שתף קטע נבחר
 

טארט גלילי: מאפה בצק עלים בקלי קלות

תמיד רציתם להפתיע את האורחים או את בני המשפחה במנה יצירתית שנראית מסובכת, אבל דורשת מינימום מאמץ? מסעדת "קימל" בת"א מגישה מנה מרשימה וקלה להכנה של טארט מבצק עלים על מצע מתקתק של ריבת בצל, מרמלדת עגבניות וגבינת סנטר מור

טארט על מצע ריבת בצל, עגבניות אפויות וגבינת סנט מור

 

המרכיבים:

 

לטארט:

1 חבילה בצק עלים

 

לריבת בצל:

2 כפות חמאה

2 כפות שמן זית

8 בצלים קלופים, פרוסים דק לרצועות

3 כפות סילאן

6 כפות חומץ בלסמי

1 מקל קינמון

מלח, פלפל

 

למרמלדת עגבניות:

20 עגבניות שרי גדולות וחצויות, חלוטות ללא הקליפה

4 כפות שמן זית

1 שן שום גדולה

רוזמרין, תימין, נענע - לפי הטעם

כוסברה גרגירים - לפי הטעם

מלח, פלפל

 

להגשה:

גבינת סנט מור, פרוסה לטבעות

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הטארט: מפשירים את חבילת בצק העלים במקרר למשך לילה. קורצים עיגולי בצק באמצעות כוס, מעבירים לתבנית אפייה על נייר פרגמנט ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות.
  2. מכינים את ריבת הבצל: במחבת חמה עם חמאה ושמן זית מאדים את הבצל עד לקבלת גוון חום-זהוב. מוסיפים סילאן, חומץ בלסמי וקינמון ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל ומצננים.
  3. מכינים את מרמלדת העגבניות: מערבבים את העגבניות עם התבלינים והשמן, ואופים בתנור שחומם מראש ל-120 עלות במשך שעה.
  4. אופים ומגישים: מורחים על תחתית בצק העלים האפוי כף מריבת מבצל. מסדרים מעל כמה חצאי עגבניות, ומוסיפים 3 טבעות של גבינת סנט מור.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 3 דקות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

  

  • המתכון באדיבות מסעדת "קימל", השחר 6, תל אביב.

 

במהלך חודש ינואר מתקיים במבחר מסעדות מובילות בישראל פרויקט יצירתי ויוצא דופן - "טעימה מהגליל". כל אחד מהשפים שלוקחים בו חלק הגה, יצר ושיבץ בתפריט שלוש מנות מיוחדות המשלבות מוצרי איכות של "משק צוריאל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
טארט על מצע ריבת בצל, עגבניות אפויות וגבינת סנט מור
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים