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה בעיר אישרה הקמה של "מגדל ברמן" בגובה 18 קומות מעל מאפיית ברמן בשכונת גבעת שאול, שיכלול מסחר, משרדים, תעסוקה, תעשייה קלה, מלאכה, אחסנה ואולמות. במסגרת התוכנית, כ-500 מ"ר משטח הבנייה יוקצו לטובת שימושי רווחה וקהילה, כגון מרכז הכשרה תעסוקתית וכן תוקם רחבה פתוחה לציבור ויוקצו שטחים למלאכה קלה ותעשיה זעירה.
התוכנית ממוקמת באזור התעשייה גבעת שאול, ברחוב בית הדפוס בשטח של 3.058 דונם, כאשר בחלקה קיים מבנה בן שתי קומות המשמש כיום כמאפייה של חברת ברמן. בשטח התוכנית חלה תוכנית האב לאזור התעשייה של גבעת שאול, שעיקרה עיבוי האזור לשם הגדלת היצע שטחי התעסוקה בעיר באמצעות מבנים בני 18 קומות עבור מסחר, משרדים ותעסוקה.
במקביל, הודיעה עיריית ירושלים כי החלה הקמתו של פרויקט מעונות הסטודנטים בבית אגרון במרכז ירושלים, שיכלול כ-400 מיטות לסטודנטים בכ-100 דירות מרוהטות, ליחידים ולזוגות. שכר הדירה הממוצע במעונות הסטודנטים יעמוד על כ-1,200 שקלים בחודש. כמו כן, ייבנו כ- 1,200 מ"ר שישמשו לצורכי מסחר.
הקמת הפרויקט מוערכת בהשקעה של 70 מיליון שקל, כאשר עיריית ירושלים נתנה מענק הקמה על סך של 8 מיליון שקל, והוא מבוצע על ידי חברת שפיר הנדסה שזכתה במכרז לבניית המעונות.
במכרז שפורסם בעבר, זכתה האקדמיה בצלאל בהפעלת מתחם המעונות בשיתוף מכללת הדסה. אכלוס המעונות צפוי באוקטובר 2016, כאשר בשלב הראשון יאוכלסו 6 הקומות הראשונות ולאחר מכן יאוכלסו 3 הקומות הנוספות.
נזכיר כי לפני כשנה הונחה אבן הפינה למעונות, ובשנה האחרונה הגישו היזמים בקשה לשינויים בתוכנית כדי לאפשר תוספת מיטות לפרויקט, ולכן תחילת הבנייה התעכבה במספר חודשים. אולם לאחרונה לאחר שהושלמו התנאים השונים, חתם ראש העיר, ניר ברקת, על היתר הבנייה ובשבוע האחרון העבודות החלו בשטח.
מעיריית ירושלים נמסר כי "הפרויקט, הנעשה בשיתוף עיריית ירושלים והרל"י (הרשות לפיתוח ירושלים), אמור לסייע לפתור את בעיית הדיור לצעירים במרכז העיר ולאפשר למאות סטודנטים להעתיק את מגוריהם סמוך למוסדות החינוך להשכלה גבוהה הממוקמים במרכז העיר, במחיר זול ואטרקטיבי".
ראש העיר ברקת הוסיף כי "אנחנו רואים חשיבות אסטרטגית במתן אפשרות לצעירים ולסטודנטים לגור בירושלים. מעונות הסטודנטים במרכז העיר הם יוזמה נוספת להגדלת מצאי הדירות לסטודנטים, ובו בזמן להמשיך את התנופה במרכז העיר, והיא מצטרפת ליוזמות נוספות שיאפשרו ליותר צעירים להמשיך ולהתגורר כאן".
בית שמש: 6,000 דירות ב"אזור המריבה"
בבית שמש, ועדת הערר של המועצה הארצית לתכנון ובנייה אישרה את "תוכנית המריבה" של רשות מקרקעי ישראל להקמת כ-6,000 יחידות דיור בדרום העיר. התוכנית בנויה משני מתחמים שתוכננו בנפרד - המתחם הראשון כולל 2,410 יחידות דיור ועוד 225 יחידות המיועדות לדיור מוגן; ובמתחם השני מתוכננת בנייה של 3,274 יחידות דיור.
שטח התוכנית נמצא בדרום מזרח בית שמש, מדרום לכביש חוצה ישראל (6) וממערב לכביש מספר 10, ומשתרע על כ-1,106 דונם. התוכנית גובלת בדרום עם האתר הארכיאולוגי "חרבת בית נטיף", כאשר בשטח המתחם השני קיים גן לאומי ובו אתר ארכיאולוגי המשתרע על שטח של 300 דונם ובו ממצאים מתקופת בית שני.
