שתף קטע נבחר

 

בוטל פרס לרשות מפרשת השחיתות; בכיר נחקר

מחר אמור היה להתקיים טקס פרסי "ניהול תקין" של משרד הפנים. ל-ynet נודע כי ברגע האחרון הוחלט לדחותו, אחרי שהתברר שלפחות אחת הזוכות מעורבת בפרשה. היום נחקר במשטרה איש ציבור בכיר, המקורב לליברמן

ההשלכות של פרשת השחיתות בישראל ביתנו: משרד הפנים דחה ברגע האחרון את טקס פרסי "ניהול תקין לרשויות מקומיות", שהיה אמור להתקיים מחר (ב'). ל-ynet נודע כי על הדחייה הוחלט בסוף השבוע האחרון, לאחר שהתברר כי לפחות רשות מקומית אחת שהייתה אמורה לקבל פרס על "ניהול תקין" נחקרת כעת במסגרת הפרשה. כעת עובדים במשרד הפנים על גיבוש רשימה חדשה של רשויות מצטיינות בתחום המנהל התקין.

 

פרשת השחיתות בישראל ביתנו - כתבות נוספות:

 

ממשרד הפנים נמסר בתגובה: "היות ומדובר בפרסים הניתנים לרשויות על שנת 2013, החליט מנכ"ל המשרד תוך היוועצות ביועץ המשפטי, לאור אירועי הימים האחרונים, לדחות את אירוע הענקת הפרסים במספר שבועות.

 

במסגרת חקירת פרשת השחיתות נחקרו בין היתר ראשי המועצות האזוריות של שומרון (גרשון מסיקה), מגילות (מרדכי דהמן) ותמר (דב ליטבינוף). הפרס על ניהול תקין מוענק מדי שנה לרשויות שעמדו בשורה של פרמטרים ובהם: ניהול כספים וניהול ארגוני תקינים, הכוללים שכר כוח אדם, מערך שירותים לתושבים, תכנון בנייה ועוד.

 


החקירה נפתחה לפני יותר משנה. לפי החשד, אישי הציבור העבירו, בין היתר, כספים לעמותות שלא זכאיות לכך ופעלו גם למינוי מקורבים. במשטרה חושדים כי חלק מסכומי הכסף עשו סיבוב מעגלי. כלומר, אישי הציבור הקצו כספים לעמותה ספציפית ובתמורה לכך חלק מהכספים חזרו בצורת שוחד או בדמות מינוי מקורבים וטובות הנאה נוספות.

 

היום נחקר איש ציבור בכיר, המקורב ליו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן. במקביל, בית משפט השלום בראשון לציון המשיך לדון היום בהארכות מעצר של מעורבים. מיכאל צ'צ'בה מעמותת "מעל סם" נשלח לשישה ימי מעצר בית. מעצרו של אלכס גולדשטיין, בעלי חברת "izrus", הוארך עד יום שלישי.

 

ליברמן: דורש הסברים מפרקליט המדינה    ( )

ליברמן: דורש הסברים מפרקליט המדינה    ( )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

משמאל: מיטל קירשנבאום, בתה של פאינה, שבאה "כדי להביא תקציבים ממשלתיים", כהגדרת אתר התאחדות מגדלי הבקר (צילום: מתוך האתר של התאחדות מגדלי הבקר) (צילום: מתוך האתר של התאחדות מגדלי הבקר)
משמאל: מיטל קירשנבאום, בתה של פאינה, שבאה "כדי להביא תקציבים ממשלתיים", כהגדרת אתר התאחדות מגדלי הבקר(צילום: מתוך האתר של התאחדות מגדלי הבקר)

בימים הקרובים יזומן ח"כ אחד נוסף לפחות לחקירה במשטרה, לאחר שעד כה נחקרה ח"כית אחת - סגנית השר פאינה קירשנבאום, החשודה המרכזית בפרשה. מאז הפיכת החקירה לגלויה, בשבוע שעבר, הצליחו החוקרים להתקדם משמעותית ונכון לעכשיו בידיהם שלושה עדי מדינה שמשתפים פעולה באופן מלא.

אותם עדים מדווחים על עבירות שביצעו בעצמם ומפלילים את יתר המעורבים.

 

נכון לעכשיו חתמו שלושה מהחשודים על הסכמי עדי מדינה, שבהם הסכימו לספר את כל האמת ולהפליל את שאר המעורבים. גורמים המקורבים לחקירה אמרו: "הרבה אנשים מעוניינים לשתף פעולה עם החוקרים, גם כדי להציל את עורם וגם כי הם מבינים שהראיות נגדם חזקות".

 

בתוך כך נודע כי רגע לפני הפיכת החקירה לגלויה, הצליחו במשטרה לעצור העברה כספית של מיליוני שקלים לעמותת "איילים". הם עשו זאת באמצעות אחד מעדי המדינה, ששימש סוכן סמוי למעשה ותיעד בזמן אמת את העבירות. עמותת "איילים", שבונה כפרים לסטודנטים, הייתה אמורה לקבל סכום של עשרות מיליוני שקלים, ורגע לפני שהועבר הכסף, שחלקו היה אמור להגיע למתווכים, עצרה המשטרה את ההעברה הכספית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
החשודה הבכירה בפרשה, סגנית השר פאינה קירשנבאום
צילום: גיל יוחנן
מומלצים