שתף קטע נבחר

 

ישראל מתנערת מהומואים פלסטינים: לא נשקפת להם סכנה ברשות

פלסטינים רבים הגישו בקשות למקלט בטענה שהם נרדפים על רקע מיני. ועדה בין-משרדית קבעה כי רק במקרים נדירים מתעורר חשש אמיתי לחיי אדם ואין להתייחס אליהם כאל קבוצה נרדפת. מקרים קיצוניים ייבחנו בנפרד

ועדה בין-משרדית שהקימה ישראל קובעת כי הרשות הפלסטינית אינה רודפת הומוסקסואלים באופן ממוסד. על רקע בקשות שונות לרשויות ועתירות רבות לבתי המשפט מצד פלסטינים תושבי יהודה ושומרון המבקשים מקלט בטענה שקיימת סכנה לחייהם על רקע היותם הומוסקסואלים, או על רקע כבוד המשפחה וסיבות נוספות שאינן ביטחוניות, הקימו בישראל את הוועדה שדנה בצורך בהקמת מנגנון נפרד שיבחן את טענות הפלסטינים למקלט על רקע הסיבות הללו.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות

גופה בשידור חי. קרובי קורבנות אסון התעופה התעלפו

ירד נמוך: ישראל כץ לעג לגובה של יאיר לפיד

היה טאבלט באוטו? צפו בשוד ב-16 שניות

מרגרט תאצ'ר דחפה להקמת ארסנל נשק כימי

 

הוועדה, שבה היו חברים משרדי המשפטים, החוץ, הפנים וראש הממשלה, העבירה את מסקנותיה לאחרונה, ולפיהם "אין ברשות הפלסטינית רדיפה שיטתית על בסיס נטייה מינית", ולפחות בחלק מהמקרים הבקשות של פלסטינים המבקשים מקלט על רקע טענה זו, מונעות מהרצון לחיות באורח החיים הליברלי יותר במדינת ישראל, ולא מקיומו של איום.

 

בנוסף, מצוין כי רבים מאלה המעלים טענה זו הם בעלי עבר פלילי, או בעלי בני זוג בישראל, וייתכן שנתונים אלה עומדים מאחורי בקשותיהם. יחד עם זאת, מצוין כי אין לפסול את האפשרות שבמקרה פרטני מסוים יתקיים חשש אמיתי לחייו של אדם, אך לאור היחס של הרשות והחברה הפלסטינית להומוסקסואלים ולסביות לא יהיה נכון להתייחס "למקרים נדירים אלה כאל קבוצה נרדפת" וכל מקרה ייבדק במסגרת הכללית הקיימת.

מצעד הגאווה בירושלים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מצעד הגאווה בירושלים(צילום: גיל יוחנן)
 

מחברי הדו"ח ממליצים כי במקרים קיצוניים שהם "בבחינת מצבי קיצון מעטים ובודדים" שבהם נטען לאיום על רקע כבוד המשפחה ונסיבות אחרות, יופנו הפונים לאחראית הרווחה במנגנון תיאום הפעולות בשטחים, ואין מקום להקמת גוף נפרד לצורך כך.

 

הדו"ח, שנשען על חוות דעת של צה"ל והמשטרה, מפרט לעניין רדיפה על רקע מיני כי קיום יחסי מין בין בני אותו מין מגיל 15 ומעלה אינו נחשב בלתי חוקי ברשות, יחד עם זאת הדבר נחשב לפסול מבחינה דתית ומבחינת הנורמות החברתיות שם. כמו כן, מצוין כי אם הדברים נעשים באופן מוחצן תיתכן חקירה של המשטרה הפלסטינית, אך לרוב לא יינקטו הליכים.

 

על טענות לרדיפה על רקע כבוד המשפחה נטען בדו"ח כי חל שינוי מגמה ברשות בכל הנוגע לנושא זה, כולל במערכת המשפט. אך השינויים איטיים מאוד, והסוגיה איננה מקבלת מענה מספיק. יחד עם זאת, הדו"ח קובע כי הפניות לישראל על רקע זה מעטות מאוד, וכי יש להן פתרונות להגנה במנגנון הקיים, לעיתים במנזרים ברשות ולעיתים בחו"ל ובישראל עצמה.

 

מול הדו"ח תלויות ועומדות בקשות רבות של פלסטינים למקלט סביב הסיבות הללו, ושמונה עתירות לבג"ץ שבהן נטען לסכנה לחייהם על רקע נטייתם המינית. אחת העתירות עוסקת בקטין שנטען כי הוא מאוים על ידי משפחתו שלו על רקע נטייתו. בעתירה נטען כי הוא סבל מהתעללות פיזית קשה מצד אביו, שאף גירש אותו ממשפחתו, וכי לאחר שהתגלתה נטייתו המינית משפחתו החלה לחפש אחריו במטרה לפגוע בו, ומשהבין שהוא בסכנת חיים ברח לישראל.

 

במקרה נוסף עתר פלסטיני שמבקש היתר שהייה בארץ לנוכח סכנה לחייו על רקע נטייתו המינית והעובדה הידועה ברשות כי הוא נאלץ בעל כורחו לעסוק בזנות הומוסקסואלית.

 

הארגונים השונים העותרים בשם הפלסטינים, בהם התוכניות לזכויות פליטים בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, צפויים לצאת נגד קביעות אלה, לנוכח טענותיהם בעתירות לרדיפה קשה על רקע נטייה מינית ברשות, חטיפות, עינויים וניסיונות רצח. לטענתם המקלט היחיד שמספקת הרשות הוא שהייה במעצר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים