ארה"ב מתערבת במשבר הגז: חשוב לשמור על רגולציה עקבית
מחלקת המדינה מביעה עמדה בעניין המחלוקת בין ממשלת ישראל לנובל אנרג'י האמריקנית: חשוב שלכל המדינות יהיה אקלים המעודד השקעות, כולל מערכת רגולטורית עקבית וניתנת לחיזוי. ג'ון קרי אף שוחח בעניין עם נתניהו
כתבות נוספות בנושא הגז הטבעי :
- גילה: משרד האנרגיה אחראי למונופול הגז
- רשמית: גילה ימליץ לפרק את שותפות לוויתן
- מה זה בעצם הסדר כובל? מדריך לסערת הגז
- נתניהו הורה לבחון את ההחלטה לפירוק שותפות לוויתן
"אנו ממשיכים להיות מעורבים, ואנו קוראים בכל הצדדים להתקדם בעסקת הגז שנחתמה בין נובל אנרג'י ורשויות ירדן ומצרים", אמר הדובר לעיתונאים. "אנו מאמינים כי עסקאות אלה יגבירו את הביטחון האנרגטי באזור".
דובר מחלקת המדינה הוסיף, כי המחלוקת הנוכחית בין נובל אנרג'י לבין ממשלת ישראל, סביב מאגר לוויתן, היא "מחלוקת משפטית" שארה"ב אינה מעורבת בה. עם זאת ציין, כי "חשוב שלכל המדינות יהיה אקלים המעודד השקעות, כולל מערכת רגולטורית עקבית וניתנת לחיזוי".
בשבוע שעבר הודיע ממונה על ההגבלים העסקיים, פרופ' דיויד גילה, שהוא נסוג מההסכם שגיבש במרץ האחרון, והוא נוטה שלא לתת פטור מהסדר כובל לשותפות הגז לוויתן. משמעות הצעד היא שגילה ימליץ לבית הדין לפרק את שותפות לוויתן, כלומר או לכפות מכירה בנפרד כך שכל שותף יהיה אחראי על חלקו במאגר, או שחלק מהשותפים שם - בעיקר קבוצת דלק ונובל אנרג'י - ימכרו את חלקם לצד ג' והוא יהווה שחקן חדש במשק.
מהרשות להגבלים נמסר, כי כניסת דלק ונובל אנרג'י ללוויתן יצרה מצב שבו קבוצות אלה שולטות בכל מאגרי הגז שלחופי מדינת ישראל. הרשות תבצע הליך שימוע בעל פה לחברות לפני הוצאת הקביעה.