ירושלים: ארוחות חמות ב-5 שקלים
בתחנה המרכזית בירושלים, "פשוט טעים", החלו למכור 12 סוגי תבשילים ב-5 שקלים. בין היתר: תפוחי אדמה בתנור, קוסקוס, מרקים, פירה ובקרוב: קציצות דגים. הבעלים: "אנשים לא מאמינים למחיר. אדם מבוגר ביקש שנפתח בשישי, כי אין לו כסף ואין מי שיבשל לו ולאשתו"
בכניסה לתחנה המרכזית בירושלים, מצד ימין, מוכרים מדי יום 2 סוגי מרקים, אורז עם שעועית, מג'דרה, פלפל ממולא, פירה, נודלס וירקות מוקפצים, פסטה, אנטי פסטי, תפוחי אדמה בתנור וקוסקוס + ירקות. בקרוב ימכרו גם קציצות דגים (אין בשר בשל ענייני כשרות). מה מיוחד בזה? המחיר.
- פיילוט: קופיקס מוכרת תבשילים ב-5 שקלים
- אפקט קופיקס: עוד בתי קפה מציעים תפריט ב-5 שקלים
- ארומה ת"א: הדילים השתנו, המחיר עלה
כמו קופיקס לפניה, גם "פשוט טעים" החלו למכור ב-2013 תפריט ב-5 שקלים וכמו קופיקס, גם ב"פשוט טעים" עברו עכשיו למכור תבשילים בנוסף, רק שפה הם מבושלים במקום. בניגוד לקופיקס, יש להם רק סניף אחד.
בטוח שזה ב-5 שקלים?
"ביום חמישי לפני שבועיים, הגיע לפה אדם מבוגר", סיפר ל-ynet משה וולפסון, אחד מבעלי המקום. הוא שאל: 'אתם פותחים מחר בשישי'? אמרנו שלא. הוא ביקש: 'תביא לי שניים מזה ושניים מזה ושניים מזה'. הוא הסביר: 'אין לי כסף ואין מי שיבשל לי ולאשתי'. שבוע אחרי זה כבר כבר פתחנו בשישי.
"אנשים לא מאמינים למחיר. אני מקבל המון את השאלה: 'רגע, מה המחיר? 5 שקלים? בטוח שזה 5 שקלים'? ואז הם רואים את הגודל של הקערה ובכלל נגנבים על כל הראש".
גודל מנה: כ-300 גרם
כבר 3 שבועות שהם מוכרים תבשילים. "הגענו לרעיון מתוך רעב. ישבנו אני וחמי והיינו רעבים. אמרנו: 'מה, נוציא 30-40 שקל? משם נבע הרעיון.
"התחלנו עם 6-5 סוגים של תבשילים. ישבנו עם השף שלנו, אותו העסקנו בעבר בעסק קייטרינג שהיה לנו והוא הביא עוד רעיונות לתבשילים והדריך את הטבח. הכל מוכן במקום. הוא מגיע ב-7:30, מתחיל לבשל ב-9:00 וכשמסיים פותחים את החלק החם של המקום, עם 12 סוגי תבשילים, הכל טרי".
כמה מנות כאלה אתם מוכרים ביום?
"לא ספרנו, אבל אנחנו מכינים כמות גדולה ובסוף היום לא נשאר כלום".
מה הגודל של המנה?
"אנחנו מוכרים קופסא בנפח 350 מ"ל משקל המנות הוא כ-300 גרם (בקופיקס: 200-150 גרם מ.ק)".
אני מרוויח כי אין לי עלויות כמו לבית קפה
משה טוען שהוא מצליח למכור ולהרוויח. "ברוך השם. ככל שיש יותר תנועה, ככה יותר טוב. ככל שהעלות הסובבת יורדת- הרווח נשאר. אין לי עלויות כמו לבית קפה. אני טייק אוויי. אני לא צריך לקחת 15 או 20 שקל למנה בשביל 17 מלצרים במשמרת. יש לי 5-4 עובדים במשמרת. הם מרוויחים יפה מעל המינימום וכולם עם פנסיה. לא גורעים מהם פרוטה. גם הם שמחים. אם הם מגיעים רעבים לעבודה, יש להם מה לאכול.
"כבר קרוב לשנתיים שאני מוכר פריטים ב-5 שקלים. התפריט רק הולך ומתבסס. אנחנו יושבים ומעלים עוד רעיונות ומשתדלים לגוון".
מי הקונים?
"כולם. מי שעובר פה וגם הרבה מאוד אנשים נזקקים. אני נמצא באזור שיש בו המון נזקקים לצערנו. הרבה מאוד אנשים שקשה להם. עכשיו הם יכולים לקנות אוכל חם וגם לשבוע מזה.
"המטרה שלנו היא שאנשים יוכלו ליהנות מאוכל במחיר סמלי ולנו נשאר רווח מסוים ככל שהתנועה מתגברת אז כולם יוצאים מרוצים. המחירים מטורפים. את קונה ב-60-50 שקל בצהריים. זה לא צריך להיות ככה. ככה בן אדם משביע את עצמו לשעתיים שלוש ואז מגיע הביתה ואוכל ולא יוצא בנזק. יוקר המחיה פה הוא בלתי נסבל. קשה מאוד לחיות כשבכל מקום פה הכל נמכר רק במחירים גבוהים".