חגיגה בנצרת: סנטה קלאוס ופיתות עם זעתר
רחובות מקושטים, עצי אשוח נוצצים וסנטה קלאוס אחד שרוקד עם הילדים וכל זה מבלי להעביר את הדרכון אפילו פעם אחת: במרחק של שעה וחצי נסיעה מתל אביב תחכה לכם בעיר נצרת חגיגת כריסמס נוצצת וססגונית. מלי זיידמן ביקרה שם וחזרה עם המלצות לשופינג, מסעדות ואפילו מלון
דמיינו לכם עיר חורפית מוקפת פסגות הרים, מקושטת כולה בעצי אשוח יפהפיים, איילים שזוהרים בחשיכה וחלונות ראווה מקושטים באריזות מתנה מנצנצות לכבוד החג. אפשר לעשות בה קניות במשך כל השבת - בשוק הגדול או בקניון האופנתי עמוס המותגים - ובמרכזה כיכר גדולה ומרוצפת אבן, שופעת פעילויות ומנוקדת בהמון מסעדות טובות וברים שוקקים. עכשיו, תתניעו את הרכב וסעו לנצרת, כי כל זה עומד לקרות שם במהלך ימים הקרובים.
בעיר שבה חיות בשלום אחת לצד השנייה שלוש הדתות, חגיגות הכריסמס והסילבסטר נערכות בשיא עוצמתן, ואתם מוזמנים לחוות את החוויה המרהיבה מבלי להחתים דרכון, ואפילו מבלי להעביר שם את הלילה. במרחק של שעה וחצי נסיעה מתל אביב (או פחות, דרך כביש 6), תרגישו שאתם בחו"ל ותטעמו מאווירת החגים הייחודית המתקיימת שם בתקופה זו. אגב, אווירה זו מורגשת בנצרת לא רק בעת חגיגית זו, וניתן ליהנות ממנה גם בשאר ימות השנה.
איפה עושים שופינג?
לא הרבה כתבי תיירות מאובקים בסנדלי שורש יתחילו את מסעם משם, אבל היי - כתבת התיירות הזו אינה מחזיקה בארונה סנדלים כאלה ואם המציאות מחייבת, הרי שזה המקום להצטייד בהם, לא?
ה"ביג פאשן" הוא קניון גדול מאוד, בן שלוש קומות, כשחלקו מקורה וחלקו מעוצב כמדרחוב פתוח. בימים אלו קישטו אותו כמונומנט זרחני, וכולו מואר ומקושט בשיא החגיגיות. וזה לא הכל: סנטה קלאוס מסתובב שם ומחלק מתנות לילדים, רכבת קטנה לוקחת את הילדים לסיבוב ברחבי המתחם ויש גם פינת ג'ימבורי גדולה וחינמית. מלבד חנויות גדולות ושוות של הרשתות הגדולות ישנה גם חנות ייעודית גדולה, השוכנת בתוך "הבית של סנטה" ומציעה מבחר גדול של קישוטי כריסמס, כובעי סנטה ואורות מנצנצים, למי שרוצה להצטייד במזכרות.
בסניף הקפה שבמקום יגישו לכם תחת עץ האשוח הענק את המנות המוכרות לצד מניקיש איכותי - פיתות דקיקות וחמימות עמוסות שמן זית וזעתר, כדי להזכיר לכם איפה אתם באמת. הקניון פתוח בשישי ושבת עד עשר בלילה ועכשיו, לכבוד הכריסטמס, יש גם סייל מיוחד והחנויות במקום מציעים פריטים במחירים מיוחדים לדוכנים ייעודים.
מהקניון ממשיכים לשוק של נצרת, הידוע בגודלו ובאוצרות שניתן למצוא בו. זהו מקום טוב להצטייד בו בקפה, תבלינים, סמבוסקים קפואים ונעלי בית זולות, אבל לכבוד החג תוכלו למצא שם גם המון דברים ברוח החג שישמחו גם ילדים יהודים שמדליקים מידי ערב נרות חנוכה.
