צפו ב"ראיון סוף": "לא מצחיק, אבל ניצחנו"
כמו רבים אחרים גם בני נוער ישראלים שמתגוררים בארה"ב מיהרו לצפות בקומדיה השנויה במחלוקת: "זה לא סרט חכם, אבל חופש הביטוי ניצח". אחת הודתה: "התאכזבתי, נרדמתי באמצע"
העקרונות האמריקניים קיבלו ביטוי מעשי בזכות ההמולה סביב הסרט המדובר "ראיון סוף", קומדיה שנויה במחלוקת שמציגה התנקשות בשליט הצפון קוריאני קים ג'ונג און. "זה לא היה סרט כל כך חכם, אבל רצינו להתבדר וכולם יצאו מנצחים: חופש הדיבור, שישה חברים שכל אחד מהם השקיע רק דולר בכרטיס. רק קים ג'ונג און לא ניצח". כך סיכם איתי תמרי, בן 16, אחד מהמוני בני הנוער שנהרו לאולמות הקולנוע בוושינגטון ביומיים האחרונים, מאז החלה הקרנת הסרט.
"ראיון סוף" בכותרות:
בארה"ב נהרו לסרט: 'לא נקבל הוראות מקים'
"ראיון סוף": מהומה רבה על לא דבר
רבים מהצופים שלא גילו עניין אמנותי בסרט באו לצפות בו רק כדי להפגין נוכחות. בסך הכול הוקרן הסרט ב-300 בתי קולנוע ברחבי ארה"ב, אבל מעבר להם הופץ הסרט גם באינטרנט. כך צפו בו גם ישראלים שחיים בצפון אמריקה והזמינו את הסרט באינטרנט תמורת 6 דולר בלבד, פחות מחצי מחיר הכרטיס באולם קולנוע.
שגיא עמר (16) הסביר: "רציתי לראות את הסרט והתבאסתי כשהודיעו שהוא לא ייצא, כי ראיתי את הטריילר בקיץ וחשבתי לעצמי שזה הולך להיות סרט טוב. שמחתי לשמוע שהוא בכל זאת יצא וזה הצדיק את הציפיות שלי". הוא סיפר עוד: "זה סרט ממש מצחיק. אני מבין למה און התעצבן. עשו ממנו צחוק, ואיך שהרגו אותו... ברור למה הוא לא רצה שיקרינו. אבל זה מעביר מסר לאנשים בעולם שאפשר לטפל ברודנים מהסוג שלו. גם בחרו שחקנים טובים". לדבריו, הסרט משתמש ב"הומור שיותר מדבר אליי מאשר למבוגרים. זה היה קצת מטופש עם אפקטים אבל הוגש בדרך מצחיקה".
שלי, אף היא בת 16, הביעה דעה מנוגדת. "בהתחלה הראו לנו קדימון של הסרט בצופים והתעניינתי, רציתי לראות אותו, אבל מאוד התאכזבתי. זה היה כל כך לא הגיוני ולא היה כל כך מצחיק. האמת היא שנרדמתי באמצע".
תמרי הודה שצפה בסרט "בגלל הרעש מסביב", אבל גם שילוב השחקנים דיבר אליו. "ראיתי את הסרט פעמיים ובפעם השנייה צחקתי אפילו יותר מקומדיית המצבים המשעשעת. זה לא היה סרט כל כך חכם אבל רצינו להתבדר".
הבעלים של אחד מבתי הקולנוע בוושינגטון, ג'וש לוין, חגג את מה שהוא רואה כניצחון חשוב של חופש הביטוי בארה"ב. הוא עמד בתוקף על זכותו להקרין את הסרט גם לאחר שהנהלת "סוני" החליטה להימנע מההקרנה, כיוון שכמה מרשתות אולמי הקולנוע בארה"ב הודיעו שהן אינן מעוניינות בסרט מחשש של תביעה בעקבות אירוע טרור אפשרי.
בראיון ל-ynet הסביר לוין את עמדתו: "כשגילתי ש'סוני' ביטלה את הפצת הסרט, התקשרתי אליהם ודרשתי לקבל אותו להקרנה בוושינגטון. היה חשוב לנו לא לאפשר לאף אחד להכתיב לנו את מה שנראה במדינה הזו". הוא החל להקרין את הסרט ביום שלישי בשני אולמות. "הכרטיסים נמכרו כולם תוך שעה, והוספנו מייד עוד שתי הקרנות. הצלחנו ביומיים האלה להקרין את הסרט עשר פעמים ואנחנו מקווים להמשיך להקרין אותו עד סוף השנה".
רבים הגיעו לצפות בסרט רק כדי להביע את תמיכתם בחופש הביטוי. "היו כמה אנשים שהגיעו וביקשו לשלם את מחיר הכרטיס, למרות שכבר לא נשארו כרטיסים. זה היה מאוד נחמד מצידם", ציין לוין.