ראש העיר רמה"ש הורשע במרמה והפרת אמונים
יותר משנה וחצי לאחר שהוגש נגדו כתב אישום חמור, ואף שנבחר שוב לראשות העיר, יצחק רוכברגר הורשע בגין עבירות שביצע בעת ששימש כיו"ר קרן השתלמות במקביל לכהונתו. רוכברגר: אני מופתע ואחשוב מה לעשות
ראש העיר רמת השרון יצחק רוכברגר הורשע היום (א') בעבירות של הפרת אמונים, מרמה, זיוף מסמך ורישום כוזב במסמכי תאגיד, בעת ששימש כיו"ר קרן השתלמות של עובדי רשויות מקומיות. בית משפט השלום בתל אביב, שהרשיע אותו בכל הסעיפים הללו, זיכה אותו מסעיף של הגשת חשבוניות כפולות לעירייה ולקרן.
עוד בחדשות:
נעלם מטוס נוסעים מאינדונזיה: "התרסק בים"
בקבוק תבערה הושלך לעבר בניין בירושלים
רוכברגר אמר לאחר החלטת בית המשפט כי "זהו יום קשה בשבילי ואני מופתע לחלוטין. לא ציפיתי לזה. עם זאת, השופט קבע במפורש שהיה מותר לי לקבל החזר הוצאות, רק השיטה של הקבלות לא הייתה נכונה".
רוכברגר הוסיף כי "אני חושב שניהול המשפט היה הוגן, אך אני מופתע מאוד מהתוצאה ומרכין ראש בפני בית המשפט. אני יושב כעת ומנסה לחשוב מה עושים הלאה. אני מנסה לחשוב איפה טעיתי בעצם העובדה שהסכמתי לקבל החזר הוצאות שהיה מותר לי. ההחלטה כואבת לי מאוד".
עורך דינו של רוכברגר, ליאור אפשטיין, מסר בתגובה: "בית המשפט בחן את התיק. עיקר ההכרעה היא משפטית ואנו חושבים שזו הכרעה כנה ומצפונית של בית המשפט. נדחתה טענתו של צד אחד ונתקבלה טענתו של צד אחד. אנחנו נמצאים במחצית הדרך וסומכים על בית המשפט".
בספטמבר 2013 הדיח בג"ץ את רוכברגר מתפקידו, אבל אִפשר לו להתמודד שוב בבחירות המקומיות והוא נבחר לכהונה נוספת ברמת השרון. עם זאת, חודש מאוחר יותר הוא הודיע על יציאתו לחופשה עד לסיום ההליכים נגדו.
מכתב האישום שהוגש נגד ראש העיר במאי 2013 עלה כי בשנים 2006-2004 כיהן רוכברגר כיו"ר הקרן להשתלמות של עובדי הרשויות המקומיות, במקביל לכהונתו כראש עיר. רוכברגר עבר על החוק מכיוון שאסור היה לו לקבל שכר מעבר לשכר על עבודתו כראש עיר.
על פי כתב האישום, רוכברגר הגיע להבנה עם בכירים בקרן כדי לאכוף את האיסור בחוק, והם הסכימו שהחל ממרס 2005 ואילך יוגדל ל-6,000 שקל סכום ההוצאות החודשי לתפקיד – במקום 500 שקל בחודש עד אז.
עוד נטען שרוכברגר ניצל את ההבנות איתם לצורך קבלת תגמול על שירותיו כמנכ"ל וכיו"ר הקרן - תגמול שהוא לא היה רשאי לקבל. למעשה רוכברגר המציא חשבוניות וקבלות על הוצאותיו האישיות, והציג אותן ככאלה הקשורות לכיסוי עלויות שבהן נשא במסגרת תפקידו בקרן.
אלא שעל פי כתב האישום לא היה קשר בין ההוצאות לבין התפקיד, והוא אף זייף לשם כך פרטים. על הגמול שקיבל בגין שירותיו לקרן לא דיווח רוכברג לרשויות המס. התשלומים המסתכמים שהוא קיבל מהקרן הגיעו ל-117,894 שקל. בנובמבר 2007, אחרי שהתגלו המעשים, החזיר רוכברגר את הסכום בטרם פתיחת החקירה המשטרתית.
במהלך המשפט עלתה השאלה אם לרוכברגר היה מותר לגלגל על הקרן, שהיא חברה ציבורית, את הוצאותיו הפרטיות והוצאות משפחתו לרבות רכישות מזון, בגדים, נעליים, טלוויזיה, נסיעת בתו לחו"ל, חגיגת בר מצווה לילדי גיסו ועוד.
לדברי השופט עידו דרויאן, המעשים הללו פסולים כשלעצמם. "יש לראות בהם ראיה נוספת וכבדת משקל לחוסר תום הלב של הנאשם ולמאמציו להסתיר ולהטעות", כתב השופט בהחלטתו.
עוד קבע השופט כי רוכברגר דרש מהקרן החזר הוצאות בגין הוצאה שלא לטובת הקרן תוך מעשי הטעיה והסתרה בכתב ובעל פה.
עו"ד פיה גלבר מפרקליטות מחוז תל אביב אמרה לאחר ההרשעה כי "בית המשפט העביר מסר ברור וחד-משמעי, והוא שאדם שממלא תפקיד בכיר בתאגיד לא יכול לנצל את האמון שניתן בו מתוקף תפקידו ועליו להיזהר בכספי הציבור ולא להשתמש בהם לצרכיו הפרטיים".