המדינה נגד שחרור אלון: "התנהגותה - מסכה"
בפרקליטות טוענים כי אתי אלון לא בשלה לשחרור מוקדם וכי טיעוניה מהווים הצגה של אישה כנועה - בעוד המציאות אחרת. אם תשוחרר, תידרש אלון לשלם תוך חודש את הקנס בסך חמישה מיליון שקלים
בפרקליטות דוחים את עמדת ועדת השחרורים של שב"ס לשחרור מוקדם של אתי אלון, שהורשעה בגניבת 250 מיליון שקל מהבנק למסחר, וטוענים כי החזות המסכנה שהיא מציגה היא בעצם מסכה. על פי הפרקליטות, חוות דעת מקצועיות מראות כי אלון, שנשפטה ל-17 שנה שמתוכן ריצתה כבר 12, רק מתחילה לגלות מודעות לקשייה ולדפוסי אישיותה ולכן "לא בשל העת לשחרורה המוקדם".
על פי ועדת השחרורים, ישנה המלצה לקצר שליש מעונשה של אלון על התנהגות טובה. אלון הורשעה ב-2002 בעבירות רבות, ובהן קשירת קשר לביצוע פשע, גניבה בידי עובד, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והלבנת הון. כמו כן, היא הורשעה ברישום כוזב במסמכי תאגיד, במרמה והפרת אמונים ובאכסון מידע כוזב. את הכסף, טענה, גבנה בשביל אחיה עופר מקסימוב, שהסתבך בשוק האפור. אם יאושר שחרורה, זה יהיה בתנאים של אי יצירת קשר עם כל גורם הקשור לעבירות שביצעה, הוצא נגדה צו עיכוב יציאה מהארץ, פיקוח של הרשות לשיקום האסיר ושהייה במעצר בית מעשר בלילה עד שש בבוקר למחרת.
בפרקליטות טענו בדיון כי על פי חוות דעת נוספת נמצא פער בין מה שנכתב בגזר הדין על כך שאלון הייתה "אישה כנועה" לבין המציאות. "אנחנו מבקשים מהוועדה להסיר מעל פניה את המסכה של האישה הכנועה, הצייתנית, שהולכת שולל אחרי אחיה וכנועה להכתבה פטריאכלית של משפחתה. היא אינה כזו", טענה המדינה בהתנגדותה.
אלון טענה בדיון כי היא מרצה כבר 13 שנה בכלא רוצה להתחיל ולהתמודד עם חייה מחדש. "אני יודעת שכל החיים שלי אני אצטער ואני מתביישת. קשה לי לשבת כאן ולשמוע את הטענות נגדי", אמרה מול ועדת השחרור. "מה אני יכולה לעשות כד שיאמינו לי? אני מוכנה, תגידו לי מה, אני לא יודעת לאן הלכו הכספים, בלילה הראשון שנעצרתי אמרתי את כל מה שידעתי".
לשאלת הוועדה מה יכול לכפר על המעשים שעשתה, השיבה אלון: "אני יודעת שאני מרגישה שהכוחות שלי כלים. אם זה יכפר, אם בזה יהיה להם יותר קל, אולי, אני לא יודעת להגיד. אני מזמינה את הוועדה לבית של אמי, כדי שיראו באיזה תנאים היא חיה ושהכסף לא שם. פרקליטתה של אלון, עו"ד שני אילוז, ביקשה בדיון לשחרר את אלון וטענה כי אצל אלון לא נשאר כסף מהגניבה.
על פי החלטת הוועדה, חלק גדול מהכסף שנגנב שימש להתפתחות משמעותית של ארגוני הפשיעה בישראל. צוין שם כי על פי גרסתה של אלון, כל הכסף נועד לממן את הימוריו של אחיה עופר מקסימוב, אחרי שהסתבך בשוק האפור, שם לווה כספים. הוועדה נימקה את החלטתה הנוכחית בכך שאלון עברה במשך שנה וחצי, אז היה הדיון הקודם בעניינה, תהליך שיקום פרטני והמשיכה בתרומתה לאסירות אחרות. לדבריהם, ניכר שעבר עליה הליך פנימי או לפחות תחילת הליך פנימי שאחריתו מי ישורנו. עוד נאמר שם כי היא לא עמדה בתנאי שהתבקש ממנה לסייע להבהיר את נתיבי הכספים.
"יחד עם זאת, לאחר ספקות הגענו למסקנה כי אנו בוחרים להאמין לאסירה כי עשתה כל שיכלה כדי לסייע לאתר את נתיבי הכספים. מתוך כל החומרים שהוגשו לנו, יש רגליים לדבר כי האסירה לא יכלה לסייע יותר משסייעה", קבעה הוועדה בהחלטתה. "דוחות של הרשות לשיקום האסיר, שחלקם מבוססים על הגורמים המטפלים, הדוחות כולם הינם חיוביים ביותר ומתייחסים לתפקודה והתנהגותה של אלון וממליצים על שחרורה. כולם מציינים כי אלון עשתה דרך טיפולית מרשימה במאסר וכולם בונים עבורה תוכנית טיפול במרכז יום".
הוועדה גם התייחסה לקנס שהוטל על אלון בגזר הדין, ולפיו עליה לשלם חמישה מיליון שקלים. בית המשפט קבע כי הקנס ישולם חודש לאחר שחרורה של האסירה. הוועדה ציינה כי הוגש לה מסמך של המרכז לגביית קנסות מהשנה ועל פיו הוחלט לאשר לאלון לשלם 250 שקל במהלך השנה הנוכחית, אך יחד עם זאת הקנס כולו יעמוד לפירעון חודש לאחר שחרורה ויהיה תנאי מתנאי השחרור. "אלון תשלם את הקנס כפי שיורה לה המרכז לגביית קנסות", קבעה הוועדה.
אתי אלון. לא יודעת איפה הכסף
צילום: דודי ועקנין
מומלצים