מעסיק לקח את הפנסיה - ייקנס ב-56 אלף ש'
בית הדין לעבודה קנס את חברת מיכל תעשיות טקסטיל, לאחר שניכתה סכומים מהשכר לעובדת בחברה לטובת קופת גמל אולם לא העבירה אותם ליעדן במועד. המנכ"ל נקנס אף הוא, בסכום של 5,000 שקל. השופט: זה כמו גניבה של מעסיק מעובדיו
חברת מיכל תעשיות טקסטיל בע"מ תשלם קנס פלילי של 56.5 אלף שקל, זאת לאחר שניכתה סכומים מהשכר לעובדת בחברה לטובת קופת גמל, אולם אלה לא הועברו ליעדן במועד. כך נקבע בהכרעה שניתנה לאחרונה בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב.
- כתבות נוספות בערוץ קריירה
פסק הדין ניתן במסגרת כתב אישום שהגישה הלשכה המשפטית במשרד נגד החברה והמנכ"ל שלה, בעקבות בדיקה של אגף הסדרה ואכיפה. בדיקה זו העלתה כי לעובדת החברה נוכו סכומים מהשכר לטובת קופת גמל, אולם אלה לא הועברו ליעדן במועדים ב-2009 וב-2010, בניגוד להוראות חוק הגנת השכר. בהמשך, מנכ"ל החברה קיבל זימונים למסור מסמכים ולהתייצב לחקירה, אולם הוא לא הופיע לחקירה.
בעקבות זאת, הוגש כתב אישום המייחס לנאשמים עבירות של אי העברת סכומים שנוכו ליעדם תוך 30 יום מהיום שבו רואים את השכר כמולן על פי חוק הגנת השכר. בנוסף הם הואשמו בעבירה של הפרעה למפקח בשימוש בסמכויותיו לפי חוק ארגון הפיקוח על העבודה.
החברה והמנכ"ל הודו באישומים ובדיון שהתקיים החודש כל צד טען לעונש. נציג התובעים טען כי מדובר בעבירות חמורות וכי הניסיון לסכל את פעילות האכיפה גרמה לכך שנדרשו משאבים נוספים, דבר הוביל לבזבוז זמן בחקירה והוצאת כספי ציבור.
בא כוחם של הנאשמים ציין כי החברה נתונה בקשיים כלכליים ובסכנת התמוטטות וכי האנדרלמוסיה שששררה בעסק הקשתה על איתור החומרים. בנוסף הוא הדגיש את המאמצים לתקן את המחדלים ולשקם אותה.
השופט אורן שגב קבע, כי לא ניתן להקל ראש בעבירות הללו וכי מעשה של ניכויי כספים ממשכורתו של עובד ואי העברתם ליעדם - אינו שונה במהותו מגניבה של מעסיק מעובדיו. עוד נקבע, כי אי העברת החומרים באופן מלא למפקח במהירות הראויה, על מנת שזה יבצע את תפקידו, פוגעת ביכולת להגיע לחקר האמת.
עם זאת, בית הדין התחשב בנסיבות חייו של הנאשם, בנטילת האחריות במסגרת ההליך בבית הדין ובמצב בו הייתה שרויה החברה באותה העת. לבסוף הושת על החברה הקנס פלילי בסך 56.5 אלף שקל וכן התחייבות בסך 1.13 מיליון שקל למשך שלוש שנים להימנע מעבירות דומות. מנכ"ל החברה נקנס אף הוא, בסכום של 5,000 שקל, וגם הוטלה עליו התחייבות בסך 28 אלף להימנע מעבירות על החוקים המוזכרים בכתב האישום או מאסר ל-45 יום אם לא תיחתם ההתחייבות.
עו"ד גלי לוי, התובעת הראשית במשרד הכלכלה, מדגישה כי על המעסיקים מוטלת חובה להקפיד על מילוי זכויותיהם הסוציאליות של עובדיהם ולהימנע מאי מילוי דרישות מפקחי העבודה. "בית הדין רואה, בצדק, גם באי העברת מסמכים במהירות הנדרשת ובאופן מלא כהפרעה למפקח", אמרה. "ציבור המעסיקים צריך לדעת כי דרישותיו של המפקח אינן פניות שניתן להתעלם מהן אלא דרישות בהתאם לסמכויות אשר הפרתן תגרור אחריה נקיטת הליכים וסנקציות מרתיעות".
יפה סולימני, מנהלת מינהל הסדרה ואכיפה, מסרה כי "המינהל אוכף במלוא העוצמה עבירות על חוק הגנת השכר וישאף להטיל עונשים למי שמפר אותו, כשבהליך המינהלי העיצום הכספי עומד על 35,740 שקל לכל הפרה לכל עובד ובהליך הפלילי מוגשים כתבי אישום פליליים המובילים לגזרי דין כגון מקרה זה". נשמח לשיתוף פעולה וכן לקבלת מידע אודות חשד להפרת חוקי עבודה בעסקים שונים ברחבי הארץ, בטלפון 2570*.