אחרי עשור: מסעדת "שגב" מחליפה כיוון
מסעדת השף "שגב" סוגרת דלתות – ונפתחת מחדש בסוף השבוע כמסעדת קונספט סודי וחדש תחת השם #segevart, המשלב בין אוכל לאמנות בתפריט ובעיצוב בהשראת שוק האמנות השוקק של מיאמי. שגב משה: "החלטתי לרגל יום ההולדת העשירי של המסעדה לא לפחד יותר משינויים. העולם מתקדם והרגלי האכילה מתחלפים והגיע הזמן ליישר עמם קו. אני בטוח שרבים יצטרפו לקו שלי אחרי ההשקה"
אחרי עשר שנים, מסעדת "שגב" - מהמסעדות המצליחות והאהובות בישראל - סוגרת דלתות לשיפוץ מקיף, שבתומו תיפתח מחדש תחת קונספט סודי.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
"פעם פחדתי. לא רציתי לשנות באופן משמעותי דברים במסעדה שלי מתוך חשש זה יהיה לא נוח לסועדים, ייצא יקר מדי בחשבון הסופי וכמובן - לא יתקבל באהבה. אבל למדתי לא לפחד, כי מי שלא מסתכן, חולם ומהמר - לא זוכה. אין אף מסעדה בישראל שהולכת להיראות ולעבוד בצורה הזו, לא כאן ולא בעולם כולו", אומר השף והבעלים שגב משה.
#segevart תשלב אמנות מודרנית באוכל, בתפריט ובעיצוב חלל המסעדה שבהרצליה פיתוח, כשהרעיון מאחורי המיזם חל לקרום עור וגידים לפני כשנה וחצי.
ההשראה מגיעה, לדברי השף, ממיאמי ובפרט משוק האמנות המודרנית הפורח של העיר.
בהמשך צפויה המסעדה לעבור שינוי משמעותי עוד יותר, שעליו מסרבים להוסיף פרטים במסעדה. "בבסיסו הוא מחבר בין אמנות מודרנית לאוכל חדשני", אומר משה שגב בראיון לynet.
את המקום משיקים מחדש להרצה במוצאי שבת הקרובים (27.12) וארוחה חגיגת שמציינת את השקת המיזם תתקיים בסילבסטר (31.12).
מתנת יום הולדת לשף ולסועדים
משה שגב הפך בשנים האחרונות לאחד השפים העסוקים בסצנת האוכל הישראלית. מלבד מסעדת השף שלו בהרצליה פיתוח, הוא מחזיק גם בשתי מסעדות "שגב אקספרס", אמון על תפריט האוכל של חברת התעופה אל על, מחזיק בשירות קייטרינג למטוסים קטנים וללקוחות עסקיים פרטיים, עומד מאחורי 3 ספרי בישול, 600 (!) תכניות טלוויזיה וכן ליין אוכל מוכן לבית – "שף שגב", שנוצר בשיתוף חברת "נטו".
התפריט של מסעדת הדגל "שגב", הראשונה שפתח השף תחת שמו אחרי שבישל במשך שנים במסעדות תל אביביות כ"בריו דה קובה" ו"ברברסקו", התבסס עד כה על פרשנות שהעניק למנות שהפכו לקלאסיות במטבחי מסעדות ישראל ובבית. "אני מפיח רוח וחיים חדשים במנות שאוהבים מצד אחד ומצד שני מכנים - שלא בצדק! - משעממות. אני נותן להן את הכבוד שמגיע להן ומעביר אותן מהפך", אמר שגב לynet בראיון שהתקיים עמו לפני מספר שנים.
כעת תפריט המסעדה כולו ישתנה, כמו גם אופיו. מנות ספורות ופופולריות יישרדו את המהפך וביניהן סלט הנבטים המפורסם, מנת כפות רביולי כמהין עם טונה אדומה, סלמון צלוי ברוטב מיסו בטאבון ועוד.
קונספט המנות הראשונות שהוחל במסעדה פני כשנה – שכולל מנות מוקטנות במחיר מוזל – ימשיך גם ל-#segrevart החדשה. השינוי לא צפוי לחול על מסעדות "שגב אקספרס".
"יסודות המטבח שלי הם חזקים ואני לא משנה אותם. אני מכור לאוכל הטוב ולמנות שמלוות אותי, כמו למשל פסטת ברוטב שמנת ופטריות שלי שאני מחליף אמנם את השילובים מעונה לעונה אבל כבר עשר שנים. אנחנו ממשיכים לעשות את הדבר האמיתי הזה שהוא אוכל, רק בפרשנות שונה שמביאה לחווייה אחרת וחדשה. יש לנו קהל שממשיך איתנו שנים ועבורו אנחנו מחדשים את התפריט, שיהיה יותר ססגוני ויותר מתפרע, כמתנת יום הולדת עשר להם ולנו", אומר שגב. "אין לי ספק שהקונספט החדש שלי הוא עניין שיעבוד וימשוך אליו עוד אנשים. העולם משתנה ואנחנו צועדים עמו לכיוון אליו הוא מתקדם".