שתף קטע נבחר

עץ ירוק מפלסטיק: חוגגים עם סנטה בגליל

בסוף השבוע האחרון של חודש דצמבר מתמלא הגליל המערבי באורות, צבעים וטעמים של כריסמס. גלידת פופקורן בסמטאות תרשיחא, קונצרט כנסייתי בכפר יאסיף וארוחת חג תלת-דתית עם ארז קומרובסקי - אריאנה מלמד יצאה לחגוג סוף שבוע של אהבה חורפית וחזרה עם המלצות שלא כדאי לפספס

סנטה קלאוס מגיע בעשר, בדיוק כשהעיניים כבר נעצמות ועץ הפלסטיק הגבוה עם השלג מצמר גפן מנצנץ בתאורת לד משכנעת בסגול-כחול-ורוד. בכלל לא קוראים לו סנטה אלא באבא נואל, יש לו סובארו סטיישן 79 צבע בז', חבוטה כמו שצריך ונראית כאילו כבר עברה דרכים הרבה. בתוכה יושבים דחוסים כשיפודי קבב לפחות עשרה באבאים קטנים לבושים בדיוק כמוהו שעוזרים לו במלאכה, וכולם מצלצלים בפעמונים חוץ מאחד שיורה באקדח קפצונים ענקי לכל הכיוונים, שיהיה שמח. קולות נפץ זה שמח, ולכן בחצות יישמעו, לצד פעמוני הכנסיות, גם צרורות של יריות מכל עבר, ואלה יאפילו בשאונן אפילו על הזיקוקים.

 

עוד כתבות בערוץ התיירות לחג המולד:

 

חבורת הסנטאים שרים בקול ניחר, ליילת עיד, ליילת עיד (באנגלית זה ג'ינגל בלז), והם נושאים הר קטן של מתנות עטופות היטב, כולן עם פתקי שמות, שלא יתבלבל. סנטה מתכבד בליקר מתוק המוגש בכוסית חגיגית עם פפיון, מנשק את מקבלי המתנות על הלחיים, לא מצטלם איתם בכלל וממהר הלאה אל תוך הלילה, אל הקליינט הבא. ככה יעבוד כל הלילה על פי הרשימה המסודרת שהוכנה מבעוד מועד בחנות המילאד - חנות הכריסמס המיוחדת - שנפתחה ממש כאן, לא רחוק מעיניכם הבוחנות, בכל כפר בישראל שחיים בו נוצרים.

אחת מתוך חנויות המילאד שבנצרת (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
אחת מתוך חנויות המילאד שבנצרת(צילום: זיו ריינשטיין)

רובם ככולם חיים בגליל, ובלילות האלה הוא זורח באור יקרות. עצי זית שגרלנדות מאירות כרוכות עליהם, בתים בראשם מנצנץ כוכב חשמלי עם שובל של שביט, איילים צפוניים זרחניים - מתווה של אור עם ראש, קרניים וגוף עשוי מהמון נורות זעירות, והאיילים אפילו מנידים בראשם! הנה, כך התאזרח לו עוד חידוש של כריסמס מעבר לים השנה, ואולי מתישהו יחגגו כאן את הדבר האמיתי, כלומר - הממוסחר עד זרא ומזויף לעילא.

 

עד אז, בערש הולדתו של ישו, במשעולים בהם פסע בין נצרת לכנרת, אפשר לחגוג כמו אחינו הנוצרים - וכדי שלא נתבלבל לגמרי, נקרא לזה "סוף שבוע של אהבה חורפית" ונצא לדרך עם תיירני "זמן גליל מערבי", אגודה של אנשים מצויינים שכולם עושים ציונות מעשית בגליל ורוצים שתבואו.

 

תבואו, יהיה כיף אדיר. בסמטאות תרשיחא המתעוררת והופכת לרמת השרון של הגליל, יגישו לכם ב"בוזה" את הגלידה הכי טובה בין תל אביב לביירות, הכל מחומרים טבעיים ומעשה בית ופרי שותפות יהודית-ערבית. תנסו את התמרים ואת גלידת הפופקורן, בבקשה - ותקבלו אותה בחינם אם תקנו עוד כדור. ואל תשכחו את סורבה השוקולד המריר, שרק בגללו שווה להגר צפונה לנצח. אם תבואו בחמישי בערב  בשעה 20:30 - יקרינו לכם סרט לצד הפופקורן.

גלידת "בוזה". אל תוותרו שם על גלידת הפופקורן (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
גלידת "בוזה". אל תוותרו שם על גלידת הפופקורן(צילום: זיו ריינשטיין)

למחרת, אם בחרתם בסוף שבוע ארוך, סביר להניח שבצימר או בבית המלון שלכם תאכלו ארוחת בוקר הקרויה גלילית, והיא תמיד תהיה עמוסה ביותר מדי אוכל, כך שבצהריים די בטעימות. ולפניהן, למשל, אפשר לצאת לסיור בכפר יאסיף; קונצרט כנסייתי מיוחד לחג המולד, וטעימות מן ההיסטוריה הרחוקה והקולינריה הקרובה והמצויינת של הכפר הגדול הזה, שהוא סוג של מתחם קניות לישראלים תושבי הצפון. הכל בכפר יאסיף זול יותר, משמלות נצנצים לארועים ועד לאורז עגול הנמכר בצנצנות של חמישה קילו. את הסיור ידריך אמנון גופר, איש ואגדה ומעיין סיורים בלתי נלאה.

