שתף קטע נבחר

 

עומס ברמב"ם: מחכה 29 שעות במיון

חולים שהגיעו לבית החולים הגדול בצפון חיכו שעות ארוכות בשביל לקבל טיפול, אך הצוות לא עמד בעומס. "על כל האגף יש רופא אחד ואחות אחת", סיפרו. ברמב"ם, כמו בבני ציון, קראו לחולים להגיע רק במקרים דחופים

עומסים כבדים נרשמו אמש (א') בבתי החולים בחיפה ובראשם רמב"ם - הגדול והמרכזי בעיר ובצפון. משעות הצהריים שהו במקום כ-150 בני אדם, שמהווים תפוסה של כ-250 אחוז מקיבולת חדר המיון, שבימים שבשגרה יכול להכיל כ-60 אנשים בלבד.

 

רבים מהאנשים שהגיעו לחדר המיון שהו בו שעות ארוכות וחלקם אף יותר מיממה. אחת החולות הגיעה שלשום בשעות הצהריים ועד השעה 21:00 אמש עדיין לא הועברה למחלקה. חברתה סיפרה כי הם נמצאות במקום כבר 29 שעות. "היא עוברת סידרה של בדיקות בקצב איטי אך הרופאים עדיין לא החלו את הטיפול בה. אנחנו עוד לא יודעים מה יהיה איתה כי לא אמרו לה מתי היא עולה למחלקה ומתי יתחילו לטפל בה", אמרה.

 

עומס ברמב"ם: מחכה 29 שעות במיון    (צילום: עידו בקר)

עומס ברמב"ם: מחכה 29 שעות במיון    (צילום: עידו בקר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בית חולים רמב"ם. "מחלות עונתיות" (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
בית חולים רמב"ם. "מחלות עונתיות"(צילום: אבישג שאר-ישוב)
 

בשעות אחר הצהריים כאשר התבררו ממדי העומס, החלו בהנהלת בתי החולים לפתוח את מחסני החירום כדי להוציא מיטות נוספות וציוד לחדר המיון ולמחלקות הפנימיות. העומס במחלקות הפנימיות הוא שגורם בין השאר לעומס במיון, שכן לא ניתן לאשפז חולים נוספים במחלקות הפנימיות. מחלקות נוספות בבית החולים היו עמוסות עד אפס מקום, וקצב הכנסת החולים אליהן נקבע על פי שחרורם של אחרים.

 

לצד הציוד שהוזרם, לא הוגדל כוח האדם. וכך, מצאה עצמה אחות אחת מנסה להשתלט על העומס בניסיון לסייע לרופאים. "אנחנו נמצאים פה מהשעה שבע בבוקר" סיפר יונה מקריית מוצקין, שהגיע עם בתו הסובלת משיתוק מוחין. "על כל האגף יש אחות אחת, ואולי גם רופא אחד. אני לא יכול להשאיר פה את הילדה כל כך הרבה שעות, זה לא בריא והיא סתם סובלת. הייתי צריך לתת לה תרופת הרגעה כדי שתפסיק לצרוח. לקחתי את הרופא איתי ביד לסי.טי כדי שיזריק לה את החומר כי אחרת גם את הבדיקה הזו עוד לא היו עושים לה. המצב לא יכול להימשך ככה".

 

האחות הכללית של בית החולים, ננסי בלאק, התגייסה אף היא אמש והגיעה לעבוד במיון למרות שהיא לא אמורה לעשות משמרות. "המצב קשה מאוד, אנחנו עושים כל מה שאנחנו יכולים אבל זה לא מספיק", היא אומרת. "אחות אחת לא יכולה להשתלט על אגף שלם, בוודאי שלא כאשר הוא כל כך עמוס וזה לא נפסק. חולה הולך וחולה בא, או לפעמים חולה הולך ושניים באים.

ברגע שמתפנה מיטה במחלקות לפעמים אנחנו לא מספיקים לנקות אותה ואנחנו כבר שולחים את החולה למעלה. זה לא מצב תקין".

 

גם באגף המהלכים בחדר המיון, שמיועד לחולים קשים פחות, המתינו עשרות מטופלים במשך שעות ארוכות. ירון בק, תושב הקריות, הגיע עם אמו וחיכה קרוב לשבע שעות עד שתקבל את הטיפול. "הצוות עושה ככל שביכולתו אבל העומס הזה פשוט לא מאפשר להם לעבוד כמו שצריך", סיפר. "הרופא שהפנה אותנו לכאן אמר לנו שיש עומס כבד אז באנו מוכנים נפשית אבל התחושות קשות מאוד. אני מאוד מקווה שנוכל לצאת מפה בתוך זמן קצר לאחר הטיפול". חולים נוספים באגף זה סיפרו כי הם ממתינים לטיפולים מאז שעות הצהריים.

 

בהנהלת בית החולים אמרו כי הרקע לעומס הוא ריבוי של מחלות עונתיות. הם קראו לציבור לא להגיע לחדר המיון אלא במקרים דחופים, ולהיערך להמתנה ממושכת במיון עצמו. עומס כבד נרשם אחר הצהריים גם בבית החולים בני ציון בחיפה. גם שם ביקשו מהחולים לפנות במידת האפשר למרפאות קהילתיות, ולהגיע לחדר המיון רק במקרים דחופים ביותר. 


פורסם לראשונה 28/12/2014 23:14

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבישג שאר-ישוב
רמב"ם. קצת טיפול איטי
צילום: אבישג שאר-ישוב
מומלצים