החורף הסוער כבר כאן: 3 סבתות מכינות מרקים
שלוש סבתות הכניסו אותנו למטבח הפרטי שלהן וחלקו את סודות המרק שהן אוהבות במיוחד. מרק דלורית, מרק תימני ומרק עגבניות בלי גינונים של מסעדה ועם טעם של בית
הסערה כבר כאן ואין זמן מושלם יותר למרק. אינספור מתכונים של מרקים קיימים ברחבי הרשת ובספרי הבישול אבל אין דומה למרק של סבתא.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
אותו מרק מיוחד שבכל לגימה ממנו יש תחושה של בית. כזה שמתבשל על הכיריים כבר שנים על גבי שנים, מלא בזכרונות וסיפורים עם טעם עמוק של געגוע.
עוד כתבות במדור 60 פלוס:
בני 60+: ירידה של 3 ק"ג בחורף - מסכנת חיים
הרקדניות שלא יורדות מהבמה גם בגיל 70
יוגה נשית: 5 תרגילים לבריאות ויציבות גם בגיל 60+
מרים רגב, דיירת הבית בכפר סבא, מרשת מגדלי הים התיכון, מכינה מרק דלורית כבר שנים רבות. "מדובר בגרסה בריאה יותר ודלת קלוריות של המרק הכתום", היא מספרת, "המרק שלי הוא למעשה נזיד צבעוני, משביע וסמיך המהווה ארוחה בפני עצמה."
מרק דלורית של מרים
מצרכים: (כ 10 מנות )
1 דלורית בינונית (אפשר במקום דלורית דלעת, בטטה או שילוב של שתיהן)
2 גזרים בינוניים
כוס גדולה של עדשים אדומות שטופות
כף רסק עגבניות
1 בצל לבן
תבלינים:
2 כפות אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
1: לשטוף ולחתוך לקוביות גדולות מאד את כל המרכיבים (אין צורך לקלף הגזר)
2: לשים בסיר בינוני עם מים עד כיסוי הירקות. לבשל על אש גדולה עד רתיחה
3: בזמן הרתיחה, יש להוסיף את התבלינים למעט אגוז מוסקט. להמשיך לבשל על אש נמוכה במשך 20 דקות
4: להוריד מהאש ולרסק בבלנדר מוט
5: להוסיף אגוז מוסקט
מרים מוסיפה, "ניתן להקפיא את המרק במנות קטנות. המרק שומר על טעם וטריות גם לאחר הפשרה".
מרק תימני של אורה
אורה רביד, דיירת הבית ברמת השרון מרשת מגדלי הים התיכון, עלתה לישראל מתימן בגיל שנתיים. אמא נפטרה כאשר אורה הייתה בת שבע אבל אורה מספרת כי היא לא ויתרה ולמדה את סודות הבישול התימני מבנות המשפחה. ברבות השנים נשאה אורה למנחם רביד ז"ל ושניהם יחד בנו בית פולני ותמני.
"למעשה מדובר באותו מרק עוף קלאסי שתמיד מזוהה עם עדות אשכנז", מספרת אורה,"רק בתיבול שונה שלוקח אותו למקום אחר. לתבלינים המיוחדים, מעבר לטעמם המשובח, יש סגולות בריאות טובות במיוחד בחורף כנגד מחלות צינון ושפעת".
מצרכים: (כ 8 מנות )
2-3 כפות שמן
1 בצל בינוני
2 תפוחי אדמה בינוניים
200 ג"ר דלעת
2,3 גזרים
חצי שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
1 קישוא
6 שוקיים עוף טריים
תיבול:
כף מלח
כפית פלפל שחור
כף חוויאג' - תערובת תבלינים אותה ניתן להשיג בחנויות תבלינים, אורה מעדיפה להכין לבד בבית, לטחון פלפל שחור, כמון, כורכום ביחסים שווים.
כף כורכום
כפית פפריקה מתוקה
חצי לימון קטן פרוס (עם הקליפה)
אופן ההכנה:
1: לחמם את השמן בסיר רחב ושטוח ולהוסיף כל המצרכים ולצלות צליה קלה תוך כדי ערבוב
2: למלא את הסיר במים רותחים ולאפשר רתיחה חוזרת
3: להוסיף את כל התבלינים למעט הלימון. להקטין האש ולבשל כשעה
4: אחרי שעה, להוסיף פרוסות הלימון ולכבות האש
5: להגיש לצד פרוסות לחם אחיד שחור או פיתה טרייה
"לחיזוק הטעם התימני", מוסיפה אורה, "מומלץ להוסיף לקערת ההגשה מעט חילבה מעורבת עם סחוג. רק זהירות חריף!!!".
מרק עגבניות א-לה מימי
בימי החורף הקרים מכינה מימי פילצקי, דיירת הבית בצומת סביון של רשת מגדלי הים התיכון את מרק העגבניות שלה. "זהו מרק עשיר ובריא המשולב עם אורז שאני אוהבת במיוחד להכין", היא מספרת.
מצרכים: ( כ 4 מנות )
קופסת רסק עגבניות קטנה
2 כפיות סוכר או 2 סוכרזית
3-5 עגבניות בשלות חתוכות (אפשר מקופסת שימורים)
קורט מלח
2 שיני שום גדולות, חתוכות
1 כף שמן זית
1 כף אבקת מרק עוף
ליטר מים
אופן הכנה:
1: לטגן בשמן זית את שיני השום
2: להוסיף את רסק העגבניות ואת העגבניות, לטגן ביחד למשך כדקה
3: להוסיף 1 ליטר מים, לבחוש היטב לתערובת הומוגנית
4: להוסיף המלח והסוכר, עד לקבלת הטעם הרצוי, לכבות את הגז
5: כחצי שעה לפני ההגשה, להוסיף למרק חצי כוס אורז ולבשל על אש קטנה עד שהאורז מוכן
6: מומלץ לקשט בעת ההגשה בעלי בזיליקום טריים שלמים או קצוצים
בתיאבון!