שתף קטע נבחר

מחממים את החורף: ארוחת ערב ליום סגרירי

החורף כבר כאן וזה הזמן להכין לילדים ארוחות ערב בריאות - שיחזקו את הגוף. נעמי גטניו מסבירה מה מומלץ לכלול בתפריט של הקטנים - ומכינה שתי צלחות חורפיות ומשמחות במיוחד

בלי ששמנו לב השנה האזרחית עוד רגע מגיעה לסיומה, וכמו בכל שנה בסוף דצמבר מזג האוויר מתעתע בנו: הלילות והבקרים קפואים, אבל ברגע שהילדים מגיעים למסגרת, עטופים כמו דובי קוטב קטנים, השמש פתאום מחליטה לצאת. אבל היא לא סתם יוצאת, היא מחממת את האוויר בצורה כה יסודית עד שאפילו הפרחים והדבורים מאמינות שהקיץ כבר הגיע.

 

מצד שני, אם יום אחד נחליט לשלוח את הילדים עם בגדים קלילים יותר, ברור שהשמש תתחבא מאחורי ענן בשנייה שנצא מהבית. אז מה עושים אתם שואלים? מלבישים את הילדים בשיטת הבצל וכך ניתן לקלף את השכבות בהמשך היום וגם להחזיר אותן בהתאם לצורך. קצת מסורבל אבל מאוד אפקטיבי.

 

<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים >> 

 

הכתבות הקודמות של נעמי גטניו בערוץ הורים :

יגמרו הכל מהצלחת: רעיונות מדליקים לארוחת הערב

לא יגיעו לפח: "כריכים מחייכים" לביה"ס ולגן

צלחות מחייכות: השיטה שתגרום לילדים לאכול בריא

 

באופן לא מאוד מפתיע, ילדים, וגם מבוגרים, נוטים לחלות בחורף יותר מהרגיל בגלל שהם מרבים לשהות בתוך חדרים סגורים בגן ובבית הספר. בגלל הקור והגשם האוורור בכיתה או בגן הרבה פעמים מועט ולא מספק, ובשילוב עם וירוסים ומחלות - התוצאה כבר ידועה מראש. אז איך אפשר לחזק את המערכת החיסונית של הילדים באמצעות התזונה, כדי שלא יחטפו כל זיהום ויראלי שחבריהם מביאים לגן ולכיתה?

 

"בחורף חשוב לשמור על חום הגוף, ולספק לו עזרה במקרי התקררות או מחלות חום", מסבירה דפנה שטרן, דיאטנית קלינית. "כהכנה לחורף, נהוג לחשוב שצריך הרבה ויטמין C כמניעה למחלות. חשוב לדעת שאמנם צריך שיהיה מספיק, אבל אם צורכים כמות גדולה זה גם מקרר את הגוף.

 

"כדי לשמור על חום הגוף רצוי לאכול מזונות מבושלים וחמים, כמו מרקים עם ירקות ושורשים, תבשילי קטניות ודגנים מלאים ודייסת קוואקר. מומלץ גם להוסיף למאכלים תבלינים כמו קינמון, זנגביל, כמון וקימל. מומלץ להוציא ירקות מהמקרר כמה זמן לפני הארוחה כדי שלא יהיו קרים מאוד. אפשר לאכול מזונות עתירי ויטמין C כמו פירות הדר, תותים וקיווי - אך במידה, בגלל שהם מקררים את הגוף. מומלץ להחליף סוכרים מעובדים בסוכרים פחות מעובדים כמו סילאן טבעי, דבש (מותר רק מעל גיל שנה) ומייפל טבעי ולהחליף קמח לבן בקמח מלא.

 

"למקרה של הצטננות רצוי להחזיק עלי זעתר, קורנית או צתרה ולהוסיף אותם לבישול של רוטב עגבניות, תבשילי סיר או קדרה. אפשר גם לחתוך בצל יבש ולערבב אותו עם שתי כפות דבש, להניח עד שיוצא ממנו המיץ ואז לשתות"

 

אני ממליצה גם להוסיף תערובת תבלינים לקציצות, במרקים וגם באפייה. קינמון וזנגביל מאוד מתאימים לחליטה או עם תפוח עץ אפוי וגם בתוך עוגה בחושה עם קוביות תפוח ומעט ציפורן. אפשר גם להכין עוגות שמרים עם קינמון או עוגיות ג'ינג'ר שבדיות, שמכילות גם הן קינמון, זנגביל וציפורן.

 

קימל ניתן לכלול בסלט כרוב או בלחם ביתי. כמון מתאים למגוון מאכלים החל מחומוס ביתי, תפוח אדמה אפוי, בקציצות דגים וגם בקציצות בשר וירק. אל תחששו לנסות ולהתנסות בשילובים שונים של התבלינים והמזונות המחממים.

 

אתם רוצים לבנות איש-שלג?

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

מתכון:

באגט עם גבינת קוטג': ראש וגוף של איש השלג

סלט ביצים: פרח

גבינת לאבנה מוזלפת: פתיתי שלג

גבינת מוצרלה: משולשי שלג

גזר, מלפפון, פלפל אדום, פלפל גמדי, צנונית: פרצוף של איש השלג, כפתורים, קישוטים, לבבות וכוכבים

 

מפלצת מתפלצת בצלחת מעופפת

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

מתכון:

בייגלה עם גרעיני חמניות ודלעת: פרצוף

גבינת שמנת 5%: ממרח בבייגלה

עגבניות שרי: עיניים

משולש גבינה מותכת: קישוט

מלפפון גמדי: לשון, תנין קטן וצפרדע קטנה

גבינת מוצרלה: כוכבים

פלפל אדום ובצל ירוק: מחושים עם לבבות

גזר וכרוב סגול: קישוטים

 

נעמי גטניו היא אם לשלושה ילדים, עיתונאית ואשת חינוך. עורכת ראשית של פורטל ההורות הוותיק "פורטל דולה למשפחה " ומנהלת בלוג יצירות האוכל "כן משחקים עם אוכל - Playing with food " עם מאות יצירות אוכל

 



 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
ארוחת ערב חורפית - ומהנה
צילום: ירון ברנר
מומלצים