בנוסף לשוק המסורתי, מתקיים שם בימים אלה גם ה"כריסטמס מרקט" שכולל בעיקר דוכני מזון, ומגלה שהלהיט התורן בקרב תושבי נצרת הוא תפוח אדמה גדול ולוהט עם מגוון מילויים. במקום ישנם כמה דוכנים כאלה והתור אליהם הוא ארוך. לצידו ניצבים דוכנים מוכרים יותר של תותים בקצפת, תירס חם ונקניקיות.
איפה ישנים?
אם החלטתם לבלות את הלילה פה, אופציה מומלצת היא מלון "גולדן קראון אולד סיטי". המיקום מנצח - שתי דקות הליכה מכיכר המעיין, וחמש דקות מהשוק. הוא מכיל 100 חדרים, נוף פנורמי של העיר וצוות מאיר פנים, שדואג לפנק את הילדים בשוקולדים ובהרבה תשומת לב. החדרים יפים וחדשים, מאובזרים בכל מה שצריך (חוץ מערוצי ילדים) והמחירים אטרקטיביים למדי.
ארוחת הבוקר היא בסגנון בופה ישראלי, עם כל החשודים המיידים בסגנון סלט טונה, גבינה בולגרית וחביתות. לא רע, אבל מנגד גם לא נרשמה השתדלות מיוחדת עם גיוון של אוכל בסגנון ערבי, והיינו מצפים לכמה מאפים טריים ממולאי ירק לטובת הקהל הגרגרן.
שימו לב: בתקופת החורף המחיר לזוג פלוס ילד ללילה פלאס ארוחת בוקר הוא 550 שקל. גם בסופי השבוע המחיר זול מרוב הצימרים בסביבה, ומומלץ להתעדכן במבצעים שהרשת מפרסמת באתר.
לאן יוצאים ואיפה אוכלים?
בשעות הערב התלבשו יפה וסורו שוב אל רחבת המעיין. שם, תוכלו למצוא את הבליינים הנצרתים - קהל אמיד שנוסע ומטייל בעולם ויודע להעריך איכות. בזכותו קמו פה בתי קפה 'תל אביבים', ברים מאורתיים ומסעדות גורמה כמו "אולגה". אולגה, בעלת המקום, הייתה מנהלת בית הספר המיתולוגי שעל חורבותיו נבנתה המסעדה היפה הזו, וסאמר מילאד הוא שף ששייך למגמה חדשה בארץ של מטבח עילי ערבי שמביאים לכאן שפים צעירים כמוהו שיוצאים אל מחוץ לגבולותיהם, ומביאים שפה חדשה.
מילאד עבד שמונה שנים במסעדות תל אביביות כמו "הדסון" ואלו של שאול בן אדרת, והוא מגיע ממשפחת קצבים ותיקה בעיר וככזה יש לו גישה לבשר משובח. נסו את מנת ה"קובה ביף" (110 שקל), סטייק משובח שלפני שהגיע לצלחת שלכם עבר עיסויים בסאקה והושקה בבירה. מדובר בנתח עסיסי, מלא טעם ורך במיוחד, ממש תאווה לחובבי הבשר. יש גם סלט יפני עם שרימפס בטמפורה, קדירת פילה כבש בעגבניות וחצילים שרופים (59 שקל) ועוד ועוד מנות נפלאות שמחייבות ניגוב קפדני עם לחמניות הזעתר החמימות שמוגשות לשולחן. מנת הסלסיצ'ה, נקניקיות תוצרת בית במתכון שעובר כבר חמישה דורות במשפחה, כוללת המון נקניקיות קטנטנות שהושרו 72 שעות ביין אדום לפני שנכנסו לרוטב עגבניות והיא מנת חובה.
גם המסעדה, כמו העיר כולה, מקושטת עכשיו בצבעי האדום-ירוק-לבן המסורתיים, ועם החשבון יקבלו הילדים שוקולדים בצורת סנטה קלאוס שישמחו אותם יותר מכל קינוח מפואר. מכאן תוכלו לזחול רגלית הישר למלון, לעבור דרך עץ חג המולד העצום והמואר שבכיכר, ולפזם את ה"ג'ינגל בלס" כל הדרך למיטה.
לפרטים נוספים:
- קניון "ביג פאשן", תופיק זאיד, 53, נצרת.
- מסעדת אולגה, שכונת אלרום, נצרת. 053-8096680
- מלון "גולדן קראון אולד סיטי", הגליל 16, נצרת. 04-6508000