השוק בכפר יאסיף. מחירים מפתיעים (צילום: שי מהלאל)
השוק בכפר יאסיף. מחירים מפתיעים(צילום: שי מהלאל)
 

רוצים להיות חברתיים ואקולוגיים וגם להשתכר קצת? בסיור מקדים עליו אני אסירת תודה לתיירני הגליל המערבי, הכרתי את "מארג". מי אמר שהוא לא רוצה מוגבלים בחצר האחורית שלו, מי? בלבו של כפר ורדים הוקם הוסטל לאנשים עם מוגבליות פיזיות ומנטליות קשות, והמקום יפה להלל ופתוח אל הנוף ההררי הפראי, ויש שם סדנאות יצירה בהן האנשים הללו מאפשרים לרוח הנפלאה שלהם להתגבר על מגבלות החומר.

 

בגלריה ובבית הקפה היפהפה לצד הסדנאות, תוכלו לקנות מצעים וסינרים, כלי חרס קישוטיים למטבח וחמסות במחירים נוחים להפליא. כל ההכנסות קודש לרווחת התושבים, גם ההכנסות מבית הקפה המתוק שבמתחם. בעצם, זו מסעדה חלבית שהבטחתי לעצמי לשוב אליה, ואל "מארג" כולו, כדי לקנות עוד כמה חנוכיות. כן, אני יודעת שהחג עבר, אבל בזו שגרה על השולחן שלי אני מתבוננת כל הזמן בדמעות. היא פשוטה נורא, מורכבת מתשעה כדורי חרס מצופים בגלזורה עם חור ייעודי לנרות, ועשו אותה אנשים שקשה להם מאד לעשות. כמה קשה? תתנסו בעצמכם בסדנה בה יקשרו לכם את העיניים ויתנו לכם כפפות של גננים, ונראה איך אתם משחילים חרוז בלי להתבלבל.

 

ומשם - ליקב כישור: הוא שייך לתושבי כפר כישורית, והלוואי והיו עוד מקומות כאלה בישראל, כולל יקב חדש ומצטיין עם מרכז מבקרים כיפי ומזמין. כמה מן היינות שלהם כבר זכו באותות הצטיינות, אבל חשוב מזה - הם מעניינים, חדשניים ורוצים לבוא לגור אצלכם בבית. 

 

לא יכולים להיפרד ממושגי הקולינריה התל אביבית? סעו לתרשיחא, לארוחת חג תלת-דתית עם ארז קומרובסקי בתפקיד היהודי, ועם המון הבטחות לאוכל גלילי עם שורשים היסטוריים - ויש גם מוסיקה, ויהיה שמח. ועוד יותר שמחה צפויה בקבלת שבת. מתי לאחרונה עשיתם אותה בחברת עז? ב"אלטו", מחלבה משגשגת בקיבוץ שומרת, יקבלו את השבת עם בירה "מלכה" מקיבוץ יחיעם ופיצה. והכניסה - תאמינו או לא - חופשית לגמרי.

ארז קומרובסקי. גם הוא יהיה שם (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
ארז קומרובסקי. גם הוא יהיה שם(צילום: דודו אזולאי)
 

ואחר כך, לישון: מבין המלצותיהם, בחרתי במלון "סי לייף" בנהריה. ממש על שפת הים, בצידו כביש עליו מתאמנים נהריינים קשישים בריצת בוקר, ובלילה התנים מייללים לירח. המלון חודש ונפתח לא מזמן, והוא כולל סוויטות ענקיות עם ריהוט מינימליסטי אך אלגנטי.

מלון "סי לייף" בנהריה (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
מלון "סי לייף" בנהריה(צילום: יחסי ציבור)
 

יותר מ-30 ארועים קטנים וחמודים הכינו תיירני הגליל לכבוד סוף השבוע הזה, חלקם רומנטיים לגמרי, רובם מתאימים גם למשפחות עם ילדים. יש בהם מוסיקה וסיפורים, וגילויים חדשים על המקום הכי סודי בארץ - הגליל המערבי, שלעולם לא תכירו עד תום. 14 שנה גרתי שם, ואני חיה כמי שרק מגרדת את העטיפה ויודעת שבפנים עדיין מחכה לי המנה האמיתית, עם או בלי באבא נואל.

 

מה יאכל סנטה? ובכן, בצד הרעש, המתנות ושירי חג המולד בביצוע פיירוז הלבנונית, מכל עבר ייתמרו אל על אדי המנגל. בחג הזה יהיה מושקע במיוחד, כדי לסמל את הפלא שישו אדוננו הרעיף על הארץ.

 

וישתו, בטח שישתו - נוצרים בגליל שותים בהתרסה מכוונת כלפי מוסלמים ודרוזים, כי דתם מאפשרת זאת, ואילו לאחרונים צפוי גורל מהר ונמהר אם רק יעזו לנגוע בנוזל השטני. ברוך השם, גם לנו מותר: אפילו יינות אורגניים מן היקב של יונתן קורן בלוטם. ומותר, מותר לאהוב - את עצמנו, את הגליל, את העמים החיים בו בדרך כלל בכבוד הדדי ובשלווה ולא רוצים דו קיום. הגיע הזמן לקיום, ואפילו כזה שמאפשר פרנסה מתיירות.

המקום לדו קיום. הגליל המערבי (צילום: shutteratock) (צילום: shutteratock)
המקום לדו קיום. הגליל המערבי(צילום: shutteratock)
 

 

  • הפעילויות יתקיימו במסגרת "סוף שבוע אהבה חורפית" בין חמישי-שבת, 27-25 בדצמבר

 

  • לפרטים נוספים: באתר  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים