החלו הקידוחים לחיפוש נפט ברמת הגולן
בג"ץ דחה את כל ההתנגדויות לפרויקט והבוקר החלו עבודות חיפוש הנפט סמוך לקיבוץ נטור שברמת הגולן. לדברי חברת "אפק", המבצעת את הפרויקט, הפקת הנפט בגולן צפויה להכניס מיליארדים לקופת המדינה. מנגד תושבי המקום המתנגדים לקידוחים אמרו כי "תראו מה קרה לשמורת עברונה, קידוחי נפט הם מסוכנים". צפו בתחילת העבודות
סמוך לקיבוץ נטור ברמת הגולן החלה הבוקר (ג') חברת "אפק" בהכנות לקידוח ניסיון, לבדיקת האפשרות כי באדמת הגולן ישנם מצבורי נפט בכמות מסחרית. למעלה מ-30 אנשי צוות וכמה כלי קידוח החלו בעבודות. הקידוח התאפשר לאחר שבג"ץ דחה בשבוע שעבר את ההתנגדויות לפרויקט, בעיקר מכיוון שוחרי איכות הסביבה, שהביעו חששם כי הקמת מתקנים ושאיבת נפט ברמת הגולן ייגרמו לנזקים בלתי הפיכים לסביבה ולחברה ברמת הגולן.
כתבות נוספות בנושא בערוץ כלכלה ירוקה :
- עתירה לבג"ץ נגד קידוחי הנפט ברמת הגולן
- רשמית: משרד הגנת הסביבה נגד פצלי השמן
- למרות התמיכה מצד משרד רה"מ: לא אושר פרויקט פצלי השמן
חברת אפק, בראשה עומד השר לשעבר אפי איתם, קיבלה את הזיכיון לחיפושי נפט ברמת הגולן, ואת אישור הוועדה המחוזית, באפריל 2013, ומאז נמשכו ההליכים המשפטיים. בחברה אמרו היום כי אם יתממשו התחזיות, צפויה הפקת הנפט בגולן להכניס לקופת המדינה מיליארדי שקלים בשנה. צפו בעבודות הקידוח
משה גבאי, סמנכ"ל החברה אמר כי "היום הוא היום הראשון של תחילת עבודות חיפוש הנפט בגולן. אני יכול להבטיח שאם יש פה נפט אנחנו נמצא אותו. אני מקווה שבתוך מספר חודשים נוכל להביא בשורה אמיתית ומשמעותית למדינת ישראל, שתשפיע על משק האנרגיה ועל הכלכלה הישראלית. "על פי הערכות המומחים של חברת אפק", הוסיף, "בגולן יש מאגר נפט משמעותי ובר הפקה".
העבודות החלו באתר שכינויו "נס 5", בשטח פתוח בין קיבוץ נטור והיישובים נוב ואבני אית"ן. על פי הזיכיון רשאית החברה לבצע קידוחי ניסיון בעשרה אתרים, כאשר כל קידוח יימשך 3-4 חודשים עד לעומק של כקילימטר וחצי. בחברה אמרו כי בסיום כל חפירה וקידוח יוחזר השטח למצבו הקודם, לפני שיחל הקידוח הבא. עוד ציינו בחברה כי הזיכיון שקיבלו בשלב זה הוא לחיפושים בלבד, ולא להפקת נפט או שאיבתו.
טל פוקס מקיבוץ כפר חרוב, חברה במטה לעצירת הקידוחים בגולן, קבוצה שהקימו תושבי האזור אמרה כי "הבנו שבישראל אי אפשר לעצור קידוחי ניסיון וחיפוש, אז אנחנו פועלים כעת, במקביל למאמצים להצלת הגולן להביא לשינויים בחוק הנפט. יש הצלחות. עצרו את הפקת פצלי השמן שניסתה להניע אותה חברה.
"הצלחנו להגביל גם את החיפושים לכך שלא תהיה שם הפקה, כי באתרים אחרים מנצלים פרצה בחוק ותוך כדי קידוחי הניסיון כבר מפיקים נפט", אמרה. "ראינו מה קרה לאחרונה בעברונה, נפט עלול לגרום נזק עצום. תארו לכם שזה קורה באגן ההיקוות של הכינרת".