שתף קטע נבחר

 

צפון קוריאה: "ארה"ב משחקת כמו ילד מנוזל"

ועדת ההגנה הלאומית של צפון קוריאה כינתה את הנשיא אובמה "פזיז", שמתנהג כמו "קוף ביער טרופי" ודרשה מוושינגטון להציג הוכחה כי המדינה המבודדת היא זו שעומדת מאחורי הפריצה למחשבי "סוני", בעקבות הסרט "ראיון סוף"

נמשך קרב ההאשמות בין ארצות-הברית לצפון קוריאה, בעקבות פרסום הסרט "ראיון סוף": ועדת ההגנה הלאומית של צפון קוריאה האשימה הבוקר (שבת) את ארצות הברית באחריות לניתוק המדינה מאינטרנט, על רקע הפריצה למחשבי "סוני" בעקבות הסרט "ראיון סוף", שמציג התנקשות במנהיג קים ג'ונג און.

 

בהודעת הוועדה נאמר כי למרות גודלה הפיזי, בארצות-הברית מתעלמים מהבושה ו"משחקים מחבואים כמו ילדים מנוזלים". הוועדה טוענת כי "ארצות הברית החלה לשבש את פעילות האינטרנט של כלי התקשורת המרכזיים ברפובליקה שלנו. זה באמת מצחיק". הוא תקף באופן אישי את הנשיא האמריקני ברק אובמה ואמר: "אובמה תמיד נעשה פזיז במילים שלו ובמעשים שלו כמו קוף ביער טרופי".

 

"כל הכרטיסים נמכרו" - "ראיון סוף" בארה"ב    (צילום: רויטרס)

"כל הכרטיסים נמכרו" - "ראיון סוף" בארה"ב    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

דובר הוועדה דחה את ההאשמות שהופנו נגד צפון קוריאה לגבי הפריצה למחשבי "סוני". הוא דרש כי ארצות-הברית תציג ראייה לביסוס ההאשמות שלה נגד פיונגיאנג. "עדיף שאובמה יעסוק בלנקות אחר כל הדברים הרעים שארצות-הברית עשתה במסגרת המדיניות העויינת שלה כלפי צפון קוריאה, אם הוא מעוניין בשלום על אדמת ארצות-הברית", הוא אמר.

 

בסוף השבוע שעבר דחתה בחריפות צפון קוריאה את ההאשמות של ארה"ב ואובמה, שלפיהן היא זו שפרצה למחשבי "סוני" ואיימה לבצע פיגועים "בנוסח 11 בספטמבר 2001" אם הסרט הלועג לקים ג'ונג און לא ייגנז. צפון קוריאה איימה בהודעה רשמית שפרסמה אז כי אם ארה"ב תסרב לקיים איתה חקירה משותפת בנושא ותמשיך בהאשמות נגדה - יהיו לכך "השלכות חמורות". בהמשך איימה "לפוצץ את הבית הלבן".

 

ביום שני בערב נותקה צפון קוריאה מהאינטרנט למשך תשע שעות, מה שהצית השערות כי מדובר בפעולת תגמול שביצעה ארצות-הברית בתגובה למתקפת הסייבר של צפון קוריאה על חברת האולפנים "סוני". וושינגטון מאשימה את פיונגיאנג במתקפה זו ונשיא ארצות הברית אמר כי ארצו תגיב "באופן פרופורציונלי". לפי ארצות-הברית, צפון קוריאה היא זו שאילצה באיומים את החברה לבטל את צאתו לאקרנים של הסרט "ראיון סוף", שבו לועגים לרודן הצפון קוריאני קים ג'ונג און ומגוללים סיפור התנקשות בו. גם ביום שלישי נותקה המדינה המבודדת מרשת האינטרנט.

 

עוד לפני הקריסה האינטרנטית הזו, החיבור של המדינה המסוגרת לאינטרנט היה מוגבל מאוד. לאזרחיה אין אפשרות של ממש להתחבר לרשת העולמית בשל ההגבלות הדרקוניות שמטיל עליהם משטרו של קים, והשימוש באינטרנט

 העולמי המוגבל למוסדות ממשלתיים ספורים בלבד ולצרכים מסחריים - מצומצם גם הוא. לשם השוואה, בעוד לצפון קוריאה יש ארבע רשתות בלבד המחוברות לאינטרנט, לארה"ב יש יותר מ-152,000 רשתות כאלה.

 

בינתיים, ביום הראשון להצגת הסרט "ראיון סוף" הוא גרף רווחים בגובה של מיליון דולר. הסרט שודר בתפוצה מוגבלת מאוד - בכ-320 בתי קולנוע בלבד ברחבי ארצות- הברית. מדובר במספר המהווה פחות מ-10% ממספר בתי הקולנוע שבהם אמור היה הסרט לעלות לאקרנים לפי התכנון המקורי. בשבוע שעבר הודיעו כמה רשתות בתי קולנוע גדולות בארצות-הברית כי לא ישדרו את הסרט, לאחר שההאקרים שפרצו מוקדם יותר החודש למחשבי "סוני" והביכו אותה בגלל הפקת הסרט, איימו בביצוע פיגועים באולמות שיקרינו את "ראיון סוף".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
קים ג'ונג און
צילום: EPA
צילום: EPA
הנשיא אובמה
צילום: EPA
מומלצים