יין חם לשנה החדשה: גלוויין
מיכל וקסמן פותחת את 2015 עם יין חם בסגנון גרמני. מתכון של גלוויין מחוזק בברנדי ותבלינים שמשמח לקבל איתו את החורף בכלל ואת השנה החדשה בפרט, גם למי שמוכן להישבע שיין חם זה לא בשבילו
אצלנו חורף קיצי למדי והאיש שלי חוזר להפשיר מנסיעת עבודה חטופה לברלין, שם המעלות על הצד הנמוך מאוד של הסקאלה, ואפילו בעל דם תוניסאי חם שכמותו נרעד מהמחשבה לצאת מתחת לשמיכה ולצעוד לעבר הפגישה הבאה.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
מאמא מיה: פולנטה איטלקית מושלמת ובקלות
האלמנה הכתומה: בית השמפניה השובב
עודף מ-100: שמפניות זולות לסילבסטר
לילדים הוא מספר על סנטה קלאוסים, איילים, עצים מקושטים וספלים של גלו-וויין - יין חם מתובל ומומתק בנדיבות שרק הוא לבדו יכול אולי לקור הנורא - והמון אורות מנצנצים שמקשטים כל פינה וכיכר בעיר החורפית.
אין מה לומר, כריסמס הוא חג מהחלומות. מספיקה מחשבה עליו כדי להצית את הדמיון ואת הכמיהה לקחת חלק בנוצץ הנוצץ הזה. גם הילדים שלי משתוקקים בכל מאודם לטעימת כריסמס משלהם, ואם ברלין רחוקה וקרה מדי אפשר תמיד לקפוץ לנצרת.
ערב כריסמס בנצרת. מצליחים לחדור לעיר 10 דקות בדיוק לפני שהיא נסגרת הרמטית לקראת תהלוכת החג המסורתית שתתקיים בה אחר הצהריים. שמש חורפית קרירה זוהרת עלינו מתוך שמיים כחולים, נקיים מענן, ואנחנו צועדים בסמטאות הצרות והיפות שלבשו חג וניצנוצים.
מדי פעם בוקעים צלילי תופים, חצוצרות וחמת חלילים מבניין סמוך. הילדים רצים אחרי הרעש, ומגלים גדודי צופים מקומיים בתלבושות רשמיות מתאמנים לקראת המצעד.
עגלות מקושטות בשלג מלאכותי ודמויות סנטה עושות דרכן באיטיות במעלה ההר אל עבר הכנסייה, ממנה יידרדרו לאיטן אל מסלול המצעד.
מוקסמים מהקישוטים, מתקשטים הילדים במצנפות אדומות. הנסיכה שלי מנצנצת גם היא בחיוכיה נוכח בובות זוהרות של איילים, דובי קוטב ואנשי שלג מפלסטיק שמחייכים אליה מכל פינה.
כל הדרכים מובילות אל כיכר המעיין ואל עץ חג המולד הגדול במזרח התיכון. אכזבה קלה נרשמת בקרב הנוער כשהם מגלים שהעץ איננו עץ אלא מגדל פלסטיק. בערב, כשיזהר וינצנץ בקישוטיו, יהיה אולי קצת יותר משכנע.
אנחנו משלימים את הסיבוב בעיר בארוחה דשנה בדיאנא של דוחול ספאדי, לוגמים עראק משובח וממתינים לשיירת הכריסמס שתחלוף על פנינו ותעורר התרגשות מספקת בדור הצעיר, כזו שתחזיק לפחות עד לכריסמס הבא בברלין.
גלוויין
גלוויין, יין חם, פונצ' חם. איך שלא תקראו לזה מדובר בכוס של נעימות חורפית, מתקתקה וריחנית שתעזור לשבור גם את הקור הצונן ביותר, מבפנים ומבחוץ.
הוא קצת מעורר זכרונות מעשורים מתוחכמים פחות, אבל כשהוא עשוי טוב - מיין משובח מחוזק בברנדי ובתבלינים - גלוויין הוא משקה משמח מאד לקבל איתו את החורף בכלל ואת השנה החדשה בפרט, גם עבור מי שמוכן להישבע שזו איננה כוס היין שלו.
המרכיבים:
מיץ סחוט טרי מ-4 תפוזים4-5 סרטי גרידת תפוז, טרייה מאוד
3-4 סרטי גרידת לימון, טרייה מאוד
1 כוס מים
1 כוס סוכר
7 תרמילי הל שלמים
1 מקל קינמון שלם
5-7 מקלות ציפורן שלמים
1/2 אגוז מוסקט מגורר טרי
2-3 קליפות מוסקט - לא חובה
1 ס"מ ג'ינג'ר טרי פרוס
2 בקבוקי יין אדום באיכות גבוהה (אל תחסכו. עליהם יקום וייפול הגלו וויין שלכם)
1/2 כוס ברנדי או קוניאק משובח
אופן ההכנה:
- בסיר גדול דיו להכיל את כל הנוזלים שמים: סוכר, מים, מיץ תפוזים, גרידות תפוז ולימון ותבלינים.
- מביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה ביותר, ומניחים להתבשל ברתיחה חזקה בערך 15 דקות, תלוי בעוצמת הלהבה, עד שהנוזלים מסמיכים מעט ומצטמצמים בנפחם בשליש.
- מוסיפים יין וברנדי או קוניאק, מערבבים ומביאים לסף רתיחה. לא מאפשרים ליין לרתוח ולבעבע על מנת שלא יתנדף ממנו האלכוהול.
- מסננים לכוסות (כדי למנוע לעיסת תבלינים בזמן השתיה), מברכים בטוב ושותים בהנאה גדולה עם חברים אהובים במיוחד.
שתהיה לנו שנה טובה, שקטה ומאוזנת. לחיים!
- לבלוג האוכל של
מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"
- לכל הטורים של מיכל וקסמן