דיווח: עותקים של 'ראיון סוף' חדרו לצ' קוריאה
האם אזרחיו של קים ג'ונג און שמו יד על הסרט הלועג לרודן? לפי דיווחים הם משלמים עד 50$ לעותק, ובקרוב ישוגרו לעברם בלונים עם DVDs נוספים
העיתון הבריטי "אינדיפנדנט" מדווח היום (ב') כי מצפון קוריאה מגיעות עדויות על כך שלמרות הסכנה הטמונה בדבר, אזרחים צפון קוריאנים פועלים להשיג בשוק השחור עותקים לא-חוקיים של הסרט "ראיון סוף", הלועג למנהיגם קים ג'ונג און.
עוד חדשות בעולם :
- אינדונזיה: "המטוס כנראה בקרקעית הים"
- דרמה לילית: מחלצים מאות מהספינה הבוערת
- עבריין מין זכה בלוטו - הקורבנות תובעים אותו
- מצרים גנזה את 'אקסודוס': גזעני כלפי יהודים
לפי הדיווח, צפון קוריאנים משלמים על עותקי DVD של הסרט בשוק השחור קרוב ל-50 דולר, סכום הגבוה פי עשרה מזה שהם משלמים בדרך כלל על סדרות דרום-קוריאניות. הדיווח נשען על עדויות המגיעות דרך תחנת הרדיו Free North Korea ותחנות רדיו מקוונות של עריקים.
הסרט "ראיון סוף" גרם בחודש האחרון למשבר חריף במיוחד בין פיונגיאנג לוושינגטון. צפון קוריאה תבעה לגנוז אותו, ומשחברת "סוני" שהפיקה אותו וארה"ב לא נענו לדרישות - תקפו האקרים, לטענת ארה"ב בשליחותו של הרודן קים, את מחשביה של חברת "סוני" וחשפו שלל מסמכים סודיים שלה. הם גם איימו לבצע פיגועים בבתי קולנוע אמריקניים שיקרינו את הסרט.
בעקבות האיומים והחלטת רשתות קולנוע גדולות להימנע מהקרנת הסרט הודיעה "סוני" כי הוא לא יופץ כמתוכנן, אבל בהמשך - על רקע ביקורת ציבורית, כולל מצד הנשיא ברק אובמה - היא החליטה שלא להיכנע לצפון קוריאה והסרט הוקרן בכמה מאות בתי קולנוע אמריקניים וכן בתשלום באינטרנט. לפי נתונים אחרונים הוא גרף כבר יותר מ-15 מיליון דולר רק מהצפיות באינטרנט.
המשטר הצפון-קוריאני, שמטפח באדיקות פולחן אישיות סביב הרודן, עושה כל שביכולתו כדי למנוע את חדירת הסרט לצפון קוריאה, והצופים בו ובסרטים מערביים בכלל מסתכנים בענישה קשה, עד עונש מוות. המשטר הגביר את הפיקוח בגבולות, אבל לפי דיווח של רשת "בלומברג" בקרוב צפוי לו אתגר גדול: פארק סאנג האק, אחד העריקים הצפון-קוריאניים המפורסמים ביותר, שנוהג להחדיר מידע לצפון קוריאה באמצעות
בלונים שהוא מפריח, מתכנן לשגר עותקים של הסרט בבלונים לעבר הצפון.
הסרט הקומי "ראיון סוף", שבו מככבים השחקנים סת' רוגן וג'יימס פרנקו, מספר על אודות שני מנחי תוכנית בידור אמריקנית שזוכים להזדמנות נדירה לראיין את מנהיגה של המדינה הקומוניסטית המבודדת, ובפועל מגויסים על ידי הממשל האמריקני כמרגלים המתבקשים להתנקש בקים ג'ונג און. צפון קוריאה התלוננה בחודש יוני באו"ם על הסרט, והאשימה את ארצות הברית במימון טרור ובביצוע אקט של מלחמה משום שהיא מאפשרת את הפקת הסרט.