גודל יחידות הדיור משתנה כדי לאפשר מגורים למגוון רחב של אוכלוסיות. במתחם הראשון מתוכננות כ-37 יחידות דיור צמודות קרקע באזור שפונה לעמק האלה. 17 דונם משטח התוכנית במתחם הראשון יוקצה לשטחי תעסוקה וכ-133 דונם יוקצו למבני ציבור. 100 דונם נוספים יוקצו לשטחים ציבוריים פתוחים. במתחם זה, כאמור, קיימים ממצאים ארכיאולוגיים שנסקרו בשלבי התכנון ושולבו בתוכנית.
50% משטח המתחם השני מתוכנן לבנייה רוויה של יחידות דיור ששטחן עד 70 מטר; 25% מהשטח מיועד ליחידות דיור ששטחן עד 90 מ"ר; ו-25% מיועד לבניית יחידות דיור ששטחן 115 מטר או יותר. סך הכל מקצה תוכנית המתחם השני כ-420 דונם לשטחי בנייה למגורים, כ-33 דונם לשטחי מסחר, כ-26 דונם לשטחי תעסוקה וכ-234 דונם למבני ציבור. כמו כן, במתחם יש כ-90 דונם של שטחים פתוחים, חורשות וכדומה.
עו"ד רפי אטינגר, בא כוחו של מטה האזרחים להקמת גן לאומי "ארץ דוד" בעמק האלה, הביע התנגדות חריפה בתגובה להודעה על מתן תוקף לתוכניות אלה. "אם התוכניות שאושרו ייצאו לפועל, הן יחריבו את אחד האזורים הכי יפים בארץ מבחינת ערכי טבע ונוף וערכי ארכיאלוגיה. בשטח שתי התוכניות הללו לבדן אותרו בסקר שטחי למעלה מ-300 נקודות של ממצאים ארכיאולוגיים, שלפי רשות העתיקות רובן המוחלט עתיד להיהרס. התוכניות אף צמודות לאתר הארכיאולוגי בית נטיף, שהוא בעל חשיבות בקנה מידה עולמי, והקרבה לשכונות המגורים מעמידה בסימן שאלה את היכולת לשמר את האתר.
"המטה הגיש עתירה נגד החלטת הוועדה המחוזית לאשר את התוכנית, שכן דווקא באזור כל כך ערכי מבחינת ערכי טבע, נוף וארכיאולוגיה בחרה המדינה לדלג על הגשת מסמכי חובה, כמו תסקיר השפעה על הסביבה או נספח נופי-סביבתי, ונעשה שינוי ייעוד מיער טבעי לשימור לפי תמ"א 22 לייעור, בהיקפים שלוועדה המחוזית או למועצה הארצית כלל אין סמכות לאשר. בנוסף, תוכניות אלה יביאו לכך, שאוכלוסיית בית שמש תוכפל, וזאת מבלי שלציבור ניתנה הזכות להתנגד לשינוי המהותי בעיר. עתירה נוספת הוגשה על ידי אדם טבע ודין.
"בית המשפט באופן חריג ביותר הוציא צו ביניים שאוסר על ביצוע עבודות בנייה או שינוי של פני השטח, ולכן כל עוד בית המשפט לא החליט אחרת, אין שום משמעות להודעה הפורמלית שפורסמה. עצם מתן צו הביניים בנסיבות האלה מלמד על כך שבית המשפט סבור שסיכויי העתירה גבוהים". יצוין כי החברות המתכננות הן ארי כהן-אדריכלים ומתכנני ערים, שתכננו את המתחם הראשון; וחברת ק.ש.ת-מ. כ. ניהול פרויקטים, שתכננה את המתחם השני.
באריאל, קבוצת חנן מור הודיעה על זכייתה במכרז של רשות מקרקעי ישראל לבניית מרכז מסחרי על שטח של 475 מ"ר ועוד 40 דירות בעיר אריאל, בעלות קרקע של 8.4 מיליון שקלים. מהחברה נמסר כי עיריית אריאל מקדמת תב"ע (תוכנית בניין עיר) להגדלת מספר יחידות הדיור ל-50 ולהגדלת זכויות הבנייה והגדלת שטחי המסחר ל-1,325 מ"ר. תמורת הרכישה תשלם הקבוצה כ-6.2 מיליון שקלים ותישא בהוצאות פיתוח בהיקף של 2.1 מיליון שקלים.