אור ישראלי בקמרון: כדורגל במקום מלחמה
3,000 ילדי מחנה פליטים ברפובליקה השסועה השתתפו בחוויית משחקי כדורגל בהדרכת מאמנים מישראל. "הרעיון נולד בעקבות המונדיאל בברזיל"
את הפרויקט יזמה שגרירות ישראל בקמרון בשיתוף פעולה עם מאמנים מעמותת "מפעלות חינוך וחברה" וארגון זכויות האדם של האו"ם. חברי העמותה העבירו סדרת הדרכות ופעילויות לילדים במטרה לעודד תהליך אישי וקבוצתי של פיתוח זהות עצמית חיובית, וחיזוק תחושת המסוגלות העצמית בקרב פליטי קמרון.
המסע נמשך כשבועיים ובמהלכם שמו לעצמם המאמנים וצוות השגרירות כמטרה להשתמש בכדורגל לקירוב בין אוכלוסיית הפליטים לאוכלוסייה המקומית, תוך שימוש במשחק ככלי להפגת מתח וכאמצעי לפתרון סכסוכים.
שגריר ישראל בקמרון, נדב כהן, סיפר: "הרעיון לפרויקט נולד בביקורי הראשון במחנה הפליטים, שבו סיפרו לנו עובדי הסיוע שהפליטים רוצים טלוויזיה כדי לראות את המונדיאל בברזיל. באותו הרגע החלטתי שאם נפעל במחנה אנסה להביא גם את עמותת 'מפעלות', שהכרתי מעבודתי הקודמת במשרד".
תומר מרסלנד, מאמן בעמותה שיצא למשלחת, סיפר על תחושותיו: "מודל הפעולה של מפעלות לשימוש בספורט ככלי חינוכי מהווה פריצת דרך בישראל ובשדה הבינלאומי. 'מפעלות חינוך וחברה' רואה זכות גדולה בהטמעת מודל העבודה שלה ברחבי העולם בשש השנים האחרונות ובהענקת סיוע לקהילות השונות בארצות היעד. החבירה של מפעלות למשרד החוץ של מדינת ישראל בקמרון מאפשרת לנו להגיע לקהילה ייחודית, לייצא את הידע הנרחב שלנו לאלו הזקוקים לנו ולייצג את מדינת ישראל בכבוד".