ארוחת הערב של אהרוני
חלבונים הם חלק בלתי נפרד מארוחת הערב, הדיאטנית אורלי פיינה מסבירה על חשיבותם של מרכיבים אלו והשף ישראל אהרוני נותן מתכון לעוף ובצל אדום מושחמים בחומץ בלסמי
ארוחת הערב היא זמן מצוין לשלב מרכיבים וויטמינים המסייעים לבריאות ולגדילה. החלבונים הם חלק בלתי נפרד מהארוחות שלנו, וארוחת הערב, בה לרוב מגישים מוצרי חלב וביצים, היא מקור מצוין לחלבונים - מסבירה הדיאטנית אורלי פיינה, חברה בצוות חיים בריאים של אסם.
- איך משכנעים את הילדים לאכול ירקות ומה אפשר להכין ברבע שעה לארוחת הערב המשפחתית? הצטרפו לשולחן משפחתי
- 15 דקות וזה מוכן: הטריק שיסדר לכם את ארוחת הערב המשפחתית
- פורמולה 1: הנוסחא למרק המושלם
מזונות עשירים בחלבון
מוצרי חלב העשירים גם בסידן החשוב לבריאות השלד ולגדילה - יש היום מודעות גבוהה לנושא של רגישות ללקטוז ולאנשים הרגישים ללקטוז יש מגוון פתרונות של מוצרי חלב מופחתי לקטוז וכמובן יש גם את האפשרות של צריכת תוסף של אנזים המסייע בעיכול הלקטוז.
דגים - בנוסף לתכולת חלבון איכותי וקל לעיכול הם גם בעלי תכולה נמוכה של שומן רווי וכולסטרול יחסית למזונות מהחי. תכולה גבוהה של אומגה 3 ויוד, בעיקר בדגים צפוניים (הגדלים במים קרים ועמוקים) וויטמין B12. מומלץ לשלב בתפריט השבועי לפחות שתי מנות דג, רצוי דגים צפוניים, כחלק מתזונה מאוזנת ובריאה, הודות לתכולת רכיבים אלה.
ביצים - מכילות חלבון איכותי, ויטמינים, כגון: A ,B12 ,D וחומצה פולית, מינרלים, כגון: אבץ וסלניום. הן מכילות גם כולסטרול, אולם, יש לזכור כי עיקר הכולסטרול בגוף מיוצר בכבד, וחלק קטן מסופק לגוף מהמזון. לכן, גם מי שיש לו רמות כולסטרול גבוהות בדם, יכול לשלב ביצים בתפריט מאוזן, רצוי בהתייעצות עם דיאטנית.
קטניות - מהוות מרכיב מזון חשוב כיוון שהן מהוות מקור לפחמימות מורכבות עתירות בסיבים וגם מקור לחלבון מהצומח. שילוב של קטניות ודגניםמאפשר צריכת הרכב חלבון איכותי בדומה לחלבון מהחי.
מוצרי בשר - מהווים מקור חשוב גם לברזל ו-B12 החשובים לגדילה ומניעת אנמיה.
והנה הצעה של השף ישראל אהרוני לארוחת ערב עשירה בחלבונים, שגם "שוברת" את המסורת של ביצה וסלט.
עוף ובצל אדום מושחמים בחומץ בלסמי
המרכיבים:
5 בצלים אדומים, חצויים לאורכם
6 כרעיים, חצויות
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1/3 כוס חומץ בלסמי
2 כפות תימין
מעט שבבי צ'ילי
1/4 כוס סוכר חום
3/4 כוס מים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים לתבנית צלייה.
- שמים בתבנית את הבצלים עם הצד החתוך כלפי מטה, ואת העופות עם צד העור כלפי מטה.
- מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות כשעה.
- מוציאים, הופכים רק את העופות עם צד העור כלפי מעלה וצולים עוד כ-30דקות ללא נייר הכסף עד שהעוף והבצלים שחומים מזוגגים לגמרי.
- מעבירים לכלי הגשה, מפזרים מלח גס ומגישים.
לארוחת הערב המשפחתית יש חשיבות מכרעת בחיזוק הביטחון העצמי של הילדים ובסיוע למעבר לאכילה בריאה יותר. ברביעי משפחתי נחזור מוקדם יותר הביתה ונשב יחד לארוחת ערב משפחתית
- איך משכנעים את הילדים לאכול ירקות ומה אפשר להכין ברבע שעה לארוחת הערב המשפחתית? הצטרפו לשולחן משפחתי