חשד: קיבלו מיליוני שקלים, נתנו נופש לחו"ל לקירשנבאום
מנכ"ל תנועת נוער נחקר בחשד שסידר עבודה פיקטיבית לקרוב של סגנית השר ונתן טובות הנאה בדמות נסיעות לחו"ל לה ולקרובי משפחתה כולל מימון בתי מלון. בתמורה, כך על-פי החשד, קיבלה תנועת הנוער תקציבים של כמה מיליוני שקלים
התפתחות נוספת בפרשת השחיתות בישראל ביתנו: מנכ"ל תנועת נוער נחקר אתמול (ב') באזהרה במשך שעות ביחידה הארצית לחקירות הונאה, בחשד שסידר עבודה פיקטיבית לקרוב משפחתה של סגנית שר הפנים פאינה קירשנבאום. בתמורה לכך, חושדים החוקרים, קיבלה העמותה מיליוני שקלים לטובת פרויקטים שהיא מפעילה. בתום חקירתו שוחרר המנכ"ל בתנאים מגבילים.
פרשת השחיתות - כתבות אחרונות:
פרשת השחיתות: משה ליאון שוחרר למעצר
כסף לעמותה כמו לעיר גדולה: מסלול השוחד
חיפוש אצל קירשנבאום הבת: 'אני באוברדרפט'התנועה עצמה מקדמת ערכים חינוכיים חשובים, בעיקר לבני נוער, ופרוסה כמעט בכל רחבי הארץ וגם בחו"ל. דבר מעצרו של המנכ"ל הפתיע רבים. על פי החשד, גם פה נהנה הגוף הציבורי מתמיכה של כספי ציבור שהועברו אליו, ובתמורה, על פי החשד, התקבלו טובות הנאה שונות בסכומי כסף גדולים.
במקרים הקודמים שחקרה המשטרה עלה החשד כי תמורת כספים שהועברו לאיגודים ועמותות שונות, "גזרו" על פי החשד מקורביה של קירשנבאום ובכירים בישראל ביתנו "קופון" של 25-10 אחוזים מסך התמיכה. חוקרי היחידה הארצית, שנסמכים בין היתר על עדי מדינה, חושדים כי קירשנבאום דאגה לאותה תנועת נוער לתקציבים של כמה מיליוני שקלים וקיבלה טובות הנאה בדמות נסיעות לחו"ל לה ולבני משפחה, כולל מימון נופש ובתי מלון בחו"ל. בנוסף לכך, חושדים החוקרים כי אחד מבני משפחתה הקרובים זכה לג'וב פיקטיבי וקיבל בגינו סכומי כסף גדולים.
אותו מנכ"ל שיבח בדיון בכנסת את ישראל ביתנו. "זה המקום לציין את 'ישראל ביתנו' לשבח על כך שהעבירה מיליון שקלים. לולא המיליון שקלים האלה כולנו היינו בקריסה".
לאחר שהצטברו בידיהם עדויות בנוגע לאותן טובות הנאה ומידע מודיעיני החליטו החוקרים לזמן לחקירה את מנכ"ל העמותה לחקירה באזהרה. בחקירתו הוא קשר עצמו לאותן חשדות שהמשטרה חוקרת. בסיום חקירתו ולאחר ששיתף פעולה הוא שוחרר ללא מעצר בית, אלא רק בתנאים מגבילים - לפיהם אסור לו ליצור קשר עם קירשנבאום. סגנית השר עצמה עדיין נמצאת במידור בכל הקשור לחשדות נגדה. מלבד אותה חקירה ראשונה בשבוע שעבר, היא לא זומנה לחקירה; במשטרה מעדיפים לזמן אותה בשלב מאוחר יותר, לאחר שבידיהם יהיו עוד פרשיות סגורות עם עדים, כדי למנוע שיבוש.
ככל שחוקרי יאח"ה מתעמקים בהעברות הכספיות במשרדי הממשלה מתגלה כיצד פעלה השיטה של העברות הכספים לגופים ציבוריים, איגודים ועמותות - בתמורה
לנתח כספי שחזר לאנשי ישראל ביתנו ולמקורביהם. בשל ריבוי העצורים בפרשה וההיקפים שלה הקשורים למוסדות שונים ברחבי הארץ, נדרשה המשטרה לכמה עדי מדינה.
במקביל, נודע כי רגע לפני הפיכת החקירה לגלויה, הצליחו במשטרה לעצור העברה כספית של מיליוני שקלים לעמותת "איילים". הם עשו זאת באמצעות אחד מעדי המדינה, ששימש סוכן סמוי למעשה ותיעד בזמן אמת את העבירות. עמותת "איילים", שבונה כפרים לסטודנטים, הייתה אמורה לקבל סכום של עשרות מיליוני שקלים, ורגע לפני שהועבר הכסף, שחלקו היה אמור להגיע למתווכים, עצרה המשטרה את ההעברה הכספית.