קריאה לפוליטיקאים: "דברו על צמצום העוני"
לקראת בחירות 2015 חותמים ראשי 50 ארגונים חברתיים על אמנה הקוראת למפלגות להתחייב על חקיקה לצמצום מספר החיים בעוני במדינה: "זה איום על חוסנה של מדינת ישראל. העוני מעמיק, מתרחב וקורע את חברתנו"
שמים את העוני על השולחן הפוליטי: כ-50 ארגונים חברתיים קוראים לכל המפלגות ליטול על עצמן שורה של התחייבויות חברתיות-כלכליות לקראת בחירות 2015. תחת הכותרת "תיקון חברתי 2015", מציגה טיוטת האמנה, שהגיעה לידי ynet, שורה של דרישות ובהן התחייבות לחקיקה לצמצום מספר החיים בעוני בישראל.
בחירות 2015 - כותרות נוספות:
הרכש החדש של הבית היהודי: "השתמשתי בסמים"
השר לנדאו: לא אתמודד בבחירות לכנסת
לקריאת האמנה - לחצו כאן
היום (ב') יחתמו ראשי הארגונים על האמנה בכינוס דחוף שייערך בתל אביב. הארגונים דורשים גם לכלול את יישום מסקנות הוועדה למלחמה בעוני בתקציב שיאושר לאחר הבחירות.
הארגונים שצפויים לחתום על האמנה - ובכללם הקרן לידידות, ידיד, עלם, איגוד העובדים הסוציאליים, הקרן לרווחת ניצולי השואה ואקים - מתריעים כי "העוני הוא איום על חוסנה של מדינת ישראל. הוא מעמיק, מתרחב וקורע את חברתנו. המחסור שולל את התקווה לעתיד טוב ממאות אלפי ישראלים ומחליש את אמונתם בחברה ובמוסדותיה".
עוד כתבו באמנה: "אנו - נציגי עמותות, קרנות ופעילים חברתיים - מתריעים בפני הציבור ומנהיגיו על הצורך הדחוף לצמצם את ממדי העוני בישראל. מאות אלפי ילדים, קשישים ומשפחות החיים בעוני אינם גזירת גורל אלא תוצאה של מדיניות ותפישה כלכלית. אנו כאן לזעוק את זעקתם של הנשחקים במלחמת ההישרדות".
ממדי העוני - דיווחים נוספים:
"נתניהו עסוק בנגמ"שים דמיוניים ולא בעוני"
תוך 15 שנה: זינוק של 55% בעוני ילדים
הארגונים קוראים למפלגות המתמודדות בבחירות לחתום על האמנה. "נהפוך את הבחירות הקרבות להזדמנות בעבור הציבור ומנהיגיו להחזיר את החברה הישראלית לדרך של ערבות הדדית,
שוויון ודאגה מתמשכת לחלשים. אנו קוראים לכל המפלגות והמועמדים לכנסת ה-20 להתחייב לסעיפי אמנה זו, ולהבטיח את החתירה ליישומם. אנו קוראים לציבור לדרוש תיקון חברתי ולתת את קולו לנציגים - מכל קצווי הקשת הפוליטית - שיצהירו במצעם הרשמי כי זו דרכם".
דרישות נוספות שמציגים הארגונים עוסקות בהבטחת שכר ותנאים סוציאליים הוגנים לעובדים וכן בהעלאת קצבאות לקשישים ולאוכלוסיות מוחלשות אחרות כך שיותאמו ליוקר המחיה, ודרישה להגדלת ההוצאה הציבורית על שירותים חברתיים.