שתף קטע נבחר

 

חמאס מנע ביקור יתומים בארץ: "שטיפת מוח"

37 ילדים פלסטינים שאבותיהם נהרגו ב"צוק איתן" אמורים היו לבקר בעוטף עזה וברהט, אך אחרי שהמתינו שעות במעבר ארז חמאס סירב לאשר את כניסתם לישראל. המארגנים: "כבר הכנו ממתקים, נמשיך במאמצים להביאם"

הכול כבר היה מוכן במחסום ארז הבוקר (יום א'): שולחן עם כיבוד ומתנות, מקבלי אורחים בנקודות היעד, אבל ברגע האחרון חזרו בהם אנשי חמאס ולא אפשרו את כניסתם של 37 יתומים בני 12-5 מעזה. חמאס הודיע שהוא מתנגד לביקורים המבטאים נורמליזציה והוסיף: "המפגשים האלו הם שטיפת מוח לילדים הפלסטינים כדי שישכחו את הסוגיה הפלסטינית ויוותרו על עקרונותיהם". במקביל, נערכו בעזה תהלוכות מחאה על העיכוב בשיקום הרצועה. פלסטינים התקרבו לגדר וצה"ל ירה לעברם.

 

מחכים ליתומי חמאס במעבר ארז    (צילום: רועי עידן )

מחכים ליתומי חמאס במעבר ארז    (צילום: רועי עידן )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ממתינים לשווא במעבר ארז  (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
ממתינים לשווא במעבר ארז
 

במשך שעות ארוכות המתינו באוטובוס הילדים, שהתייתמו מאבותיהם במהלך "צוק איתן". הם אמורים היו לבקר בישראל במהלך השבוע הקרוב, אך בסופו של דבר הודיע חמאס כי הוא לא מאשר את כניסתם. בצד הישראלי, להבדיל, הבהירו כי כל האישורים לכניסתם של הילדים ארצה ניתנו.

 

בהודעה רשמית של חמאס נמסר כי הארגון מתנגד לביקורים בישראל המבטאים נורמליזציה. "המפגשים הללו הם שטיפת מוח לילדים הפלסטינים, כדי שישכחו את הסוגיה הפלסטינית ויוותרו על עקרונותיהם".

 

על פי התכנון, אמורים היו הילדים לבקר בספארי, ברהט, ביישובי עוטף עזה, ואפילו להיפגש עם אבו מאזן ברמאללה. כל זאת במטרה להציג בפני הילדים צד אחר של ישראל.

 

מאחורי היוזמה עמד יואל מרשק, מאגף המשימות של התנועה הקיבוצית. הוא המתין הבוקר בצד הישראלי של מחסום ארז, יחד עם עמיתים נוספים מהתנועה ונציגים מההנהגה הבדואית, שתכננו ללוות אותם במהלך הביקור. הם הכינו עבורם שולחן עם ממתקים ומתנות. "עשינו כל מה שביכולתנו כדי לאפשר להם להיכנס. העברנו את שמות הילדים לגופים המוסמכים וכולם אושרו. באופן חריג המדינה נתנה אישור אך לצערי בסופו של דבר מי שהערים קשיים היו אנשי חמאס שנמצאים במחסום ברצועה", הסביר מרשק. "אנחנו ממשיכים לעשות מאמצים, בעיקר דיפלומטיים, כדי לאפשר את כניסתם לישראל", אמר.

 

"כל הרשתות הערביות מגנות את חמאס. היו הרבה אנשים שציפו לפגוש אותם. קיבלנו הרבה עידוד ותמיכה, ואנחנו עדיין מחכים, יש משא ומתן. אם לא יצליח היום, ננסה בימים הבאים. לא על גבם של הילדים מנהלים מלחמות", הוסיף מרשק.

 

בשבוע שעבר הסביר מרשק ב-mynet כי גם לפני חמש שנים, אחרי "עופרת יצוקה", הגיעו לביקור בארץ 11 יתומים פלסטינים והתארחו בכפר קאסם ובחיפה. "הפנייה הגיעה אליי הפעם באמצעות מתווך, תושב כפר קאסם, לבקשתו של חמאס, הרשות נתנה את ברכתה וצה"ל נתן 'אישור חריג'".

 

לדבריו, הביקור בעוטף עזה אמור היה לכלול את נירים, שער הנגב, מעבר כרם שלום, וארוחת צהריים במגן. כיתת מגמת הערבית בתיכון שער הנגב אמורה הייתה להיפגש עמם. "בביקור הזה יש רק מרוויחים", הדגיש מרשק. "הילדים החפים מפשע, שנחלצים לשבוע מהסגר ומהלחץ וזוכים לכמה ימי חופשה וטיול, וגם מדינת ישראל, שנופלת לידה הזדמנות להראות לילדים נגד מי ומה לחמו הוריהם ולזכות בנקודות בדעת הקהל העולמית העוינת. לדעתי, כאן נטמנים זרעי השלום".

 

עימותים במחסום ארז

ברצועת עזה קיימו בצהריים תהלוכות ועצרות במחאה על העיכוב בפרויקט שיקום הרצועה. בין מארגני התהלוכות - אנשי חמאס. בכיר התנועה איסמעיל רדואן אמר במהלך העצרת כי המשך המצור על עזה וסגירת המעברים הם פשע. הוא קרא למדינות העולם לשבור את המצור על הרצועה.

 

במקביל התקרבו עשרות מפגינים למעבר ארז, אחרי שחצו את המחסום הפלסטיני. הם החלו ליידות אבנים לכיוון המעבר, וחלקם התקרבו מאוד לשרוול של המעבר ואף יידו אבנים. הפלסטינים דיווחו כי כוחות צה"ל הגיבו בירי, ובצבא מסרו כי פגעו ברגלו של מפגין אחד.

 

Read this article in English

 

 

יואב זיתון השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
לא הורשו להיכנס. מחסום ארז
צילום: רועי עידן
מומלצים