שתף קטע נבחר

 

בקשת נתניהו התקבלה: משפטו של מני נפתלי ייפתח אחרי הבחירות

בית הדין לעבודה בירושלים דחה אמנם את טענת המדינה שלפיה יש לדחות את פתיחת משפטו של אב הבית לשעבר בשל מאבק תקשורתי מכפיש, אך יחד עם זאת קבע כי יש לאפשר לפרקליטות זמן רב יותר כדי לגבש את תשובותיה

בית הדין לעבודה בירושלים קיבל בצהריים (יום ב') את בקשת ראש הממשלה בנימין נתניהו והפרקליטות לדחות את פתיחת הליך משפטו של אב הבית לשעבר במשכן ראש הממשלה מני נפתלי לתקופה שלאחר הבחירות.

 

עוד בחדשות:

פלסטיני שיידה אבנים ליד תפוח נהרג מאש צה"ל

כבר אין סיוע: "אבד הסיכוי לקנות דירה בנגב"

 

בית הדין קבע כי ההליך ייפתח ב-25 במרס. המדינה טענה בבקשתה כי היא חוששת מהשפעה פסולה לנוכח השמצות שאינן קשורות בתיק מצדו של נפתלי לקראת הבחירות. אמש ניסו להסביר בפרקליטות מדוע ביקשו לדחות את המשפט עד למועד הבחירות לכנסת ה-20 - ב-17 במרס - ואמרו כי מדובר ב"צעד מקובל".

 

השופטת ציינה היום כי מקובלת עליה טענת המדינה שלפיה יש לתת זמן נוסף כדי לענות על הטענות השונות שהעלה נפתלי בתצהירו ובתצהירים נוספים שאמורים להגיש. היא ציינה כי אכן לוח הזמנים מקשה על היערכות הצדדים עד לפתיחת המשפט בשמונה בינואר, וכי לפי הנהוג יש לתת זמן רב יותר למדינה להגיש את גרסתה מאשר חמשת הימים שהיא תקבל מרגע שנפתלי יגיש את תצהיריו.

  

יחד עם זאת קבעה השופטת כי התצהירים יוגשו עוד לפני הבחירות, לנוכח העובדה שהתביעה הוגשה עוד קודם למועד הבחירות. השופטת הוסיפה: "טענת המדינה כי התובע מנהל הליך מקביל באמצעי התקשורת כדי להשפיע על תוצאות ההליך המשפטי אינה קשורה כלל לקיומן של בחירות בחודש מרס 2015. יש לזכור כי בתי המשפט ובתי הדין לעבודה מצווים לעשות כל מאמץ לנהל תביעות ביעילות ובמהירות, וקיומן של בחירות בעוד כחודשיים וחצי אינו מצדיק עיכוב של כל ההליכים בתיק עד לאחר מכן".

 

השופטת קבעה כי תצהירים מצדו של נפתלי יוגשו תוך 30 יום ותצהירים מטעם ראש הממשלה יוגשו 30 יום לאחר מכן. בהמשך לכך קבעה השופטת כי עם דחיית מועד הגשת התצהירים יש הצדקה לדחות גם את מועד פתיחת המשפט, משום שהגשת מועדי התצהירים מסתיימת בסמוך מאוד למועד הבחירות. "אכן יש טעם לפגם בקיום ישיבת הוכחות בתיק זה בסמוך מאוד למועד הבחירות וכאשר התביעה עוסקת במעונו של ראש הממשלה. לפיכך ייקבע מועד הדיון בסמוך לאחר מועד הבחירות".התצהירים יוגשו לפני הבחירות כולל תצהירה של שרה נתניהו. יחד עם זאת, לנוכח הסמיכות לבחירות הדיון יידחה לאחריהן.

מני נפתלי (משמאל) ובני הזוג נתניהו (צילום: יובל חן, AP) (צילום: יובל חן, AP)
מני נפתלי (משמאל) ובני הזוג נתניהו(צילום: יובל חן, AP)

בהודעה שפרסם אתמול משרד המשפטים נכתב כי "התנהלות זו של התובע העלתה חשש ממשי לכך שהתובע מבקש לרתום את ההליך המשפטי לקידום מניעים ואינטרסים זרים, ובכללם השפעה על מהלכים פוליטיים. צעד זה עלול לגרום לפגיעה בהליך השיפוטי ולהסיט את הדיון לשאלות שאינן רלוונטיות לו. אחת הסיבות להגשת בקשת הדחייה הייתה נעוצה ברצון למנוע חשש זה".

 

עוד נכתב בהודעה כי "לפני חמישה ימים החליט בית הדין לאפשר לתובע להביא שני תצהירים נוספים מטעמו, וכן הורה למדינה להגיש תצהיר נוסף מטעם שרה נתניהו. שתי החלטות אלה הצדיקו אף הן מתן ארכה לצורך גיבוש תצהירה של אשת ראש הממשלה ולצורך הכנת התייחסות לטענה נוספת של התובע שהמדינה נדרשת לבחון".

 

במשרד המשפטים אמרו כי "השיקול הבלעדי שהנחה את הפרקליטות הוא הצורך להגן על ההליך המשפטי, למנוע את זיהומו בשיקולים זרים ואת הסטתו למקומות אחרים, ולאפשר לנתבעים פרק זמן הולם לצורך התגוננות כראוי מפני ההליכים המתנהלים נגדם". עוד נאמר כי התביעה הוגשה בחודש מרס, ו"בקשת הדחייה שהתבקשה לפרק זמן של שלושה חודשים היא צעד מקובל בהליכים אזרחיים, וקבלת הבקשה לא תגרום כל נזק לניהול ההליך".

 

נפתלי (36) כיהן כאב הבית במעון ראש הממשלה במשך 20 חודשים, בין פברואר 2011 לנובמבר 2012, עד שהתפטר משום שלא ניתן לו התקן שהובטח לו, לטענתו. נפתלי הגיש לבית הדין

האזורי לעבודה בירושלים תביעה נגד משרד ראש הממשלה, נגד סמנכ"ל נכסים ומבצעים במשרד ראש הממשלה עזרא סיידוף, נגד רעיית ראש הממשלה וכן נגד ראש הממשלה נתניהו עצמו, באופן אישי.

 

הוא תובע משלושת הגורמים הללו פיצוי של 1.1 מיליון שקל, וכן תובע התנצלות ופיצויים בסך 100 אלף שקל מנתניהו, בגין לשון הרע והוצאת דיבה בעקבות ראיון שבו טען שנפתלי פוטר וסולק מעבודתו, אף שהוא התפטר. לפני שבועיים פנה נפתלי לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים בבקשה לזמן לעדות את שרה נתניהו. הדיון הראשוני נקבע ל-8 בינואר, אך כעת נקבע כאמור כי פתיחת ההליך תידחה לאחר הבחירות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל חן "ידיעות אחרונות"
מני נפתלי
צילום: יובל חן "ידיעות אחרונות"
מומלצים