שתף קטע נבחר

 

פועלים פלסטינים שבתו: "גיהינום במחסום"

6,000 פועלים פלסטינים לא הגיעו אתמול למקומות העבודה שלהם בישראל, במחאה על הרעת התנאים במעבר שער אפרים בשל הקמת טרמינל להולכי רגל. "כשאני מגיע למעבר - מבחינתי אני נכנס לגיהינום. זו השפלה יומיומית"

הייאוש שהוביל לשביתה: בצעד נדיר שלא נעשה שנים, החליטו אתמול (יום א') 6,000 פועלים פלסטינים שמועסקים בישראל לשבות ולא להיכנס לעבודה בישראל. זאת כצעד מחאה על מה שהם מגדירים השפלה יומיומית שהם חווים במעבר שער אפרים שנמצא מערבית לטול כרם.

 

עוד בחדשות:

סוריה: הפלנו כלי טיס ישראלי בלתי מאויש

יד הגורל: השוד הציל את חייו של מתאבד

נכים הפגינו מול משרד רה"מ: "הזדמנות לשנות את חיינו"

 

בצדו הפלסטיני של המעבר מתבצעות בחודשים האחרונים עבודות של המנהל האזרחי להקמת טרמינל להולכי רגל ובעקבותיהן הורעו תנאי המעבר של הפלסטינים, שאלפים מהם צריכים להצטופף בתנאי דוחק קשים בתוך מעבר צר.

 

פועלים פלסטינים שבתו: "השפלה במחסום"    (רחל אפק, מחסום watch)

פועלים פלסטינים שבתו: "השפלה במחסום"    (רחל אפק, מחסום watch)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מעבר שער אפרים, אתמול (צילום: רחל אפק, מחסום watch) (צילום: רחל אפק, מחסום watch)
מעבר שער אפרים, אתמול(צילום: רחל אפק, מחסום watch)
 

הפועלים הפלסטינים מלינים על כך שהעבודות שם מתקיימות בעצלתיים ושסבלנותם פקעה. "כשאני מגיע למעבר - מבחינתי אני נכנס לגיהינום עצמו", מספר סברי, פועל פלסטיני מטול כרם שעובד בישראל שנים ארוכות. "אנשים נדחסים כמו חיות לתוך מעבר צר, מתחילות דחיפות ונוצר לחץ ובהרבה מקרים אנשים נפצעים ומפונים משם באמבולנס לבית חולים בטול כרם".

 

לדבריו, מחסור בכוח אדם מאט פעמים רבות את התהליך ויוצר דוחק גם אחרי שהפועלים מסיימים את שלב המעבר הצר. "ישנן 16 עמדות לבדיקה ביומטרית. בהרבה מקרים יש רק ארבע או חמש עמדות פעילות וכל השאר סגורות", טען סברי, והודה כי גם הצד הפלסטיני אינו מתנהל כשורה. לדבריו, הרשות הפלסטינית אינה שולחת אנשים מטעמה שיכוונו את תנועת וכניסת האנשים למעבר בכדי למנוע את הדוחק וחוסר הסדר.

 

הפועלים טוענים גם כי בחלק מהימים הם נתקלים באטימות וביחס מזלזל מצד עובדי המעבר. "יש פעמים שמתייחסים אלינו בלי טיפת כבוד", סיפר עזאם, אחד הפועלים הפלסטינים. לדבריו, "לפעמים ישנן בודקות בעמדה הביומטרית שעומדות ומדברות אחת עם השנייה, צוחקות ומתעלמות לחלוטין מאיתנו, ואנחנו צריכים להמתין עד שהן יסיימו לדבר. אם מישהו אומר לה שהוא ממהר ומבקש שיטפלו בו הם אומרות לו 'תסתום את הפה'. אני יודע שכשאנחנו במעבר - אין לנו שום כבוד עצמי".

 (צילום: רחל אפק, מחסום watch) (צילום: רחל אפק, מחסום watch)
(צילום: רחל אפק, מחסום watch)

 (צילום: רחל אפק, מחסום watch) (צילום: רחל אפק, מחסום watch)
(צילום: רחל אפק, מחסום watch)
 

בעקבות זאת, קבוצה של פועלים במעבר החליטה אתמול, באופן ספונטני, לפתוח מיד בשביתה ולא להיכנס לעבודה בישראל בשל התנאים הקשים והיחס המזלזל. "העניין עבר תוך דקות מפה לאוזן והגיע לכולם. לא ראיתי אפילו מישהו אחד שהתנגד. פנינו אחורה וחזרנו הביתה", אמר אחד השובתים. 

 

כולם סיפרו שאמנם השביתה פרצה ללא תכנון, אך כבר זמן רב דיברו על כך שצריך לפעול בכיוון הזה. מיד אחרי ההחלטה הגיעו נציגי הפועלים לפגישה עם קציני התיאום והקישור הפלסטיני בטול כרם כדי לשטוח בפניהם את טענותיהם. במהלך הפגישה שכנעו הקצינים את הפועלים להפסיק את השביתה והבטיחו לפעול עם מקביליהם בישראל לשיפור המצב. "נשוב לעבוד", אמרו הפועלים, "אבל אם נראה שקצב העבודות להקמת הטרמינל לא יואץ - נשבות פעם בשבוע ולא ניכנס לעבודה בישראל".

 

מהמנהל האזרחי ומרשות המעברים במשרד הביטחון נמסר בתגובה כי "הקמת הטרמינל נועדה לשפר את השירות הניתן לפועלים הפלסטינים העוברים בו מדי יום לעבודה בישראל. אנו מודעים לחוסר הנוחות הזמני הנובע מעבודות הבנייה, אשר נמצאות בעיצומן וצפויות להסתיים במהלך החודשיים הקרובים".

 

באשר לתלונות על היחס המזלזל נמסר מרשות המעברים כי היא משקיעה זמן ומשאבים רבים בכוח האדם ובטכנולוגיות כדי להבטיח רמת ביטחון גבוהה לצד רמת שירות גבוהה. הטענות ייבדקו לעומק ויטופלו בהתאם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רחל אפק, מחסום watch
מעבר שער אפרים נותר ריק, אתמול
צילום: רחל אפק, מחסום watch
מומלצים